Kış hazırlıkları (Kışlık Soslu Biber Kızartması) , gezmeler tozmalar :)))
Hafta sonu İzmir'deydik,
Ablam İzmir'de oturmasına ve yılda en az 5-6 kez ,
İzmir'e gitmemize rağmen,
Hiç Alaçatı'yı görmediğimizi fark ettik :))
Dedik bizde eksik kalmayalım.
Gezelim Alaçatı'yı
Tamam Alaçatı güzel mi güzel de,
Nedir pahalılığı öyle ya,
Tam o gün Alaçatı pazarıydı,
Bamya soruyorum 17 TL diyor,
Domates soruyorum 10 TL diyor,
Biber 5 TL,
Yani en son nettiniz ya demekten kendimi alamıyorum :))
Kesinlikle çiftçimizin kendisi kazansa,
O sıcakta çapasını yapan, sulaması , toplamasıyla uğraşan çiftçimiz alsa o parayı,
kesinlikle asla çok değil, hatta az bile,
Ama aradaki aracı kişiler çiftçiden bu işin gerçekten yükünü , cefasını çekenden çok cüzi miktarlara alıp, fahiş fiyatlara satması çok kötü gerçekten...
Dedim ya en güzeli Muğla'mın pazarı,
hem seçmecedir, hem de tazecik.
Bamya 3TL
Domates 1 bilemedim 2 TL,
Biber 1 TL...
Alıyorum tazecik,
hazırlıyorum kış hazırlıklarımı,
Ama bu kış hazırlıkları konusunda,
biri beni durdursa,
kışın kıtlık gelmeyeceğini, kışında yiyecek sebzeler meyveler olduğunu anlatsa
çok iyi olacak,
yoksa aldım başımı gidiyorum :))))
♥♥♥
Sevgiyle kalın...
Güliz GÜL..
Kışlık Soslu Biber Kızartması
Malzemeler;
2 kilo yeşil biber acı ve tatlı karışık
3-4 kg domates
10-15 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
Kızartmak İçin: Sıvı yağ
tuz
Yapılışı;
* Öncelikle biberleri boylamasına keserek çekirdeklerini ayıklıyoruz.
* İyice yıkadıktan sonra 3-4 cm boyunda kesiyoruz.
* Kızgın yağda biberleri kızartıyoruz.
* Diğer taraftan domatesleri yıkayarak Orta kısımlarındaki sert alanı temizleyip 4-5 parçaya kesiyoruz.
* Kabuklarını soymadan olduğu gibi rondoda parçalıyoruz.
* Geniş bir tencereye rondodan çekilmiş domatesleri alarak kaynatmaya başlıyoruz.
* Bir taşım kaynadıktan sonra kızarttığımız sivri biberleri de ilave ediyoruz.
* Rendelediğimiz sarımsakları ve yeteri kadar tuz ilave ederek 2 taşım daha kaynatıp ateşi kısıyoruz.
* Bu arada kavanozlarımızı yeni kapaklarıyla beraber yıkıyoruz.
* Islak bir bez yardımı ile kavanozu tutarak kaynamakta olan sostan kepçe yardımı ile kavanozlara boşaltıyoruz.
* Kavanozun ağız kısmında 1-2 parmak boşluk kalacak şekilde dolduruyoruz.
* Kavanozların ağız kısmını iyice silerek Kapağını kapatıp iyice sıkıyoruz.
* Havlu serdiğimiz tezgahımıza ağız kısımları aşağı gelecek şekilde bırakıyoruz.
* Kavanozlar bu şekilde yerinden oynatılmadan 1 gece bekletilmeli.
* Ertesi gün kavanozları mızı ya serin bir yere, kaldırarak tüketeceğimiz zaman kullanıyoruz.
becerikli Güliz. pazar konusunda bende Datça da benzer dertten muzdaribim. Muğla da işim varsa mutlaka köylü pazarının olduğu güne denk getiririm. Çok fiyat farkı oluyor. kışınız bereketli geçsin.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Moon ;) Muğla ya geldiğinde görüşelim bir gün...Ne dersin ...Sevgiler
SilNe mutlu size hepsi hem ucuz hem de tazecik.
YanıtlaSilAfiyetle yiyin inşallah.
Çok teşekkür ederim... Hem ucuz hem taze olması büyük avantaj...Sevgiler
SilResimler şahane. Belli keyifli bir gezi olmuş. Bizde henüz kışlık hazırlığı başlamadı ama yakında başlar mutlaka.. 🤗
YanıtlaSilEbrarcım çok teşekkür ederim...Kış hazırlıklarının zamanı şimdi zaten...Ekime kadar da yolu var nasıl olsa...Sevgiler
SilAfiyetle yemek kismet olsun canım kavanozda bile tam yemelik görüntü vermişler.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Nevcihan ablacığım...Sevgiler
Sil