Bugünlerde ;
Bizim evde hafta da bir kabak tatlısı var..
Çocukluğumda yüzüne bakmadığım kabak..
Şimdi tatlı menüsünde bir numara, bir numara... :))
Hakikaten insan çocukken ağzının tadını bilmiyor :)
Özellikle kabak yemeyen çocuklara duyurulur...
Hele birde tahinde varsa üzerinde...
Yenmez yanında yatılır :)))
Sevgiyle kalın...
Güliz GÜL
Malzemeler:
1 kg. bal kabağı
Yarım kilogram toz şeker
2 adet çubuk tarçın
2- 3 adet karanfil.
Yapılışı:
Bal kabakları soyulup, dilim dilim doğranır..
Dilimlenmiş kabaklar tencereye alınıp,çubuk tarçın ve karanfil eklenir. Üzerine şekeri gezdirilerek, yaklaşık 4 saat yada akşamdan sabaha bekletilir. Sulanan kabak su eklenmeden kendi suyuyla kısık ateşte pişmeye bırakılır.. Kabaklar kendi suyunu salıp şerbetini oluşturacaktır.. İyice piştikten sonra ocağın altı kapatılıp iyice soğuduktan sonra üzerine ceviz , tahin koyup servis edilir..
1 kg. bal kabağı
Yarım kilogram toz şeker
2 adet çubuk tarçın
2- 3 adet karanfil.
Yapılışı:
Bal kabakları soyulup, dilim dilim doğranır..
Dilimlenmiş kabaklar tencereye alınıp,çubuk tarçın ve karanfil eklenir. Üzerine şekeri gezdirilerek, yaklaşık 4 saat yada akşamdan sabaha bekletilir. Sulanan kabak su eklenmeden kendi suyuyla kısık ateşte pişmeye bırakılır.. Kabaklar kendi suyunu salıp şerbetini oluşturacaktır.. İyice piştikten sonra ocağın altı kapatılıp iyice soğuduktan sonra üzerine ceviz , tahin koyup servis edilir..
Ne çok severim. Yapayım ben de bu hafta :) Ellerine sağlık Güliz ablacım. Musmutlu bir hafta olsun :)
YanıtlaSilTam zamanı Mervecim..Tahini sakın unutma...Seninde haftan musmutlu geçsin canımcım...
SilTatlı sevmem ama kabak başka bişi...tatlı ötesi filan o
YanıtlaSilBen üzerinde fındık severim mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Olsa da yesem
Oyyy kadriye şu tatlı sevmem nasıl bişidir ya...Keşke bende diyebilseydim :)) Ama nerde...Gözümün önünde tatlılar dolaşıyor bu günlerde o kadar yani :)) sevgim :))) Fındıklıda güzeldir..Denenir :) sevgiler
SilElinize sağlık çok leziz görünüyor.. Ailece bizde çok severiz. sevgiler...
YanıtlaSilÇok tşk. ederim Sibelcim...Sevgiler
SilÇok tşk. ederim Sibelcim...Sevgiler
Siltatlıyı değil fotoğraflarını yiyesim geldiiii :))
YanıtlaSilOyyyy Merve ...Hiç beğenemiyorum biliyormusun fotoğraflarımı...Her seferinde pofuldaya pofuldaya koyuyorum fotoğrafları...Beğenmene sevindim...Moral oldu bana:)) Sevgiler ...
SilAfiyet olsun canım benim emaye tabağın ile nostalji yaşattın bizlere herşey gönlünce olsun
YanıtlaSilNevcihan ablacığım tabaklar annemden:)) Emayenin alası var annemde..Ben istedikçe..Ne yapcan kızım sen eskileri diyor bana :))) Sevgiler canımcım...
Silgülizciğim......Ben bu kabak tatlısını kireç'e yatmış,tahinli cevizli,masina'da yedim...pekmezliside vardı...harika idi.sizinde su koymadığınız için bal olmuştur.kesin..ellerine sağlık...sevgilerimle emel.
YanıtlaSilEmelcim annemde yapar kirece yatmışını.Daha çok pekmezle yaparlar zaten köyde...Ona bizde kabak pestili derler daha kıtır olur...O biraz daha zahmetlidir..Ben kolayına kaçıyorum :))Yorumun için çok tşk. ederim ..sevgiler canımcım...
Silha haaa her hafta mıııı ay evde hiç kimse demiyo muuu bu kabak tatlısı da kabak tadı verdiiii :)
YanıtlaSilDeep şimdilik şikayet eden yok :)))
SilGerçekten çocukken nedense bazı çok güzel şeyler yenmiyor, bende yemezdim kabak. Bir de patlıcan yemediğim yıllara yanıyorum :) Nasıl yenmez ya? Evet tahinli, cevizli kabak olsa da şimdi yesek. Elinize sağlık.
YanıtlaSilİlhan bey çocukken yemediğim güzelliklere bende çok yanıyorum..:)) Çok tşk ederim yorumunuza ...
SilHarika görünüyor çok severim kabak tatlısını hiç tahinle yemedim denemek lazım.
YanıtlaSilSevgiler.
Gezginim mutlaka dene tahinli .. Sevgiler
SilÇok güzel görünüyor sunumu da öyle:) Ben de küçükken hiç sevmezdim şimdiyse bayılırım:) Tahin olmasa da ceviz olmazsa olmazım yanında. Ben de bloğuma beklerim:)
YanıtlaSil