Uzun zamandır aklımda ,
portakal reçeli,
ama öyle kabuğundan değil,
kabuğu da. kendide içinde olmalı derken
arayan mevlasını da bulurmuş,
tarifini de :)
bende buluverdim tarifi:))
eee tabi
tarifi de bulunca kaçırmadım..
hemen 5 portakaldan denedim..
portakalların 3'nün kabuğunu hafif soydum,
ama bir daha kine hiç birini soymayacağım,
hafif acımsı ama ayrı bir tat katmış reçele
2'sini soymadan küçük küçük dilimledim..
üzerine 4,5 bardak su ekleyip.1 gece buzdolap da beklettim..
ertesi sabah üzerine 3 bardak şekeri ekleyip.
Ocağa koydum.
portakallara zarar vermeden.
şeker eriyene kadar karıştırıp.
kaynama başladığı andan itibaren 1.5 saat pişirdim.
ama 1.5 çok geldi bir daha 1 saat pişireceğim hafif sulu kalmalıymış :)))
Ocak dan almama yakın 4-5 damla limon sıkıp altını kapattım..
Afiyet Olsun...
Mutlu bir gün olsun !!!
Güliz GÜL..
güliz,
YanıtlaSilöncelikle eline sağlık,
aklımın bi köşesinde hep durur şu portakal reçeli:)şimdi sayende yeniden canlandı şekerim.
şeker hesabın 1 portakala 1/2 bardak şeklinde mi,hani ben daha az miktarda yapmayı denesem diye düşündüm de:)) bizim evde seninki gibi reçel canavarları yok:)))
eline sağlık,fotoğrafların şahane,reçelin çok lezzetli görünüyor.
Havvacım tşk. ederim canımcım...Yarım bardaktan biraz daha çok düşün . yarım bardak 6 portakala denk geliyor....ama sen zaten azaltmak istiyorsun...yarım bardak uygun bence..çok yapacaksan çok şekersiz de bozulabilir..yok azıcık yapacağım dersen kafana göre takıl bence..Benim kide 1 büyük kavanoz çıktı. çoktan yarısı gitti :)) Kucak dolusu sevgiler...
SilGüliz merhaba,
YanıtlaSilAaa, ben de deneyeyim oldum hemen. reçel seviyor çocuklarım, yazdan kalan reçellerim var ama değişik bişi yapsam arayışındaydım.
Harika görünüyor, ellerine sağlık :-)
Kadriyecim değişik arıyorsan mutlaka dene. mayhoş, tatlı, hafif acımsı, değişik bir tat :) alışılmışın dışında.:))) yada ben ilk defa yediğim için...:))) Sevgiler...
Silgüliz iki gündür, turunçgillerden ne bulduysam reçele çevirmekteyim, mandalina, turunç, portakal, kumkuat, limon....
YanıtlaSilo acı, ekşi ve tatlı lezzet herzaman, en sevdiğim. sofralarınıza şenlik, ağızlarınıza tat olsun.
Moon limonun reçeli nasıl merak ettim bak..sen zaten maşallah reçel konusunda süpersin ama daha öncede yazdım ben senden ceviz reçeli tarifi bekliyorum bahara...merakla :) Sevgiler...
SilGüliz şahane olmuş bu turuncular resimlerde bir harika.....Ayva reçeli, portakal reçeli favorilerimdendir. sevgiler
YanıtlaSilSertaç çok tşk. ederim. ben portakalı ilk defa denedim. evdekilerde bende beğendim..Mutlu kal...
Silacısını çokıartmadan nasıl oldu o reçel acaba? ben her yaptığımda 1 gece suda bekletip suyunu süzüp öyle yapıyorum. yoksa acı bir tadı oluyor.
YanıtlaSilBelgin hanımcım hafif acımsı bir tadı var. ama biz beğendik hafif acımsı tadı..değişik bir tat oluşmuş. Benim yaptığım tarif de acı suyunu dökmek yoktu, tarifi uyguladık bence güzel oldu. tarif de de belirttim zaten soymadıklarım acımsı olmuş...Eğer hepsinin kabuğunu soyarsanız acımsı bir tat oluşmaz..Ama sizin tarifi de denemek isterim..Eğer yazarsanız..Sevgiler..
Silcanım ellerine sağlık şahane görünüyor. bende deneyeceğim canım çekti :)
YanıtlaSilÇok tşk ederim güzel yorumunuz için...Sevgiler...
Silbu tarifi ben de denemek istiyorum. şimdi portakal da çok. tadı da güzel oldu diyorsun . tamamdır gülizciğim.
YanıtlaSilDilekcim güzel değişik bir tat...ama hafif acımsı . biz o tadı sevdik. ama biz sevmeyiz dersen kabuğunu hafifcem soy yada denizyıldızın dediği gibi bir gece suda bekletip acı suyunu dök...kolay gelsin....sevgiler
YanıtlaSil