Dondurucuya neler koyabiliriz

      özellikle benim gibi çalışan hanımların ve bütün bayanların kurtarıcısı olduğunu düşündüğüm dondurucuya neler koyduğumu anlatmaya çalıştım .bilmem faydalı oldum mu :)) Benim öyle büyük bi dondurucum yok , ha çok istiyorum ayrı mesele, ama adamım ancak kendi evimiz olduğunda alabiliriz dedi :(( bende şimdilik buzdolabının dondurucusuyla idare ediyorum :)) ama azda olsa azar azar hepsinden koyuyorum.Siz neler koyuyorsunuz  denenmiş  fikirlerinizi yazarsanız sevinirim..bilmediğim bir şey daha öğrenmiş olurum ...

1.Domateslerin kabuklarını soyup küp küp küçük doğrayın.(yemeklik).buzdolabı poşetlerine yemeğe atacağınız kadar ayırıp ayrı ayrı poşetleyin.yemeklerde,soslarda kullanacağınız zaman 1 poşet bir yemeğe yetiyor.Menemen  yapmak için 3 poşet..çok pratik oluyor..


2.Kayseri mantısını azar azar buzluğa sığabilecek tepsiye koyun.üstüne hafif un serpin.yarım saat-1 saat kadar sertleşmeleri için buzlukta kalsın.buzluktan çıkarın.tepsiden alıp buzdolabı poşetine 1 yemeklik olarak koyun.bağlayın.tekrar buzluğa koyun.sertleştikten sonra koyduğumuz için yapışmaz.

3.yemekte kullandığımız maydanozları doğramak benim için işkence..saplarını kestiğiniz maydanozu yıkayın suyu süzülsün.sadece yapraklarının tamamını buzdolabı poşetine koyup buzluğa koyun.donsun.istediğiniz zaman poşeti açın. yemeklerde kullanacağınız kadar kısmı bıçakla kesin veya elle alın.(geri kalanı tekrar buzluğa koyun.)kestiğiniz parça kendiliğinden kıyılmış gibi un ufak oluyor.doğramaya gerek olmuyor.

4.Sucuk,sosis aldığınızda hemen bitiremeyince bozulma olabiliyor,buzluğa paketiyle koyun.kullanacağınız zaman çıkarın çözüldükten sonra kullanın.

5.Nohutları haşlayıp suyunu süzün.soğusun.1 su bardağı ölçü alarak poşetlere koyun.buzluğa koyun.1 bardaklık yaptığım için pilavlarda 1 poşet çıkarıyorum. Nohut Yemeği için 2  poşet çıkarıyorum.( nohutu (1 kilo kadar) düdüklüye koyun.düdüklü ötünce 15 dk.sonra ocağı kapatın. nohutun cinsine göre çok sertlerse biraz daha pişirin.dağılmadan az haşlanmış oluyor.çok haşlanmış olursa dağılır.)

6.Döğmeleri haşlayıp suyunu süzün. Döğme çorbası yaparken kullanırsınız. poşetlerken kendi ailenize yetecek miktarda poşetleyiniz.

7.Bayat ekmeklerin içini çıkarıp tepside kurutuyorum.kuruyan ekmekleri robotta çekiyorum.robot yoksa elinizle ufalayın.buzdolabı poşetine tamamını koyun.köfte yapacağınız zaman istediğiniz kadarını kullanıp geri kalanı tekrar buzluğa koyun.Bayat ekmeği minik minik doğrayın,fırında pembeleşene dek kızartın.1 yemek kaşığı tereyağı eritin,1/2 çay bardağı sıvıyağ, ezilmiş 3 diş sarımsak , pulbiber, kekik ekleyin. Dikkat edin yanmasın!!!Kızarmış ekmekleri ekleyin,her tarafına bulanmasını sağlayın ve ocaktan alın.Mercimek,tarhana, domates çorbasıyla servis edebilirsiniz

8.Evde ekmek varken habersiz alınan ekmeklerle yiyemeyeceğiniz kadar ekmek olur. taze olan fazla ekmekleri boşu boşuna bayatlatmayın. taze ekmekleri kesmeden bütün haliyle buzluğa koyun.yemek istediğinizde 100 derece fırında ısıtın.taze taze yiyin :)

9.patlıcanları ve kırmızı biberleri közleyip kabuklarını temizleyin.içini bıçakla doğrayıp buzdolabı poşetlerine 2 avuç kadar koyup poşetleyin.dondurucuya koyun.közlenmiş patlıcanı,söğürme , babagannuş,tavuklu közlenmiş patlıcan salatası ve yoğurtlu biber salatası yapacağınızda çözdürüp kullanabilirsiniz.

