Slider
Ödüllü Starbucks Kurabiyesi ve sebze adası. .
Hep olduğu gibi,
Hafta sonu klasikleri yine:)))
Bu hafta sonu ;
Önce toprak detoksu,
üzerine ödüllü starbucks kurabiyesi..
Geçen seneden hazır olan sebze adası işte burada,
Şöyle bir düzenlenip, sebzeler ekildi...
Sebzenin yanında çiçeklerde bakımdan geçip. Yeni güzellikler dikildi...
Artık tek ihtiyaçları güneş, su ve sevgi..😉
Gelelim kurabiyemize,
kendisi ödül almış bir tarif,
Kesinlikle ödülünü hak etmiş 😊
Özellikle kahveyle önerilmiş.
Kesinlikle denemelisiniz.
Hele eve saran o tarçının kokusu,
Mis missss😄
Güzel geçsin haftanız...
Güliz GÜL
Malzemeler:
- 150 gr margarin ( Teremyağ)
- 2 yumurta sarısı
- 1 çorba kaşığı su
- 100 gr pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1.5 tatli kasigi tarçın
- Yarim su bardagi çikolata damlası
- 100 gr kalın çekilmiş ceviz
- 300 gr un
Yapılışı:
Yumurta sarıları ve şekeri bir kaba ekleyerek güzelce çırpıyoruz.
Daha sonra oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağını da ekleyerek vanilya ve suyuda ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Daha sonra oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağını da ekleyerek vanilya ve suyuda ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Tarçın ve kabartma tozunu ekleyerek hafif bir şekilde karıştırın.
Unu da ekleyerek elimizle yoğurmaya geçiyoruz.
Hamurun elimize yapışmayacak kıvama gelmesinin ardından damla çikolataları ve cevizi de ekleyerek hamurü tekrar güzelce yoğurun. Hamura elinizle uzun bir şekil verin ve streç ile sararak buzlukta 15-20 dakika bekletin. Buzluktan cikardigimiz hamuru 1 Cm kalınlıkta kesip, fırın tepsisi ne yerleştirin.
Hamurun elimize yapışmayacak kıvama gelmesinin ardından damla çikolataları ve cevizi de ekleyerek hamurü tekrar güzelce yoğurun. Hamura elinizle uzun bir şekil verin ve streç ile sararak buzlukta 15-20 dakika bekletin. Buzluktan cikardigimiz hamuru 1 Cm kalınlıkta kesip, fırın tepsisi ne yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırınlara göre süre değişiklik gösterebildiğinden fanlı fırın kullananlar biraz daha erken alabilir.
Ellerine sağlık GULİZ! Çok severim, bak izinden geliyorum 😉
YanıtlaSilFenomenim süpersin canımcım...Dene mutlaka buda çok leziz :))
SilSebzeleriniz bereketli olsun canım benim. Kurabiyelerde ye beni diyor elimi uzatıp alasım geldi afiyet olsun mutluluğunuz daim olsun.
YanıtlaSilİnşallah Nevcihan ablacığım...Çaylar, kurabiye benden, gelmesi senden...Bekliyorum :) Sevgiler
Silgünaydın gülizcim pazartesi sabahının altıbuçuğundan:))
YanıtlaSilkurabiyeni yazdım bi köşeye denicem.
sebze bahçen hayırlı ve bereketli olsun,güzel kız çiçeklerinde serpilsin coşsun.mutlu haftalar.
Günaydın Havvam :) Dene mutlaka ödülünü hakketmiş kurabiye...Kahvenin yanında süper...Havvam canım benim güzel dileklerin için çok tşk. ederim..Sevgiler..
Silbasit görünüyor, yani ben yapabilirim kıvamında bi tarif :p
YanıtlaSilsevgiler
Kadriyem ben yapmışsam sen hayli hayli yaparsın..Kurabiye işinde çok başarılı olduğum söylenemez...:)))Sevgiler
SilNe güzel toprakla uğraşmak. Kıskandım
YanıtlaSilCafe Tigris benimde en sevdiğim...Toprağın kokusu başka...
SilBahçe gördükçe için doğa çekiyor :(( Bu kurabiyesini görmedim sanırım :O Görürsem deneyeceğim, görmezsem de belki yaparım... :D
YanıtlaSilKağıt salıncak; toprak,doğa başka .. Ama kurabiyede güzel mutlaka dene...Sevgiler
Silayyyy sana versinler ödülü sanaaaaa :)
YanıtlaSilDeep hiç fena olmazdı hani :))
SilHaftasonu demek Güliz demek :)) yine döktürmüşsün bende yapıcam en sonunda bu kurabiyelerden :) kurabiye canavarı olup çıkacağım :D
YanıtlaSilÖyle oldu Gözdecim...Sadece hafta sonlarıyla yetiniyorum artık :))) Tarif süper,,Mutlaka dene...Ama kurabiye canavarı olma..Fazlası cısss:))) Sevgiler
Silmargarin yazıyor ama yapılışında tereyağı var hangisi acaba
YanıtlaSilDüzelttim. .Çok tşk ederim ilginiz için. ..
SilDüzelttim. .Çok tşk ederim ilginiz için. ..
Sil