Ananas Smoothie

YAZAR: Nisan 29, 2014









Her anne gibi bende, çocuklarım her vitaminli yiyecekten yesin istiyorum..
Ama maalesef son zamanlarda ,Eylül çok yemek seçer oldu..
Daha yemeğin tadını bakmadan.Ben aç değilim..
Hadi bin rica minnetle 2-3 kaşık..
Bu kadar yemekle bu enerji nasıl oluyor onuda anlamış değilim :))
Keşke azda ben uygulayabilsem..Ama ben daha emzirdiğim için gerek yok bana:))
Neyse dağıtmayayım konuyu..
Hele meyve hiç yemiyor desem yeri.Severek yediği tek meyve muz..
Nette gezerken gördüm bugün ..
Ananas Smoothie..
Evde yenmeyi bekleyen kocaman bir ananas da var..Ama beğenip yiyen yok..
Geldim işten yemekten sonra hemen uyguladım tarifi;
İkide süsledim, püsledim ikide kurdele..
Ortaya da tomurcuk gül..
Eylül çok sever böyle süslü püslü işleri..
Can evinden vuracam ya :))
Eeee tabi daha fotoğraf çekerken başladı içmeye:))..
Ohhh anne mis..
Hüpletti hemen şişeyi..
Anne sen bunu hep yap..
Ben çok sevdim..:))
Kulaklarıma inanamadım..
Ben diyorum hep,
Sunum Önemli..!!!
Daha ;
2 gün önce ıyyy ananas mı diyene bak :))
Yarasın kuzuma :))❤❤❤
Malzemeler;
  • 1 adet taze ananas
  • 1 muz
  • 3 portakalın suyu
Blendere tüm malzemeyi koyun, 2-3 dk çalıştırın..Hayal gücünüze göre servis ediniz..:)
(Eğer koyu gelirse size portakal suyunu arttırabilirsiniz.)

Sevdiklerinizin yanınızda olduğu bir gün dilerim.
Güliz GÜL...



Haşhaş Tohumlu & Limonlu Cupcake...

YAZAR: Nisan 28, 2014












Bizim evde klasik bir gelenek oldu artık çayın yanına atıştırmalıklar..
Çayı gören, yanında ne var diyor hemen:))
Bugün normal kek yerine, azıcık süslü püslü rengarenk olsun istedim..
Severim bilirsiniz renkleri,
sarı , yeşil, pembe, kırmızı, siyah beyaz..
Hepsi hepsi benim rengim :))
Bugün renk seçeneğimizi sarıdan yana kullandık..
En yakışan renkde sarıydı hani,,
Limonlu cupcake, kırmızı konduracak değildik ya...:))
Soframızı sarılarla donattık..
tek eksiğimiz çiçek..
Olurmu çiçeksiz...?
Olmaz..
Bi koşu bahçeye ..
Çiçeğimizde sarının en güzel tonunda,
sanki bizim limonlu cupcake miz için açmış gibi..
Hemen kondurduk soframızın baş köşesine..
Çiçeğimiz karşımızda, cupcakemiz mis..
Hem midemiz, hemde gözümüz bayram etti pazar pazar....
Neşeli bir hafta dileğiyle,
Güliz GÜL...
Kek için:
Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı (225 gr) un
  • 1 su bardağından bir parmak az (175 gr) şeker
  • 2 adet limonun rendesi
  • 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu
  • 3 yumurta
  • 1/2 su bardağı yoğurt (100 gr ) yoğurt
  • 175 gr tereyağı; benmari usulü eritilmiş ve oda sıcaklığında hafifçe soğumuş
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
Hazırlanışı:
  1. Fırını 180 c dereceye ayarlayın.
  2. Elenmiş Un, kabartma tozu, vanilya , şeker ,limon rendesi ve haşhaş tohumlarını bir kapta karıştırın.
  3. Başka bir küçük kapta yumurta ve yoğurtları çırpın.
  4. Yoğurtlu karışımı ve eritmiş olduğunuz tereyağı azar azar kuru malzemelerin olduğu kaba ekleyin bir yandan da tahta bir kaşıkla iyice karıştırın.
  5. 12′lik cupcake kalıbına cupcake kâğıtlarını yerleştirin ve kek karışımını bir tatlı kaşığı ile cupcake kağıtlarının içine eşit miktarda koyun. Burada önemli bir nokta; ağzına kadar doldurmayın, üstten biraz boşluk bırakın ki keklerin kabaracak yerleri kalsın.
  6. 180 c derecedeki fırında 20 – 25 dakika kadar pişirin. Pişip pişmediğini kontrol etmek için temiz bir kürdanı keklerden birinin ortasına batırın. Temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
  7. Fırında çıkarın ve 5 dakika kadar kalıbın içinde soğumaya bırakın. Daha sonra kekleri kaptan çıkarın. Ancak kâğıt kapların içinde kalacaklar.
Üzeri için:
Malzemeler:
  • 1 paket kremşanti
  • 1 çay bardağı süt.
  • 1 adet küçük limonun suyu
  • bir tutam sarı gıda boyası
Hazırlanışı:
  1. Kremşantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın.
  2. Limon suyunu ekleyerek çırpın.
  3. Renklendirici ekleyin ve karıştırın.
  4. Krema sıkma torbasına yıldız duy takarak içine kremayı koyun.
  5. Keklerin kenarından başlayarak ve kekin yüzeyine mümkün olduğunca bitişik tutarak bir çember çizin sonra hiç durmadan ortaya ve yukarı doğru hareket edin.(ben kremşantiyi çok sevdiğim için biraz abarttım, siz biraz daha az koyabilirsiniz..)
Afiyet Olsun..