10.Yufka alıp poşetiyle dondurucuya koyuyorum.börek yapacağım zaman çözdürüp kullanıyorum.

11.Sigara böreği sarıp saklama kabına koyuyorum.kapla beraber dondurucuya koyuyorum.kullandığımda çözdürme den kızartıyorum.saklama kabında olduğu için içi buz tutmuyor.

12.Poğaça,kurabiye yaptığımda fazlasını pişmiş haliyle poşetleyip buzluğa koyuyorum.poğaçaları misafir gelmeden 1 saat önce çıkarıp çözülünce 100 derecede ısıtıyorum.kurabiyeleri sadece çözdürmek yeterli oluyor.

13.Eğer eve fazlaca simit alınmışsa kalan simitleri  poşetleyip dondurucuya atıyorum.yemek istediğimizde buzluktan çıkarıp yarım saat bekletip 100 derece fırında ısıtıyorum.taze ve çıtır çıtır oluyor. Kokusuda ilk günkü gibi mis gibi geliyor:)

14. Karnıyarıklık patlıcanları alacalı soyup 15-20 dk. tuzlu suda bekletin.acısı gider.sudan çıkarıp sıkın.tüm haliyle fritözde veya tavada kızartın.ben köyde odun ateşinde ocakta kızartıyorum,, bir tabağa havlu kağıt koyun.üzerine kızarttığınız patlıcanları dizin.tamamen soğuyunca 4-5 tanesini bir poşete koyarak dondurucuya koyun.kullanacağınız zaman çıkarıp çözülmesini bekleyin.çözülünce ortasını yarıp içine etli harcı doldurup yapabilirsiniz. yada kıymasız imam bayıldı yapın, biz çalışan bayanlar için  çok pratik oluyor.ayrıca kızartma işi koku ve yağ olduğu için bir gün eviniz kirleniyor..her defasında koku ve yağ kirliliğinden kurtulmuş oluyorsunuz.

15.Mevsiminde vişnelerin saplarını çıkarın.çekirdeğini çıkarmadan tüm haliyle 1 kompostoluk olarak poşetlere koyun.buzluktan 1 poşet çıkarıp suyunu ve şekerini koyup kaynatın.

16. Hamur mayaladığım da,fazladan mayalayıp kalan hamuru poşetleyip dondurucuya koyuyorum. sonra, özellikle hafta sonları akşamdan buzdolabı kısmına indiriyorum sabah kalktığımda mayalı hamurum hazır olup,yarım saatte  kahvaltıya mayalı ne istersem koyuyorum :)))) Kocanız da size tekrardan aşık oluyor :))

17.Yeşil mercimeği parçalanmayacak şekilde haşlayıp suyunu süzün.soğuyunca 1 bardaklık ölçerek poşetlere koyun.haşhaşlı yeşil mercimek ,yeşil mercimekli çıtır börek, mercimekli bulgur pilavı ayrıca mercimekli cevizli salata yapabilirsiniz.Haşlamakla uğraşmaz vakitten de kazanırsınız.

18.Yufka ile yapılan gül böreği, kol böreği gibi börekleri fazla yapıp poşetleyip dondurucuya koyuyorum.misafir geldiğinde fırında ısıtıyorum.

19.Kıymayı çözdürme derdi olmadan özellikle çocuklarınızın bebeklerinizin yemeklerine koymak için 1 kilo kıymayı tencerede suyunu bırakıp suyu çekilene kadar kavurun.soğuyunca kullanacağınız miktarlarda parçalara ayırıp dondurucuya koyun.pişmiş et olduğu için çocuklarınıza ,bebeklerinizin çorbalarına çözdürmeye gerek olmadan koyabilirsiniz.çok pratik oluyor.

