Haşhaş Tohumlu & Limonlu Cupcake...













Bizim evde klasik bir gelenek oldu artık çayın yanına atıştırmalıklar..
Çayı gören, yanında ne var diyor hemen:))
Bugün normal kek yerine, azıcık süslü püslü rengarenk olsun istedim..
Severim bilirsiniz renkleri,
sarı , yeşil, pembe, kırmızı, siyah beyaz..
Hepsi hepsi benim rengim :))
Bugün renk seçeneğimizi sarıdan yana kullandık..
En yakışan renkde sarıydı hani,,
Limonlu cupcake, kırmızı konduracak değildik ya...:))
Soframızı sarılarla donattık..
tek eksiğimiz çiçek..
Olurmu çiçeksiz...?
Olmaz..
Bi koşu bahçeye ..
Çiçeğimizde sarının en güzel tonunda,
sanki bizim limonlu cupcake miz için açmış gibi..
Hemen kondurduk soframızın baş köşesine..
Çiçeğimiz karşımızda, cupcakemiz mis..
Hem midemiz, hemde gözümüz bayram etti pazar pazar....
Neşeli bir hafta dileğiyle,
Güliz GÜL...
Kek için:
Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı (225 gr) un
  • 1 su bardağından bir parmak az (175 gr) şeker
  • 2 adet limonun rendesi
  • 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu
  • 3 yumurta
  • 1/2 su bardağı yoğurt (100 gr ) yoğurt
  • 175 gr tereyağı; benmari usulü eritilmiş ve oda sıcaklığında hafifçe soğumuş
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
Hazırlanışı:
  1. Fırını 180 c dereceye ayarlayın.
  2. Elenmiş Un, kabartma tozu, vanilya , şeker ,limon rendesi ve haşhaş tohumlarını bir kapta karıştırın.
  3. Başka bir küçük kapta yumurta ve yoğurtları çırpın.
  4. Yoğurtlu karışımı ve eritmiş olduğunuz tereyağı azar azar kuru malzemelerin olduğu kaba ekleyin bir yandan da tahta bir kaşıkla iyice karıştırın.
  5. 12′lik cupcake kalıbına cupcake kâğıtlarını yerleştirin ve kek karışımını bir tatlı kaşığı ile cupcake kağıtlarının içine eşit miktarda koyun. Burada önemli bir nokta; ağzına kadar doldurmayın, üstten biraz boşluk bırakın ki keklerin kabaracak yerleri kalsın.
  6. 180 c derecedeki fırında 20 – 25 dakika kadar pişirin. Pişip pişmediğini kontrol etmek için temiz bir kürdanı keklerden birinin ortasına batırın. Temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
  7. Fırında çıkarın ve 5 dakika kadar kalıbın içinde soğumaya bırakın. Daha sonra kekleri kaptan çıkarın. Ancak kâğıt kapların içinde kalacaklar.
Üzeri için:
Malzemeler:
  • 1 paket kremşanti
  • 1 çay bardağı süt.
  • 1 adet küçük limonun suyu
  • bir tutam sarı gıda boyası
Hazırlanışı:
  1. Kremşantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın.
  2. Limon suyunu ekleyerek çırpın.
  3. Renklendirici ekleyin ve karıştırın.
  4. Krema sıkma torbasına yıldız duy takarak içine kremayı koyun.
  5. Keklerin kenarından başlayarak ve kekin yüzeyine mümkün olduğunca bitişik tutarak bir çember çizin sonra hiç durmadan ortaya ve yukarı doğru hareket edin.(ben kremşantiyi çok sevdiğim için biraz abarttım, siz biraz daha az koyabilirsiniz..)
Afiyet Olsun..

5 yorum:

  1. It looks so yummy! And the photos are so pretty, I love the yellow of them.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Regina Melo-Jocknevich çok teşekkür ederim. bloğuma hoşgeldiniz .:)

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık sunum muhteşem :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.