Kurban yazısı yazmanın faydalı olacağını düşündüm. Belki de yıllardır televizyonlarda diyetisyenler, doktorlar ve uzmanlar tarafından dinlediğimiz şeyler ama farklı 1-2 ipucu bulabilirsiniz..
Et lifli bir yiyecek değildir. Bu yüzden fazla tüketimi mide rahatsızlıklarına yol açabilir. Etin yanında mümkün olduğunca sebze, meyve tüketerek bunu dengeleyebilirsiniz. Etin yanında güzel bir salata en uyumlu yiyecek olur.
Kurban eti dinlenmemiş olduğu için, tıp dilinde rigor mortis denilen, ölüm sertliği olur. Bu sertliğin geçmesi için etin en az 24 saat dinlendirilmesi gerekir. Ama siz de benim gibi etobursanız, bu bekleme biraz zor gelebilir. Eğer beklemeye niyetli değilseniz, eti yumuşatmak için kuşbaşı büyüklüğünde doğrayıp, 2 kilo et için bir bardak süt, yarım çay bardağı zeytinyağı ve 3 büyük soğanın suyu (rendeledikten sonra sıkıp suyunu alın) ile eti harmanlayıp dolapta bekletebilirsiniz. Varsa 2-3 dal taze biberiyeyi, dalıyla etlerin arasına gelecek şekilde koyun.
Eti pişirmeden önce mutlaka dolaptan çıkartıp oda sıcaklığına getirin. Bu her türlü et için geçerli. İster tencere, fırın yemeği isterseniz ızgara, mangal için olsun etiniz mutlaka oda sıcaklığında olmalı. Böylece hem daha iyi pişecektir, hem de iyi pişmesi için çok su kaybedip lezzetsiz hale gelmeyecektir.
Gelelim saklanacak kısıma. Öncelikle eti öğünlük parçalara ayırarak saklamak lazım. Buzdolabı poşetlerine etleri yerleştirin. Poşetin içindeki havayı iyice alın. Ben bu hava alma kısmını buzdolabı poşetinin ucundan ağzımla vakum yaparak alıyorum. Böylece poşetin içinde mi hiç hava kalmıyor. Bu poşetleri 24-48 saat arası buzdolabında dinlendirdikten sonra, dondurucuya yerleştirebilirsiniz.
Et lifli bir yiyecek değildir. Bu yüzden fazla tüketimi mide rahatsızlıklarına yol açabilir. Etin yanında mümkün olduğunca sebze, meyve tüketerek bunu dengeleyebilirsiniz. Etin yanında güzel bir salata en uyumlu yiyecek olur.Kurban eti dinlenmemiş olduğu için, tıp dilinde rigor mortis denilen, ölüm sertliği olur. Bu sertliğin geçmesi için etin en az 24 saat dinlendirilmesi gerekir. Ama siz de benim gibi etobursanız, bu bekleme biraz zor gelebilir. Eğer beklemeye niyetli değilseniz, eti yumuşatmak için kuşbaşı büyüklüğünde doğrayıp, 2 kilo et için bir bardak süt, yarım çay bardağı zeytinyağı ve 3 büyük soğanın suyu (rendeledikten sonra sıkıp suyunu alın) ile eti harmanlayıp dolapta bekletebilirsiniz. Varsa 2-3 dal taze biberiyeyi, dalıyla etlerin arasına gelecek şekilde koyun.Eti pişirmeden önce mutlaka dolaptan çıkartıp oda sıcaklığına getirin. Bu her türlü et için geçerli. İster tencere, fırın yemeği isterseniz ızgara, mangal için olsun etiniz mutlaka oda sıcaklığında olmalı. Böylece hem daha iyi pişecektir, hem de iyi pişmesi için çok su kaybedip lezzetsiz hale gelmeyecektir.Gelelim saklanacak kısıma. Öncelikle eti öğünlük parçalara ayırarak saklamak lazım. Buzdolabı poşetlerine etleri yerleştirin. Poşetin içindeki havayı iyice alın. Ben bu hava alma kısmını buzdolabı poşetinin ucundan ağzımla vakum yaparak alıyorum. Böylece poşetin içinde mi hiç hava kalmıyor. Bu poşetleri 24-48 saat arası buzdolabında dinlendirdikten sonra, dondurucuya yerleştirebilirsiniz.
Yorum Yaz