20.Tavuk suyu ve kemikli et suyu yapıp pet bardaklara koyun.dondurucuya koyun.her yemeğe 1-2 pet bardak kullanın.özelikle pilavlarda süper oluyor.

21.Yarım kilo etten köfte malzemelerini tamamen ekleyip yoğurduktan sonra şekil verin.bildiğimiz inegöl köfte, ızgara köfte gibi yapın.tepsiye yan yana dizip sertleşmeleri için tepsiyle buzluğa koyun.yarım saat-1 saat sonra çıkarıp poşetlere koyun.üst üste ve yan yana dizerek düzenli şekilde).çocuklarınız istediğinde veya ailece yiyelim dediğinizde buzluktan çıkarıp çözdürme den kızartın.

22.Bamya, taze fasulye,börülce gibi sebzeleri susuz olarak tencereye koyun.1-2 doğranmış domates ekleyip hafif kavurun.(bamyayı fazla karıştırmayın)Pişmesine yakın  ocaktan alın. kesinlikle hemen almayın yemeği sinir edersiniz, sonra pişiremezsin iz ( bizim köyde böyle derler ) :))) soğuyunca yemeklik olarak ayırıp poşetleyin.dondurucuya koyun.(kesinlikle çiğ koymayın , kokuyor) 

23. Barbunya ve Bezelyenin tanelerini çıkarıp poşetle dondurucuya koyun.istediğinizde çözdürme den kullanın.

24.Taze mısırı fazla alıp bütün haliyle buzluğa koyun.istediğiniz anda çıkarıp haşlayın. yanlız haşlarken suyuna 2 tane kesme şeker atmayı unutmayın..

25.Yaz mevsiminde taze mısır aldığınızda haşlayın.tanelerini ayıklayıp dondurucuya koyun.pizza ve makarna salatasında güzel oluyor.

26.Pandispanya hazırlayıp pişirin.fırından çıkarıp soğutun.ikiye kesip tekrar eskisi gibi üst üste koyun.(çözülünce kesmek zor olur)streç filmle veya poşetle sarıp dondurucuya koyun.yaş pasta yapacağınız zaman çıkarın ,çözülsün.kremayı hazırlayın.alt parçayı ve üst parçayı sütle ıslatıp krema sürerek yaş pastanızı hazırlayın.

27.Tel kadayıfı alıp dondurucuya koyun. dondurucuda saklandığında çıkardığınızda parçalamak (didiklemek) hem çok kolay olur hem de daha çabuk kavrulur. 300-400 gr. lık paketletip dondurucuya koyun ve kadayıflı muhallebi tarifinde kullanın.Ayrıca boş vaktinizde kadayıfı kavurun.soğuyunca poşetleyip dondurucuya koyun.bu şekilde daha da pratik olur.


28.Mozaik Pasta yapıp buzlukta 1-2 ay bekletebilirsiniz.misafir geldiğinde hazır olmuş olur.çok çabuk çözülebilen bir pasta olduğu için kolay dilimleyebilir ve hafif çözülünce servis edebilirsiniz.

29.Yaprak sarması yapıp pişirdikten sonra ılıyınca poşetleyip buzluğa koyun.kabul günlerinde veya akşam yemekleri için çıkarıp mikrodalgada yada çözülmesini bekleyip fırında 100 derecede hafif ısıtabilirsiniz.sadece çözülmesini bekleyip ısıtmadan da tüketebilirsiniz.

30.Evde elmanız çoksa ve çürümeden kullanmak istiyorsanız bu yöntemi mutlaka denemelisiniz.Elmalı kurabiye, elmalı tart, elmalı turta yapmaya zamanınız olmadığında sadece elmalı harcını hazırlayabilirsiniz.4 adet rendelenmiş elma,4 yemek kaşığı şeker ve 1-2 çay kaşığı tarçını pişirin.ılıyınca poşete koyup buzluğa koyun.kullanacağınız zaman buzluktan çıkarıp çözdürün ve kullanın.

