Ortaya Karışık :))
















Ortaya karışıkla huzurlarınızdayım yine :)
Turşular, ayvalar, yeni yıl hazırlıkları.
Uyum süper ama demi :))
Turşuyu geçmek istemedim , neden?
Çünkü bu yıl ilk defa denedim,
çok güzel sonuçlar aldım.
Kaynar suyla yapılıyor bu turşu.
15 günün sonunda kütür , kütür leziz mi leziz bir turşu.
Tarif vermeden geçemezdim yani :))
Gelelim ayva kısmına,
En önemli konu
Ayva bahçemizden,
Biz kiralık evde oturuyoruz bahçeli, 
ev sahibim Fransa'da oturmakta,
İlk oturanlarda biziz..
İlk taşındığımızda bahçede hiç bir ağaç yok iken,
Şuan 6 yılın sonunda bahçemizde 1 ayva, 1 vişne, 1 kiraz, 1 elma ve birde ceviz ağacımız bulunmakta...
Asıl konum şu, biz bu ağaçları dikerken ,
kiracının bahçeye meyve ağacı diktiği nerede görülmüş diyenlere.
Kiracı bahçeye meyvede diker, çiçek de ...
Ve sonunda sulu mu sulu , doğal, hiç ilaç verilmemiş ayvasına yer...
Nokta...
Diğer fotolarda yeni yılın ayak sesleri, 
duyulur duyulmaz..
Başlasın yenilenmeler :))

Sevgiler  

Güliz GÜL..


İşte tarifimiz:
Gerekli olan malzemeler
  • Havuç
  • Lahana
  • Biber
  • Salatalık
  • Cam kavanoz
  • 1 çay bardağı üzüm  yada elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı kaya tuzu
  • Arzu ettiğiniz miktarda sarımsak
  • Kaynamakta olan sıcak su
YAPILIŞI

  • Sebzeler yıkanır,süzülerek kuruması beklenir.Sonra arzu edilen ölçüdeki küçük parçalara ayrılır,
  • 1 lt lik cam kavonozlara karışık şekilde yerleştirilir.
  • En üste kerevizler konur.
  • Kavanozların üzerlerine sırayla bir tatlı kaşığı şeker,bir çorba kaşığı tuz,bir çay bardağı sirke konur.
  • Sonra üzerlerine kaynamakta olan su ağızlarına kapatacak kadar doldurulur. Sıcak su ilavesinde çok dikkatli davranılmalı ,yavaş yavaş boşaltılmalı ve kavanozların  çok soğuk olmamasına dikkat edilmelidir.
  • Kapakları sıkıca kapatılılarak ,ters çevrilir.
  • Bir gün sonra çevrilerek,kullanılıncaya kadar serin karanlık bir yerde muhafaza edilir.
  • Kullanmaya başladığınız kavanozunuzu çabuk tüketmiyorsanız buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun,umarız dener ve beğenirsiniz 🙂

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.