kısır
sütlü tatlılar
tatlı
Tiramisu ve Kısır ((Bir tatlı bir tuzlu :))
Tatlının yanına tuzlu,
yada
tuzlunun yanına tatlı aranır değil mi ?
İkisi birbiriyle pek uyumlu olmasa da,
biz severek yedik...:)
Özelikle ben çok sevdim :))
Herkesin yeri ayrı :))
Yüzünüzden gülücükler hiç eksilmesin...Güliz GÜL..
Tiramisu
Malzemeler;
*15-16 adet kedidili bisküvi.
*1 çorba kaşığı nescafe
*1 su bardağı ılık su.
*2 su bardağı süt
*3 çorba kaşığı un
*1 adet yumurta sarısı
*3 çorba kaşığı şeker,
*1 paket vanilya,
*200 gr labne peynir
*üstüne serpmek için yeterince kakao
Hazırlanışı,
1.Süt,un, yumurta sarısı ve şekeri muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Pişince, vanilya ve labne peyniri ekleyerek mikserle 5 dakika kadar çırpın ve ılınması için bekleyin.
2.Nescafeyi,1 su bardağı ılık suda eritip, karıştırın.
3.Kedidili bisküvilerin yarısını, nescafeli suda çok yumuşatmadan ıslatın ve kalıba dizin.
5.Kalan kremanın yarısını kedilillerinin üstüne döktükten sonra, geriye kalan kedidillerini de nescafeli suda ıslatıp, ikinci kat olarak, kremanın üstüne dizin ve kalan kremayla kapatın.
6.Bu hali ile en az 2-3 saat buzdolabında bekletin. Aslında bir gece buzdolabında bekletilirse çok güzel oluyor.
7.Üstüne kakao serpin. Afiyet olsun.
Kısır
Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı kaynamış su
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 büyük soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet ince doğranmış maydanoz
Yarım demet ince doğranmış dereotu
Yarım demet ince doğranmış nane
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
1 limon
Yapılışı
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı kaynamış su
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 büyük soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet ince doğranmış maydanoz
Yarım demet ince doğranmış dereotu
Yarım demet ince doğranmış nane
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
1 limon
Yapılışı
- Bulguru bir kabın içinde, sıcak suyu ilave ederek 10-15 dakika kadar ağzı kapalı olarak bekletin.
- Çok ince doğranmış soğanı kavurun.
- Salçayı ekleyip, kavurun.
- İyice pişirdikten sonra, ocağın altını kapatın.
- Bulguru bir kaşık yardımı ile iyice karıştırın.
- Salçalı sosu bulgurun üzerine gezdirin ve iyice karışmasını sağlayın.
- Önce baharatları sırası ile koyun. Karıştırın.
- Yeşilikleri, ince ince doğrayın ve bulgura ilave edin.
- Limon ve tuzunu ekleyin.
- Marul yaprakları ve nar ekşisi ile servis yapın.
Nefis görünüyorlar :)) Tiramisuyu deneyeceğim :))
YanıtlaSilŞenayım hem çok basit hem çok leziz...:)) Sevgiler
Silkısır...hayatta hayır diyemeyeceğim şey
YanıtlaSiloffffffffffffffffff
Bende bende :))))
SilMis mis fotolar da tariFler de, görsel şölen güliz, teşekkürler 💕
YanıtlaSilNe demek fenomenim...Sen beğenmişsen ne mutlu bana ...
SilEline sağlık Güliz hatun, bayıldım! İkisini de çok severim. En kısa zamanda yapayım bari :) ❤
YanıtlaSilEminecim çok tşk: ederim...Sevgiler
Silo değilde kısıra bayılırım:) tiramisu da çayımın yanına bi dilim alırım:)
YanıtlaSilay gülizcim özlemişim..
blog sayfanın değişikliği de enfes olmuş çok profesyonel görünüyor. sen mi yaptın ? bana da öğretsene:)
şaka bi yana ellerine sağlık canım.
şimdiden bayramını kutlar küçüklerin gözlerinden öperim.
Sebuşum bende geçmiş bayramını kutlarım öncelikle..Biraz geç oldu ama :) Blog sayfamın yapımında yardım aldım canım ...Nerede bende bu kadar beceri :)) Göhkan TEKİN kardeşimin yardımıyla bu hale geldim :) Sevgiler
SilBöyle de olmaz ki, fotoğraflara yapıştım kaldım. Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilGökçe'cim çok tşk ederim..Sevgiler
SilAhh bu cezbedici fotoğraflar ne olacak Güliz :)) Yaktın beni kısır kısır en bi sevdiğim ellerine sağlık sen böyle güzel fotoğraflar çekmeye devam edersen ben ekrandan kaşıkla uzanıp yemeye çalışacağım 🙈
YanıtlaSilGözdecim ne demek kaşık kaşık tabak feda olsun sana :)) Ama bize gelmen lazım öncelikle :) Kısır da benim favorim...Sevgiler
SilBen de kısırcıyım. Hatta düğürcük ile yapılan her şeyin hastasıyım. Seninkisi yine enfes görünüyor.
YanıtlaSilBurcu bende aynı senin gibiyim, düğürcükle yapılan bütün yemekler favorim..Bizim buralarda fazla kullanılmaz ama Adana bu konuda fevkalade ...Bende tam Adana gelini :)) Sevgiler
Sil