31.Asma yapraklarını poşetleyip buzluğa koyabilirsiniz.çözülünce kaynar suda 5 dk.haşlamanız yeterli.(asma yaprağı salamurası yapmıyorsanız veya susuz pet şişelere koymuyorsanız buzluğu kullanmak daha pratik olacaktır)

32.Havucu ve patatesi soyup tavla zarı büyüklüğünde küçük küpler halinde doğrayıp,tencerede hafif haşlayın.biraz yumuşasın.ılıyınca poşetleyin.garnitür olarak hazır olması için bezelyeyi de hafif haşlayın Sebzeli çanak köfte , Garnitürlü pirinç pilavı ,patates çanağında garnitür , pratik kumpir gibi salatalarda ve yemeklerde kullanabilirsiniz.

33. Portakal yediğiniz zamanlarda yemeden önce kabuklarını rendeleyin ve poşete koyup buzluğa koyun.limon kabuklarını rendeleyip poşetlerle buzluğa koyup dondurun. Keklerde ve kurabiyeler de portakal aroması veya limon aroması olsun diye 1 yemek kaşığı kadar kullanırsınız.

34.Artan keklerinizi ve yaptığınız  muffin kekleri poşetleyerek veya streç filme sararak dondurun. keki yemek istediğinizde çıkarıp çözülmesini bekleyin.ısıtmanıza gerek yok. kakaolu fındıklı kek ve peynirli muffin yapıp soğuyunca poşetleyip buzluğa koyabilirsiniz. 

35.Eğer balık dondurmak istiyorsanız balığı iyice temizleyip yıkayın.kullanacağınız kadar poşetleyin.ben 1 er kiloluk poşetliyorum.  Büyük balıkları adet olarak poşetliyorum. Her zaman balık alma imkanım olmadığı için çözdürüp hamsi tava, fırında levrek yapıyorum.

36.Kurabiye hamurunun malzemelerini iki katı koyarak yoğurun.hamurun yarısını poşetleyip buzluğa koyun.istediğiniz zaman çözdürüp tekrar bir kere yoğurun.şekil verip tepsiye dizebilirsiniz.

37.Ispanakları yıkayıp kurutup doğrayın.1 yemeklik kadar ayrı ayrı poşetleyin.buzluktan çıkardığınızda çözülünce ıspanaklı kol böreği , ıspanak yemeği yapabilirsiniz.ayrıca pastalara yeşil renk verdiği için kullanmak istediğinizde buzluktan çıkarıp çözülünce robotta veya blendırda çekip ıspanak suyu ile ıspanaklı kremalı kek ve ıspanaklı yaş pasta yapabilirsiniz.

Haydi kolay gelsin :))

54 yorum:

  1. Canımsın yaa.Çalışınca zor tabii.İnsan herşeyi hazır olsun istiyor.Hepsini tek tek okudum.Aynen ben de yapıyorum.Özellikle kurabiye ve mayalı hamur süper oluyor.Hemen acil bir misafirde elime geliyor.Hatta ben kurabiye hamurlarını ne yapıyorum biliyormusun.Şekilli koyuyorum.Nasıl diceksin.Köpük tabaklar var ya hani.Et ürünlerin altına konan.İşte ben onları biriktiririm.Onların içine aralarına buz dolabı poşeti koyarak kat kat dizerim.Tekrar poşetleyip dondurucuya atarım.Misafir gelecekse eğer ona şekil vermekle uğraşmadan buzlu buzlu hemen önceden ısıtılmış fırına atarım.Bir de pizza da ya da yemeklerde kullanmak üzere kırmızı ve yeşil biberi küçük küpler halinde kesip dondurucuya koyarım.Acayip işimi görür benim.Aslında böyle şeyler kişinin kendi ihtiyacına ve kullandığı şeylere göre değişebilir.Yine de çok faydalı bir paylaşım olmuş.emeklerine sağlık canım.sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Sevdiklerinle beraber mutlu bir bayram geçirmen dileğiyle.Hayırlı bayramlar....

