Havuç Rüyası










Burada havalar o kadar güzel ki anlatamam..
25-26 derece yazlık giy gez o kadar yani... 
Normalde iş yerim uzak olduğu için eve ,öğle yemeğine gelmem,, 
ama 2 gündür tutabilene aşk olsun .. 
Gözüm saatte öğlen olsa
da çıksam diye ..Tabi hal böyle olunca geri dönesim de yok..
Ama yapılacak bişi yok, iş beni bekler.. Kendi işim değil ki assam şöyle iki gün, baharın tadını çıkarsam..
Ne kaldık ki hafta sonuna...Şöyle bi Akyaka'da geçmiyor değil hani aklımdan..Dur bakalım gelsin bir Cuma..Bakarız hal çaresini ...
Hafta sonunu beklerken tatlımızı da yaptık, tatlı yiyelim tatlı konuşalım dedik.
.Son zamanlarda ,ülkedeki genel ortamın çok iç açıcı olmamasından mıdır nedir bilmem, her gün tatlı yapmak,baharı da  doyasıya yaşamak istiyorum,  güne güneşli, pırıl pırıl bir hava ile başlamak, umutlanmak istiyorum… Herşey çok güzel olacak,  ..
Yarınlar güzel olacak demek istiyorum, 
Tatlı yiyelim her yeni gün tatlı tadında olsun istiyorumm.
Hadi inşallah deyip geçelim tarifimize ... Tarifin orjinali  burada Fatmacım da çok güzel yapmış ellerine sağlık.. ben tarif de  bir kaç değişiklik yaptım..


HAVUÇ RÜYASI


Malzemeler:

1 kg. havuç,

5 su bardağı su,
1,5 pkt petibör bisküvi,
2 su bardağı şeker,
6 çorba kaşığı tepeleme nişasta,
2 su bardağı süt,
1 limon kabuğu rendesi,
Yarım limon suyu,
2 pkt vanilya,


1 su bardağı dövülmüş ceviz.



Üzeri için: Hindistan cevizi, 


Yapılışı:
Öncelikle havuçları soyup iri iri doğrayalım. Bir tencereye alıp, üzerine 5 su bardağı su ekleyip havuçlar haşlanıncaya kadar pişirelim. 

İyice yumuşayan havuçları tenceredeki suyuyla birlikte blendırdan geçirelim püre yapalım.
 2 su bardağı sütün içine nişastayı çözdürelim ve tencereye ekleyelim. 
Şekeri, limon kabuğu rendesini, limon suyunu ve vanilyayı ekleyip kıvam alana kadar pişirelim. 
Üzeri göz göz olunca (muhallebi kıvamına gelince) ocaktan alalım.
 Muhallebiyi en az 15 dakika blender la güzelce çırpalım, çırpa işi bitince dövülmüş cevizi muhallebinin içine katıp, güzelce karıştıralım.
 Kare borcam kabımızı sudan geçirelim.
 Bir sıra bisküvi dizelim. 
Sıcak olan muhallebiden ince bir tabaka bisküvilerin üzerine yayalım. 
Yine bir sıra bisküvi ve üzerine muhallebiden yayalım. 4 kat bisküvi dizelim ve üzerine muhallebiyi yayalım. Servis etmeden az önce hindistan cevizi serpiştirelim. 

Siz isterseniz hayal gücünüze göre de süsleyebilirsiniz.

Tatlımızı buzdolabında 1 gece bekletelim. 



Hepinize keyifli, sakin, huzur dolu bir perşembe diliyorum....


1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.