Malzemeler;
1
yumurta
1 çay
bardağı süt
1 paket
kuru maya ( Bir kullanımlık olanlardan )
1 çay kaşığı şeker
1 çay
kaşığı tuz
Aldığı
kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
İç
Malzemesi;
Kaşar peyniri
Ezine Peyniri
Pul Biber
5-6 tane
rendelenmiş kuru soğan
tuz
karabiber
Yapılışı;
İç
malzemelerimizi karıştırarak içimizi hazırlayalım.
Öncelikle maya, toz şeker,tuzu ısıttığımız sütü(ılık olacak) karıştırıp, kabarması için 10-15 dk bekletin.Mayamız kabardıktan sonra ,Hamur
malzemelerini derince bir yoğurma kabının içerisine alıp yoğuralım.Yumuşak ve
ele yapışmayan güzel bir hamur elde edelim.üzerini örtüp mayalanmasını bekleyelim.
Mayalanmış olan hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparın, yağlı tezgâhta
açarak ortasına iç malzemeden koyun. Kapatıp kenarlarını parmaklarınızla
bastırarak yapıştırın. Hamur bu aşamada da elinize yapışmaya devam edebilir ama
un ilave etmeyin ki pişiler yumuşacık olsun.
Derince
bir tavaya bolca sıvı yağ koyalım ben zeytin yağı kullananlardanım.ne kadar kızartmalarda besin değerini yitirdiği söylense de en iyisinin ve sağlıklısının zeytinyağı olduğunu düşünenlerdenim ve yağın kızmasını bekleyelim.Kızgın yağda
pişilerimizi nar gibi kızartalım.
Kızaran pişileri bir süzgeç ya da kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını
süzdürün. Sıcak sıcak hemen servis yapın. Ertesi güne kalırsa çıtırlığını
kaybeder ama lezzetini asla:)
Afiyet Olsun :)
Evet gelelim sarı tavşana :)
Ama dediğim kadar yokmu, benim sarı tavşanım :))
Yorum Yaz