Romantik Yumurta (Yumurta kabuğundan mum yapımı)

YAZAR: Nisan 25, 2014















Geçende yabancı bir blog da gördüm..çok güzel yapmışlar, 
bende bir deneyeyim dedim, çok severim mumu, mumluğu..
Geçtim başına bunlar çıktı karşıma, ben mumluk yanına ikide vazo yaptım..
Bi koşu koştum bahçeye, çiçekleri kaptığım gibi kondurdum içine, mumları da yaktım, baktım keyfine..
Eylül okuldan gelince vavvv anne ne güzel yapmışsın dedi..
keyfime keyf kattı..:) 
Romantik yumurta vazosuna koyduğum çiçeğin biride şu şans getirdiğine inanılan yonca çiçeği, bizimki dört yaprak değil ama , ben şansımızın bol olduğu, sevdiklerimizin yanında olduğu renkli bir hafta sonu diliyorum..
Mutlu Kalın..
Güliz GÜL


Malzemeler:

  • 6 yumurta
  • Karton yumurta kutusu
  • Balmumu
  • Balmumu ipi
  • Toplu İğne 
  • Gıda boyası
  • sirke
  • Gıda boyası adedinde ağzı geniş su bardağı


Yapılışı:
  1. Yumurtanın her birinin üstünden, elinizdeki toplu iğne yardımı ile bir delik açın.
  2. Açtığınız deliği yumuşak dokunuşlarla genişleterek, yumurtanın içini boşaltınız.
  3. Bardaklara yarım bardak su ve 3 çorba kaşığı sirke koyun. (Sirke boyanın tutması için )Çay kaşığının ucuyla  gıda boyasını ekleyin ve karıştırın.
  4. yumurtaları çorba kaşığı yardımıyla boyaların içine atınız.,15 dk. gıda boyasının içinde bekletip daha sonra kurumaları için peçete üzerine alınız.
  5. Yumurtalar kuruduktan sonra , kendi kutusuna yerleştirin.
  6. Yumurtalar yaklaşık yarısından kırılmış bir halde gözüküyor olmalı.
  7. Bal mumunu bir kapta kaynatarak erimesini sağlayınız.
  8. Erimiş balmumunu , yumurtaların içine huni yardımıyla dökerken içine balmumu ile doldurun.
  9. Yumurtaları , ipin ucu dışarıda kalacak şekilde biraz daha balmumu ile doldurun.
  10. aynı işlemleri diğer yumurtalara da  uygulayın.
Ve sonuç;
Rengarenk , sevimli mumluklar...

Çilek dolması ...

