Kırpık Poğaça











Geldi yaz ayları,
gevşedi gönül yayları..
Dedikleri bu olsa gerek...
Bir üşengeçlik bir üşengeçlik üstümde...
Tatil başlasa da şöyle bir enerji toplasam gelsem :) 
Kırpık poğaça ta geçen haftadan beri 
bekliyor huzurlarınıza çıkmaya..
Daha da bekletmeyeyim..
yazık olur bu leziz poğaçayı dedim...
Ve kaçtım :))

Musmutlu geçsin günleriniz!!
Güliz GÜL..


Malzeme
1 yumurta akı
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
1 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 paket insant maya
Aldığı kadar un 

Arasına
250 gr beyaz peynir
200 gr krem beyaz peynir yada labne peyniri
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

Üzerine
1 yumurta sarısı

Yapılışı
Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp karıştırın. 
Yavaş yavaş unu ilave edip elinize az yapışan bir hamur olana kadar yoğurun.  
45 dk mayalandırın.
 Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp poğaça şeklini verin. 
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizip 20 dk daha mayalandırın. 
Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Peynirleri karıştırın. 
Poğaçalar henüz sıcak iken yarıya kesip arasına peynirli harç koyun ve maydanoza bulayıp servise sunun. 
Afiyet Olsun...

19 yorum:

  1. Daha şimdiden acıktığımı hissettirdin bana Güliz :(((((şahane olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. yaz ve ramazan birleşince rehavetin dibine vuruyoruz Gülizcim
    Ellerine sağlık poğaçalar harika görünüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Naciye çok haklısın....Yaz ayları zor :)Sevgiler

      Sil
  3. Kırpık mı, ne minnoşmuş ismi.
    Pastanelerde bunların ufakları oluyor ya, birileri gelecekse hep alır, ikram ederim. Sen doyumluk yapmışsın nefis nefis.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burcu aslında benim tarif de küçük küçük tü ama ben biraz bonkör davranmışım sanırsam :))) Evde kendin de dene bundan sonra pastane ninkini beğenmeyeceksin :) Sevgiler

      Sil
  4. Çok güzel görünüyorlar,mmmm...

    YanıtlaSil
  5. Güliz yine görünüş ve lezzet süper,bu poğaçayı bende yaparım taze iken yumuşacık ve lezzetli oluyor severek yenir hepinize afiyet şifa olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ablacım çok uzun süre dayanmıyor..taze taze yenilmeli..En fazla 2 günlük :) Sevgiler

      Sil
  6. pek severim, pastanelerde saçaklı diye satılır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ben kırpık biliyordum bak :)) Eee saçaklı da yakışmış hani :) Sevgiler

      Sil
  7. Yanında bir bardak çay of değmeyin keyfime:) ellerine sağlık Güliz'çiğim.

    YanıtlaSil
  8. Senin en tembel halin, benim "bakın bakın ben neler yaptım" diyerek ortalığa saçıldığım halim Güliz :))))

    Nefis görünüyor, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadriye;
      Güldürdün beni canımcım ya....Sende hep gül emi...
      Çok tşk ederim güzel yorumuna.
      sevgiler...

      Sil
  9. Kareler çok davetkar :) nefis görünüyor o kaşık çatallarada bittim nasıl güzeller öyle ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meltem bende senin küçük evine bittim haberin olsun :) Tşkler canımcım...Sevgiler

      Sil
  10. Benim poğaça denemelerim devam ediyor. Bunu da yapayım :D

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.