PEYNİRLİ PİŞİ VE SARI TAVŞAN :)

Malzemeler;
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 paket kuru maya ( Bir kullanımlık olanlardan )
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
İç Malzemesi;
Kaşar peyniri
Ezine Peyniri
Pul Biber
5-6 tane rendelenmiş kuru soğan
tuz
karabiber
Yapılışı;
İç malzemelerimizi karıştırarak içimizi hazırlayalım.
Öncelikle maya, toz şeker,tuzu ısıttığımız sütü(ılık olacak) karıştırıp, kabarması için 10-15 dk bekletin.Mayamız kabardıktan sonra ,Hamur malzemelerini derince bir yoğurma kabının içerisine alıp yoğuralım.Yumuşak ve ele yapışmayan güzel bir hamur elde edelim.üzerini örtüp mayalanmasını bekleyelim.
Mayalanmış olan hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparın, yağlı tezgâhta açarak ortasına iç malzemeden koyun. Kapatıp kenarlarını parmaklarınızla bastırarak yapıştırın. Hamur bu aşamada da elinize yapışmaya devam edebilir ama un ilave etmeyin ki pişiler yumuşacık olsun.
Derince bir tavaya bolca sıvı yağ koyalım ben zeytin yağı kullananlardanım.ne kadar kızartmalarda besin değerini yitirdiği söylense de en iyisinin ve sağlıklısının zeytinyağı olduğunu düşünenlerdenim ve yağın kızmasını bekleyelim.Kızgın yağda pişilerimizi nar gibi kızartalım.
Kızaran pişileri bir süzgeç ya da kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Sıcak sıcak hemen servis yapın. Ertesi güne kalırsa çıtırlığını kaybeder ama lezzetini asla:)
Afiyet Olsun :)




Evet gelelim sarı tavşana :)


Ama dediğim kadar yokmu, benim sarı tavşanım :))


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.