Yumuşacık Mayalı Poğaça













2 haftadır bekleyen bir yazı,
Düşünün yani fotoğraflar hazırlanmış, yüklenmiş,
şöyle bir fotoğrafların altına için dökülecek ,tarif verilip paylaşılacak tamam.
İnsanın bir vakti olmaz mı?
Bir elim değmedi..
İşler yoğun, ev yoğun :)
Ha seviyor muyum, seviyorum ,
Şikayetçi miyim aslında değilim ama,
Blogumlada ilgilenmem lazım değil mi
Nede olsa benim 3. çocuk :))

Musmutlu bir hafta olsun :))

Sevgiyle kalın...
Güliz GÜL..


Malzemeler;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Yaklaşık 7 su bardağı un
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • Susam
  1. Yoğurma kabına ılık su, ılık süt, yaş maya ve şeker alınarak karıştırılır. (su ve süt karışınca el yakmayacak düzeyde ılık olması gerekiyor, mayanın daha iyi kabarması için)
  2. Mayanın erimesi sağlanır. Ardından sıvı yağ, yumurta, tuz ve şeker de eklenerek karıştırılır.
  3. Un azar azar eklenerek yoğurulmaya başlanır. Önemli olan unu az miktarlarda ekleyerek yavaş yavaş iyice yoğurmak.
  4. Yoğurulan hamur 30-45 dakika kadar dinlenmeye bırakılır.
  5. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak elde yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpildikten sonra 20 dakika kadar daha bekletilir. 190 derece fırında pişmeye bırakılır. Pişme süresi fırına göre değişebilir ama 20-25 dakika kadar bir sürede pişecektir.
  7. Puf puf kabaran, yumuşacık poğaçalarımız  hazır. İster kahvaltılarda ekmek yerine yapabilirsiniz.

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar