Portakal Reçeli.












Uzun zamandır aklımda ,
portakal reçeli,
ama öyle kabuğundan değil,
kabuğu da. kendide içinde olmalı derken
arayan mevlasını da bulurmuş,
tarifini de  :) 
bende buluverdim tarifi:))
eee tabi
tarifi de bulunca kaçırmadım..
hemen 5 portakaldan denedim..
portakalların 3'nün kabuğunu hafif soydum,
ama bir daha kine hiç birini soymayacağım,
hafif acımsı ama ayrı bir tat katmış reçele
2'sini soymadan küçük küçük dilimledim..
üzerine 4,5 bardak su ekleyip.1 gece buzdolap da beklettim..
ertesi sabah üzerine 3 bardak şekeri ekleyip.
Ocağa koydum.
portakallara zarar vermeden.
şeker eriyene kadar karıştırıp.
kaynama başladığı andan itibaren 1.5 saat pişirdim.
ama 1.5 çok geldi bir daha 1 saat pişireceğim hafif sulu kalmalıymış :)))
Ocak dan almama yakın 4-5 damla limon sıkıp altını kapattım..
Afiyet Olsun...

Mutlu bir gün olsun !!!
Güliz GÜL..



14 yorum:

  1. güliz,
    öncelikle eline sağlık,
    aklımın bi köşesinde hep durur şu portakal reçeli:)şimdi sayende yeniden canlandı şekerim.
    şeker hesabın 1 portakala 1/2 bardak şeklinde mi,hani ben daha az miktarda yapmayı denesem diye düşündüm de:)) bizim evde seninki gibi reçel canavarları yok:)))
    eline sağlık,fotoğrafların şahane,reçelin çok lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havvacım tşk. ederim canımcım...Yarım bardaktan biraz daha çok düşün . yarım bardak 6 portakala denk geliyor....ama sen zaten azaltmak istiyorsun...yarım bardak uygun bence..çok yapacaksan çok şekersiz de bozulabilir..yok azıcık yapacağım dersen kafana göre takıl bence..Benim kide 1 büyük kavanoz çıktı. çoktan yarısı gitti :)) Kucak dolusu sevgiler...

      Sil
  2. Güliz merhaba,

    Aaa, ben de deneyeyim oldum hemen. reçel seviyor çocuklarım, yazdan kalan reçellerim var ama değişik bişi yapsam arayışındaydım.

    Harika görünüyor, ellerine sağlık :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadriyecim değişik arıyorsan mutlaka dene. mayhoş, tatlı, hafif acımsı, değişik bir tat :) alışılmışın dışında.:))) yada ben ilk defa yediğim için...:))) Sevgiler...

      Sil
  3. güliz iki gündür, turunçgillerden ne bulduysam reçele çevirmekteyim, mandalina, turunç, portakal, kumkuat, limon....
    o acı, ekşi ve tatlı lezzet herzaman, en sevdiğim. sofralarınıza şenlik, ağızlarınıza tat olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Moon limonun reçeli nasıl merak ettim bak..sen zaten maşallah reçel konusunda süpersin ama daha öncede yazdım ben senden ceviz reçeli tarifi bekliyorum bahara...merakla :) Sevgiler...

      Sil
  4. Güliz şahane olmuş bu turuncular resimlerde bir harika.....Ayva reçeli, portakal reçeli favorilerimdendir. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sertaç çok tşk. ederim. ben portakalı ilk defa denedim. evdekilerde bende beğendim..Mutlu kal...

      Sil
  5. acısını çokıartmadan nasıl oldu o reçel acaba? ben her yaptığımda 1 gece suda bekletip suyunu süzüp öyle yapıyorum. yoksa acı bir tadı oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belgin hanımcım hafif acımsı bir tadı var. ama biz beğendik hafif acımsı tadı..değişik bir tat oluşmuş. Benim yaptığım tarif de acı suyunu dökmek yoktu, tarifi uyguladık bence güzel oldu. tarif de de belirttim zaten soymadıklarım acımsı olmuş...Eğer hepsinin kabuğunu soyarsanız acımsı bir tat oluşmaz..Ama sizin tarifi de denemek isterim..Eğer yazarsanız..Sevgiler..

      Sil
  6. canım ellerine sağlık şahane görünüyor. bende deneyeceğim canım çekti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk ederim güzel yorumunuz için...Sevgiler...

      Sil
  7. bu tarifi ben de denemek istiyorum. şimdi portakal da çok. tadı da güzel oldu diyorsun . tamamdır gülizciğim.

    YanıtlaSil
  8. Dilekcim güzel değişik bir tat...ama hafif acımsı . biz o tadı sevdik. ama biz sevmeyiz dersen kabuğunu hafifcem soy yada denizyıldızın dediği gibi bir gece suda bekletip acı suyunu dök...kolay gelsin....sevgiler

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.