Ben Geldim :)) ve bir de Limonlu Cheesecake :))














 

Ben diyorum ;
Bu zaman çok acımasız :)
su gibi gibi geçiyor ...
Nasıl geçiyor anlamadan ...
Aslında an'da kalmayı severim..,:)
Ama her zaman olmuyor sanki ..
Bu cheesecake yi yapalı aylar oldu oysam...
Yayınlamak bugüne nasip miş diyelim :))
an'da kalmaya elimizden geldiğince devam edelim ;))

Aşkla geçsin gününüz!
Güliz GÜL

Bugün ki şarkımıza gelirsek ....
Müziğin evrenselliğini inanır mısınız ? Benim Müzik sevgim tamda bu .. Her şarkıyı dinliye bilirim ben yeter ki iyi gelsin bana :)) Diyorum ve Orhan Gencebay patlatıyorum :)) İyi dinlemeler 

🌠★


Tabanı İçin:

  • 1 paket burçak bisküvi
  • 1 su bardağı fındık (opsiyonel)
  • 50 gram tereyağı veya margarin

Kreması İçin:

  • 600 gram labne peyniri 
  • 200 gram krema
  • 3 adet yumurta (büyük ise 2 adet)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 silme yemek kaşığı un
  • Yarım yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 limonun kabuğu
  • Yarım limonun suyu

Limonlu sos için:

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı limon suyu (1 limondan çıkıyor)
  • 2 buçuk silme yemek kaşığı nişasta
  • 4-5 yemek kaşığı şeker (Kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • Limon kabuğu rendesi (opsiyonel)
  • 1 paket vanilya

Süslemek İçin:

  •  : İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  1. Öncelikle burçak ve fındıkları rondodan un gibi olana kadar geçirin.
  2. Cezvede erittiğiniz tereyağını bu una ekleyin ve kaşıkla ya da elinizle karıştırıp kelepçeli kalıbınızın dibine dökün.
  3. Elinizle tüm tabanı kaplayacak şekilde düzeltin.
  4. Kreması için tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Labne ve kremayı geniş bir kapta “mikserin en düşük devrinde” çırpın.
  5. Şekeri ekleyin ve biraz daha çırpın. (Tüm çırpma işlemleri düşük devirde olacak). Yumurtaları tek tek ekleyin. İlk yumurtayı ekleyin ve karışım iyice bütünleşince diğerini ekleyin.
  6. Yumurtalar bitene kadar bu şekilde devam edin.
  7. Limon kabuğunu ve suyu, nişasta, vanilya ve unu da ekleyip biraz daha çırpın.
  8. Ve karışımı kelepçeli kalıba, bisküvilerin üzerine dökün.
  9. Kelepçeli kalıbı dikkatlice tezgaha 1-2 kez vurun ki çırpma esnasında oluşan hava kabarcıkları patlasın ve çatlama yapmasın.
  10. Kelepçeli kalıbı folyo ile kaplayın. (Dış duvarlarını ve altını, resimde daha iyi anlaşılacaktır)
  11. Fırın tepsinize tabanı kaplayacak kadar kaynar su dökün.
  12. Ve kelepçeli kalıbı kaynar sulu tepsiye oturtun. (Bunu yapmamızın sebebi, suyun buharı ile krema da çatlamalar olmaması ve beyaz pişmesi, kızarmaması için. Folyoyu da bu kaynar sudan korumak için sardık)
  13. Önceden ısıtılmış fırında 165 derece 45-55 dakika arası pişirin.
  14. Kenarları sabit ortası sallanıyorken fırından alıp oda sıcaklığında soğutun.
  15. Adımları uyguladıysanız, bembeyaz kremalı ve çatlaksız bir cheesecakeniz olmalı ki bu tam da istediğimiz şey.
  16. Limonlu sos için: Vanilya hariç tüm malzemeleri küçük bir tencerede karıştırın ve ocağa oturtun, kaynayana kadar kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin.
  17. Altını kapatınca vanilyayı ekleyin. Ilınınca soğumuş cheesecakein üzerine dökebilirsiniz.
  18. Mutlaka buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis yapın, afiyet olsun :)


 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.