Kabak Tatlısı


















Bugünlerde ;
Bizim evde hafta da bir kabak tatlısı var..
Çocukluğumda yüzüne bakmadığım kabak..
Şimdi tatlı menüsünde bir numara, bir numara... :))
Hakikaten insan çocukken ağzının tadını bilmiyor :)
Özellikle kabak yemeyen çocuklara duyurulur...
Hele birde tahinde varsa üzerinde...
Yenmez yanında yatılır :)))

Sevgiyle kalın...
Güliz GÜL

Malzemeler:

1 kg. bal kabağı
Yarım kilogram toz şeker
2 adet çubuk tarçın

2- 3 adet karanfil.


Yapılışı:


Bal kabakları soyulup, dilim dilim doğranır..
Dilimlenmiş kabaklar tencereye alınıp,çubuk tarçın ve karanfil eklenir. Üzerine şekeri gezdirilerek, yaklaşık 4 saat yada akşamdan sabaha bekletilir. Sulanan kabak su eklenmeden kendi suyuyla  kısık ateşte pişmeye bırakılır.. Kabaklar kendi suyunu salıp şerbetini oluşturacaktır.. İyice piştikten sonra ocağın altı kapatılıp iyice soğuduktan sonra üzerine  ceviz , tahin koyup servis edilir..

20 yorum:

  1. Ne çok severim. Yapayım ben de bu hafta :) Ellerine sağlık Güliz ablacım. Musmutlu bir hafta olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam zamanı Mervecim..Tahini sakın unutma...Seninde haftan musmutlu geçsin canımcım...

      Sil
  2. Tatlı sevmem ama kabak başka bişi...tatlı ötesi filan o
    Ben üzerinde fındık severim mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
    Olsa da yesem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyyy kadriye şu tatlı sevmem nasıl bişidir ya...Keşke bende diyebilseydim :)) Ama nerde...Gözümün önünde tatlılar dolaşıyor bu günlerde o kadar yani :)) sevgim :))) Fındıklıda güzeldir..Denenir :) sevgiler

      Sil
  3. Elinize sağlık çok leziz görünüyor.. Ailece bizde çok severiz. sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. tatlıyı değil fotoğraflarını yiyesim geldiiii :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyyyy Merve ...Hiç beğenemiyorum biliyormusun fotoğraflarımı...Her seferinde pofuldaya pofuldaya koyuyorum fotoğrafları...Beğenmene sevindim...Moral oldu bana:)) Sevgiler ...

      Sil
  5. Afiyet olsun canım benim emaye tabağın ile nostalji yaşattın bizlere herşey gönlünce olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nevcihan ablacığım tabaklar annemden:)) Emayenin alası var annemde..Ben istedikçe..Ne yapcan kızım sen eskileri diyor bana :))) Sevgiler canımcım...

      Sil
  6. gülizciğim......Ben bu kabak tatlısını kireç'e yatmış,tahinli cevizli,masina'da yedim...pekmezliside vardı...harika idi.sizinde su koymadığınız için bal olmuştur.kesin..ellerine sağlık...sevgilerimle emel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelcim annemde yapar kirece yatmışını.Daha çok pekmezle yaparlar zaten köyde...Ona bizde kabak pestili derler daha kıtır olur...O biraz daha zahmetlidir..Ben kolayına kaçıyorum :))Yorumun için çok tşk. ederim ..sevgiler canımcım...

      Sil
  7. ha haaa her hafta mıııı ay evde hiç kimse demiyo muuu bu kabak tatlısı da kabak tadı verdiiii :)

    YanıtlaSil
  8. Gerçekten çocukken nedense bazı çok güzel şeyler yenmiyor, bende yemezdim kabak. Bir de patlıcan yemediğim yıllara yanıyorum :) Nasıl yenmez ya? Evet tahinli, cevizli kabak olsa da şimdi yesek. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlhan bey çocukken yemediğim güzelliklere bende çok yanıyorum..:)) Çok tşk ederim yorumunuza ...

      Sil
  9. Harika görünüyor çok severim kabak tatlısını hiç tahinle yemedim denemek lazım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel görünüyor sunumu da öyle:) Ben de küçükken hiç sevmezdim şimdiyse bayılırım:) Tahin olmasa da ceviz olmazsa olmazım yanında. Ben de bloğuma beklerim:)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.