Yine Yeniden Pavlova :)












Geçende verdiğim 
Pavlova tarifin den sonra ,
tarif burada
mailler aldım , tarifi denediklerini 
ama başarılı olamadıklarına dair..
Öncelikle ben bu işin ustası değilim,
ama elimden geldiğince beğendiğim tarifleri yayınlıyorum.
Mesala bende rengini tutturamıyorum..İstiyorum ki bembeyaz olsun..
ama daha tutturamadım beyazı :)
Bu sefer bende internetten araştırıp daha detaylı ipuçlarını yazdım sizin için
Eğer adımları dikkat ederseniz..
Eminim güzel olacaktır..
Sevgiler....



 Pavlova yapmak için ne gerekir
1-      Tarifte kullanılan mısır nişastası/mısır unu ve sirke pavlovanın içinin marşmalov gibi yumuşak, dış kabuğunun ise çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır.
2-      Mümkün olduğunca taze yumurta kullanmaya çalışın. Taze yumurtaların beyazı ve sarısı  birbirlerinden çok daha kolay ayrılacaktır.
3-      Ayrıca yumurtalar soğuk olduklarında da beyazı ve sarısı daha rahat birbirinden ayrılacağından kullanacağınız yumurtalar henüz soğukken bu işlemi yapmanızı öneririm.  Ancak pavlova karışımını hazırlarken oda sıcaklığında yumurta beyazı kullanmanız gerektiğinden yumurta beyazlarının üzerini streç filmle örttüğünüz bir kapta oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.(yaklaşık 30 dakika)
4-      Yumurta aklarını çırpacağınız kabın temiz ve kuru olduğundan emin olun.  Kullanacağınız kap yağlı veya nemli kalmışsa, yumurtalarınız yeterince havalanmayacaktır.
5-      Yumurtaları önerilen süreden fazla çırpmayın. Gereğinden fazla çırpılmış yumurtalarla yaptığınız beze fırındayken yüksek ihtimalle dağılacaktır. Yumurta beyazları köpük köpük olana kadar çırpın ve ardından çırpmayı kesin. Sonra şekeri eklemeye başlayın. Yumurta beyazlarından oluşan köpük parçalanmaya başlayıp, kesilmiş gibi görünüyorsa üzgünüm ama artık çok geç, elinizdeki karışımı döküp sil baştan başlamalısınız.
6-      Şekeri azar azar eklemelisiniz. Şekerin tümünü ekledikten sonra karışım iyice kalınlaşıp, parlaklaşana kadar 2-3 dakika daha çırpın. Şekerin yumurtanın içinde iyice eridiğinden emin olun! Şeker tam erimezse sulanmaya sebep olacaktır. Bu nedenle karışım içinde şeker taneleri duruyorsa karıştırmaya devam edin.
7-      Şekeri ekledikten sonra karışımı çok fazla çırparsanız beze fırında pişerken çatlayacağından karışımı şeker eriyip de kaybolana dek karıştırın. Daha fazla değil! Şekerin eriyip erimediğini anlamanın en kolay yolu yumurta akı ile şekeri çırptığınız karışımdan parmaklarınızın arasına azıcık alarak, iki parmağınız arasında bastırarak kontrol etmektir. Parmaklarınız arasında şeker tanelerini hala hissediyorsanız bir süre daha çırpmaya devam edin.
8-      Pavlova karışımının hazır olduğunu anlamanın bir diğer yolu da şu; içinde yumurta aklarını çırptığınız kabı ters çevirdiğiniz zaman karışımın bir damlası bile aşağıya akmıyorsa beze hazır demektir.
9-    Bezeye daha rahat şekil verebilmek için pişirme kağıdının kullanmayacağınız yüzüne bir yuvarlak çizmeyi deneyin.
10-   Pavlova için yaptığınız karışımdan çok az bir miktarını ayırarak pişirme kağıdının alt tarafındaki dört köşesine sürmenizi tavsiye ederim. Böylelikle kağıt sabitlenecek ve siz pavlova karışımını üzerine döküp şekillendirmeye çalışırken kaymaz.
11-   Bezenin kenarlarını tabanından-yukarıya doğru şekillendirirseniz  pavlovanın kenarlarının daha güçlü olmasını sağlayıp çok fazla çatlamasını ve dağılmasını engellersiniz. Pavlova karışımının kenarlarında yukarıya doğru oluklar oluşturmak ve karışımı şekillendirmek için bir spatula ya da spatulaya benzer bir bıçak kullanın.
12-   Bezenin içine açacağınız bir oyuk pavlovanızın bir kase gibi görünmesini sağlayacak ve böylelikle içini kolaylıkla doldurmanıza yardımcı olacaktır.
13-   Pavlova karışımını pişirdikten sonra fırını söndürün ve tamamen soğuyana dek fırın kapağı aralık şekilde fırında bekletin. Pavlova karışımı tamamen soğumadan fırından çıkarırsanız dışarıda hızlıca soğuyacağından çatlayıp dağılabilir.
14-   Pavlovayı tamamen kuru seviyorsanız, piştikten sonra kapağı aralık fırında bir gece boyunca bekletin.
15-   Pavlovayı dilerseniz hava geçirmeyen bir kapta saklamak koşuluyla 2-3 gün önceden de pişirebilirsiniz. Ancak servis etmeden ancak çok kısa bir süre önce doldurmalısınız. Aksi takdirde pavlova çamurumsu bir kıvam alıp çıtırlığını kaybedecektir.
Netten alıntıdır..

11 yorum:

  1. Sabah sabah nasıl da canım çekti. Kaşıkla da dalarım, kaşıksız da. Kibar yenilmez ki bu saldıracaksın : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle burcucum saldırılır kendisi...Sevgiler

      Sil
  2. odunlara bayıldım nasıl yaptırdın...pavlova zaten muhteşem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Moon geçen hafta köye gittiğimizde babam odun motoruyla odun kesiyormuş...Dedim banada kesermisin...Kesiverdi babacığım 2 tane...bende kaptım geldim eve...:) Sevgiler

      Sil
  3. ooo bu nasıl bişidir böylee <3
    diyete girdik ama biz:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başkanım bende diyetteyim bende...Bir dilim sadece :))) Mutlu kal...

      Sil
  4. Çok leziz görünüyor Güliz, ellerine sağlık :)
    Fakat çok zormuş yapması, ne nazliymis :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hülyacım aslında basit...sadece biraz fazlaca bekliyorsun pişirmesi yemesi 2 saatini alıyor hemen hemen...Sevgiler...

      Sil
  5. Günaydın Pavlova ustası:)))) Şu resimlere bakınca sende tatmak istiyorum ben pavlovayı.... henüz denemeye fırsatım olmadı ama rengi konusunda nacizane tavsiyem beze hamurunun içine 3-4 damla limon suyu damlat.Beyazlaşacaktır.
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyyy sertacım oy ...ne ustası...çırak ben çırak.:)))...Son deneyişimde normal sirke yerine beyaz sirke denedim yine beyaz olmadı...Bir dahakine limon suyu koyacağım tavsiyen üzerine...Ama sirke koymayacak mıyım artık...Bak usta sensin ..cevapla bakalım çırağın sorusunu :))) Sevgiler...

      Sil
  6. Bu nasıl bir pastadır...BAYILDIM....İlk fırsatta mutlaka deneyeceğim..Canan

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.