    YanıtlaSil
  3. şulecim çok teşekkür ederim canım..şekilli kurabiye fikri çok iyi, çok pratik, bundan sonra bende öyle yapacam. pizza da bizimkiler biber sevmiyo ama başka yemeklerde kullanılabilir..tşkler canım bilgilerin için..seninde aileninde bayramı mübarek olsun. sevdiklerinle nice bayramlara

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel bilgiler vermişsiniz, maharetliliğinizi de tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
  5. Hayatımda okuduğum en yararlı konu için çok teşekkür ederim.İyi ki varsınız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk. ederim..yararlı olduysam ne mutlu bana ... sevgiler...

      Sil
  6. Çok faydalı oldu. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  7. Pismemis, yumurtali kurabiye hamurunu derindondurucuda saklama suresi kac aydir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Remziye hanım ben en çok 1 ay bekletiyorum...Her koyduğum paketin üzerine tarih atıyorum...Bizde çok yapıldığı için 1 ay bile beklemiyor.: ) Eğer sizi yumurta kısımı rahatsız etmişse , hamurun içine yumurta koymayıp, pişirirken üzerine sürünüz...Sevgiler..

      Sil
  8. ben de ilk kez yaprak sarmasini pisirerek koydum cigden koyarsam pirincler kiriliyor diye...pazar günü misafirlerim icin yaptim umarim tadinda bi degisiklik olmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün yaptınız herhalde misafirlerinize..Nasıl memnun kaldınız mı..

      Sil
  9. Çok yararli bi yazi olmuş teşekkürler peki serbetlenmis baklavayi koysak nasıl olur tadi degisirmi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şerbetlendik den sonra güzel olmaz..Dikkat ederseniz şerbetli tatlıların kutusunun üzerinde buzdolabına koymayın yazar...Ama şerbetlenme den uzun zaman durar bence...

      Sil
  10. Allah razı olsun gerçekten çok faydalı bir yazı oldu benim için, elinize emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  11. Ya nasil memnun oldum bu anlatims ve yorumlara anlatamam sizlere... Mutfakla biraz hasir nesir oluyum istedim kafamda bir sürü soru derken burdayim :))) ilk firsatta pogaca hamuru yapip mayalandiktan sonra sekiller verip dolaba, telli baba tatlisinin serbet dökmeden dolaba, ve elmali kurabiye icin ic harcini hazirlayip dolaba ve meyveli aromali kekler icin meyve ve limon kabugunu rendeleyip derin dondurucuya koycam misafirim geldiginde ise cikarip firinlamasi kalmis olcak... Ya cok mutluyum, ins. Tad farkliligi olmaz bu kolaylik ilen misafirlerimi daha ilgi ve alaka verebilecegim.. Süperrr.. Bende annemden ögrendigim birseyi paylasiyim sizlerle.. Annem yaprak sarmasini sarar ve diledigi herhangi bir tencereye her sardigini koyar ve o tencerenin ayni boyutundada saklama kabi var sarmalar birince cig seklinde saklama kabina bocalar, bozmadan sonra derin dondurucuya koyar, aniden misafir geldiginde cikartip yaglayip salcalayip ocaga koyar.. Bense bu sekil yaptigini daha bu sene ogrendim ben sabahinda sardigini zannederdim:)))) buda su demektir arkadaslar ne yadinda nede görüntüsünde degisiklik oluyor ;) sevdim sizi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için çok tşk ederim...Sarma fikri gayet güzelmiş..Annenizin ellerine sağlık...Dondurucuya koyacağınız poşetlerin üzerine tarih atarsanız size çok yardımcı olacaktır...İlk yaptıklarınızı ilk tüketirseniz tadında da görüntüğünde de bir değişiklik olmadığını göreceksiniz....Mutlu kalın...

      Sil
  12. Yazilari tekrar tekrar okudum sonra icimden sizden icin Kemal Sunal misali "siz ne siniz?! Insanmisiniz?! Siz insan olamazsiniz, Yok olsa olsa bir melek olabilirsiniz" böyle birseydi hatirladigim kadariyla rahmetle anmis olalim, mekani cennet topragi bol olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk ederim ...Yanaklarım kızardı :)) Kemal SUNAL çok severim...yattığı yer nur olsun ...

