Mimoza eşliğinde Çilekli Milföy Pay









Yine çilek, hep çilek, daima çilek..Çok severim bi otursam tek başıma yerim 1 kiloyu , o kadar işte :))
Her yemeği hızlı hızlı yiyen ben..
Çilek olunca gayet sakin, ağzımın içine atınca o çıtırtısını hissetmek ve damağıma yayılan lezzeti tatmak için 1 çileği en yavaş yiyende ben :))
Yada bitmesin diyemi yavaş yavaş yiyorum bilmem :))
Normalde yemek yavaş yavaş yenmeliymiş ama,
ben arkamdan atlı geliyormuş gibi yiyenlerden ..
Yemeği oturuken bugün yavaş yavaş yiyeceğim diye otururum
 ilk 10 dk dikkat ederim , sonra bakarım ki eski hızıma geri dönmüşüm..:))
Ama iş çileğe gelince farklı,
yavaş yavaş,
tadının damağıma yayıldığını hissetmeliyim...Çilek sevgim o kadar yani:)
Gelelim Mimozaya..
Benim yaşlardakiler bilmem bilirle rmi..Bundan işte 30 yıl kadar önce tv de bir türk dizisi vardı..
Geçmiş Bahar Mimozaları..
Filmin konusunu hatırlamıyorum
ama filmin adı yıllardır mıh gibi aklımda..
nedendir, neden bu kadar hafızama yer etmiş bilmem ama.
eski bir film adı sorsanız hemen ilk söyleyeceğim film adıdır.
Geçmiş Bahar Mimozaları..
O zamanlar mimozanın bir ağaç olduğunu ve sarı bir gelinlik giydiğini bildiğimde yok..
Acaba mimozayı hep sevmem, büyülenmiş gibi hayran hayran bakmam, öyle dışarıdan yetinmeyip, evime kadar getirip, baş köşeye koymamda, bu filmin etkisi var mıdır..Yoksa mimozayı bu kadar seveceğimin ön başlangıcı mıdır filmin adı... 
Onları bilmiyorum ama mimoza ve çilek eşliğinde yenilen payın tadı muhteşem..Bundan kesin eminim..

Malzemeler:
  • 12 adet kare milföy
  • 200 gr çilek
  • 200 gr labne peyniri
  • 8 yemek kaşığı şekeri (çileklerde ve labnede kullanılacak)
Üzeri için:
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta sarısı
Yapılışı:

  1. Çilekleri yıkayın, saplarını ayırın ve küp küp doğrayın.
  2. Doğradığınız çileklerin üzerine 3-4 yemek kaşığı pudra şekeri serperek karıştırın ve kenara alın.
  3. Milföyleri dolaptan çıkarın ve yumuşayınca bir bardak ya da kalıp yardımıyla daire şeklinde kesin.
  4. Daire şeklinde kestiğiniz 6 adet milföyü yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
  5. Üzerlerine 3-4 yemek kaşığı pudra şekeriyle karıştırdığınız labne peynirini paylaştırın. Üzerine doğradığınız ve şekerlediğiniz çilekleri de paylaştırın.
  6. Kapak olarak kapatacağınız milföylerin ortasına bıçak yardımıyla artı şeklinde bir çizin atın, içleri paylaştırdığınız milföylerin üzerine kapatın ve kenarlarını çatal yardımıyla ezerek kapatın.
  7. Milföylerin üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  8. Son olarak pudra şekeri serperek servis yapın.

Keyifli bi hafta sonu  geçirmeniz dileğiyle
Güliz GÜL

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.