reçeller
Ayva Reçeli...
Bu evimize taşınalı 4 yıl oldu,
ilk taşındığımızın 1. yılında ekti,
Serdar ayva ağacını bahçeye,
bu yıl fazlasıyla aldık ,
emeğimizin karşılığını,
hem yemelik, hem reçellik, hemde seyirlik,
buyrun şölene :))
Haftanız şölen neşesinde geçsin..!!!
Güliz GÜL..
Malzemeleri;
- 1 kg.ayva
- 5 bardak su
- 5 bardak şeker
- Yarım limon suyu
Yapılışı;
Ayvaları soyup istediğiniz büyüklükte doğrayın.
Suyu kaynatın içine ayvaları atın.
Ayva çekirdeklerini temiz bir Tülbent parçasının içine koyup ağzını bağlayın.bu renk vermesi için gerekli.
Fazla değil 10 dakika kadar haşlayın. Şekerini katın.
Kıvama gelinceye kadar kaynatın. Olup olmadıgını anlamak için soğuk bir tabağa suyundan biraz alıp soğutun kıvamı reçel kıvamında ise limonunu katıp iki taşım daha kaynatıp Ocaktan alın.
Afiyet olsunn
afiyetler olsun, nefis görünüyor:)
YanıtlaSilsana da neşe dolu bir hafta diliyorum gülizcim.
Sebuş çok teşekkür ederim..Kucak dolusu sevgiler..
Silgulizcim tam geldim ...dertlesiyim dedim
YanıtlaSiltorun cagiriyor!
babaanne gel,,,ama soyleyisteki tatliligi gorsen:)
sonra yine gelicem soz,,,,,,recel yanmasin:)
Cihanım torun çağırıyorsa , sen beni bırak, küçük kuzuya bak..:) Hatta bende bakayım o kuzuya, babaannesiyle bebek diken ellere:))
SilBen ayva reçelinin sarı olacağını düşünmüştüm tabi koyulaşması normal şimdi görünce, güzel görünüyorlar. Ellerinize sağlık :))
YanıtlaSilŞenay rengi çekirdeğinden kaynaklanıyor, normalde daha açık olabilirdi ama çekirdeğini tülbente koyup kaynarken içinde tuttuğumuz için daha koyu oluyor..Tarif de belirtmemişim çekirdekler kaynarken içinde duruyor, renk versin diye..Mutlu kal..
SilThere is nothing better than homemade jam, it's so yummy and flavorful.
YanıtlaSilDelicious homemade jams, thank you very much ..
Sileline sağlık güliz,
YanıtlaSilben reçel yaparken meyveleri bi taşım kaynayınca çıkartıyorum,kıvamlaşınca tekrar içine koyuyorum ,meyveler ezilmesin diye.e tabi reçel yapmayı çok sevsemde vakit sorunum var,yapamıyordum.
ama hiç ayva yapmadım,ayvayı böyle yapabiiyorsak şahane valla,kolaycacık o zaman:))
görüntü çok hoş,canım çekti
sevgiler
Havvacım avya biraz sert olduğu için ancak yumuşuyor, zamansızlık bende de var ama çocuklar doğalından yesin diye , zaman yaratmaya çalışıyorum işte :)) Ayrıca senin neler neler yaptığını bilmeyen yoktur herhalde, ayva reçeli neki...:) ..Sevgiler..
YanıtlaSil