YAZAR: Nisan 24, 2014










Dün 23 Nisan tatili Çarşambaya gelince.Bende bir bayram havası..
Neden?
Çünkü buranın pazarı çarşamba günü kurulur..Maalesef benim iş yerim pazara çok uzak olduğu için, bizim evin pazar alışverişini Serdar yapıyor..
Ancak çarşambaya bir tatil vurursa,,
İşte o zaman ben bilirim bu işleri :)).
Bizim pazar öyle bildiğiniz  pazarlardan da değildir..Köyden gelir, köylü satar en tazesinden, en doğalından
seçmece dir....Çileği bile seçer alırsın,
Neyse uzun lafın kısası..
Sabah erkenden kalkıldı pazara gidildi..Oooo ne alınmadı ki; Yeşillikler, tek tek
saymayayım çok olur..o kadar yani...
Biz egeliler çok yeşillik tüketiriz bilirsiniz.. Envai çeşit ot vardır bizde,,
Hele bide benim gibi köylü kızıysan, her otu da bilirsin , tadını da :))
Öyle olunca almadığım ot kalmadı bugün..
Yaaa içimde kalmasın sayayım bir ikisini:))
Maydanoz, dere otu,  tilkişen, ebegümeci, ısırgan otu, radika, şevket-i bostan, deniz börülcesi, arapsaçı,  hardal otu, bambul, kazayağı, hindiba, kışkış, su teresi, gelincik  helvacık, enginar, kereviz...
Eminim bu ne diyorsunuz..
Bu vallaa..
Kimisi böreklik, kimisi kavurmalık,eeee  kalanlarda salatalık , mezelik...
haftamız bol otlu geçecek.:)Bak ağzım sulandı şimdiden :))
Neyse asıl konumuza geçelim..
konumuz çilekti ama nerelere geldik bak:))
Çilekle de ayrı aşk yaşıyorum biliyorsunuz..
Bugün dedim ben bunu doldurayım..
Oydum içine koydum ,krem şantiyi..
Oldu bize çilek şöleni...
çocuklar uymuştu..
Yedik adamımla karşılıklı..
Karabaşla , nanede eşlik etti bize...
çok selamları var size..:)

Güzel bir gün sizin olsun...!!!
Güliz GÜL.






Browni Kurabiye (Şerbetli Kurabiye)

YAZAR: Nisan 22, 2014







      Bu kurabiye için çok yazmak istemiyorum..
Bu kurabiye anlatılmaz, tadılır diyorum.
Yanına güzel demlenmiş mis gibi çayı da sakın unutmayın..  
Hemen tarife geçiyorum.:))


Musmutlu bir gün olsun...
Güliz GÜL




Malzemeler:

Kurabiyesi için:

  • 25 gr.(3 yemek kaşığı kakao)
  • 125 gr.  margarin veya tereyağı(margarin eğer içinize sinmezse teremyağı kullanın)
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker ve pudra şekeri karışımı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  •  1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un+ 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 kase fındık
Şerbeti için:
  • 2 çay bardağını az geçik şeker
  • 3 çay bardağına yaklaşık su
  • Birkaç damla limon suyu
Hazırlanışı:
  1. Öncelikle şerbeti hazırlayın.
  2. Su ve şekeri kaynatın,kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 6-7 dakika daha kaynatın,birkaç damla limon suyu sıkın,ateşten alın soğumaya bırakın.
  3. Şerbeti buzdolabında bir saat bekletin.
  4. Bu arada kurabiye için verilen malzemeleri un hariç karıştırın (kakao,oda ısısında yumuşamış margarin,1 yumurta,şeker,sıvı yağ,kabartma tozu,vanilya)
  5. Azar azar un ekleyerek hamuru yoğurun.Ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur olucak.
  6. Ortasına birer tane fındık koyup Ceviz gibi yuvarlayın ve fırın tepsisine dizin.
  7. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika civarı üzerleri çatlayana dek pişirin.
  8. Fırında çıkan sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete batırın.
  9. Şerbette uzun uzun bekletmeyin,her yerini daldırın çıkarın,işleminizi hızlı yapmaya özen gösterin.
  10. Kasenize dizin ,üzerlerini isteğinize göre süsleyin.
  11. Şerbetin hepsini dökmenize gerek yok şerbet bir miktar artabilir.
  12. Üzerlerini kapatın bir gece dinlendirin.


Blogger tarafından desteklenmektedir.