      Sil
  13. Bir sorum olcak daha onceki yazilarimda unuttum "annemin sarmasini derindondurucuya koydugumu yeni ögrendigim" yazi ve "Kemal Sunal" bu saydiklarimi sizde kac ay derin dondurucuda tutabilirim.. Kirabiye hamurunu bende sekillendirim yumurta sarisi surmeden koymayi dusunmustum, ama bazi beyazini hamurun icine koyuyoruz bu yuzden kafam karisti?! Üzerindekimi sorun olur sadece?! Yoksa anlamadimmi acaba, rica etsem bu konu hakkinda biraz daha bilgi verirmisiniz.. Ve domates maydonoz vs bunlar nekadar kalabilir sanirim burkac aylik degil mi?! Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke adınızı yazsaydınız da isminizle hitap edebilseydim :)) Eğer kurabiye hamurunda yumurtanın seni rahatsız edeceğini düşünüyorsanız..İçine yumurta konmayan tarifleri kullanabilirsin..yada koymasan çok da tadında değişiklik olacağını sanmıyorum...Domates maydanoza gelince..Bizde maydanoz erken bitiyor ama domates 2-3 ay duruyor buzlukta...Hiç bir bozulma olmuyor..Maydanozda da sanmıyorum bir bozulma olacağını :..Sevgiler

      Sil
    2. Visne receli dondurucuda saklanır mi

      Sil
    3. Dondurucuya hiç reçel koymadım...Ama sen illaki koyayım bozulması diyorsan...Küçük küçük koy ...çıkardığını bir kere de tüketecek şekilde.. Yoksa dondurucudan çıktıktan sonra tüketemezsen bozulabilir...Kolay gelsin...Sonuçtan da haber verirsen sevinirim...

      Sil
  14. Arkadaslar visne receli buzlukta saklanır mi acaba

    YanıtlaSil
  15. Bende sogan dogramayi hic sevmem.o yuzden dogradidigimda cok dogratip birer yemeklik posetlitorum.ihtiyac olunca suya tutuyorum hemen cozuluyor.yemekler icin cok pratik olutor

    YanıtlaSil
  16. Bir çoğunu bende yapıyorum ama yapmadıklarımı denemek istiyorum. Bilgileriniz için teşekkürler

    YanıtlaSil
  17. Yapmadıklarımı denemek istiyorum. Bilgileriniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  18. Merhaba ,öncelikle guzel paylasiminiz icinbtebrikler.
    bende portakal saklamak istiyorum ama nasil ! Artık hazır meyve suyu almıyoruz ve canım yazın muthis portakal suyu çekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk. ederim. Esranur hanım ben hiç portakalı bütün saklamadım ama portakalın suyunu sıkıp buz torbalarına doldurup,yazın kullanıyorum..Limonu da aynı şekilde saklıyorum..Sevgiler..

      Sil
  19. merhabalar, yazınız çok faydalı olmuş bende yaptığım yemeklerin fazlalarını (sebze) buzdolabı poşetine koyup buzluğa atıyorum, ayrıca yaptığım tatlıları da atıyorum tabi daha bakmadım en son trileçe attım:)umarım bozulmaz her şeyi atabilir miyiz acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba tşk ederim yorumunuz için...Doğrusu hiç trileçe atmadım...Deneyiminizi bana da yazarsanız sevinirim..

      Sil
    2. evet trileçeyi çıkardım yedik tadı bozulmamış ancak ilk baştaki tadı çok daha iyi:)ben tatlı yapıp atmak istiyorum neler atabilirim?

      Sil
    3. elmalı kurabiye yapabilirsin. Kurabiyesi hazirlayip buzlukta bir tepside dondurup 2 - 3 saat
      sonra çıkarıp onları çift strecleyip buzdolabı poşetıne koyuyorum....
      mısafır gelmeden 2 saat once fırında pışırıp ardından pudra şekeri serpiyorum..

      Sil
    4. elmalı kurabiye yapabilirsin. Kurabiyesi hazirlayip buzlukta bir tepside dondurup 2 - 3 saat
      sonra çıkarıp onları çift strecleyip buzdolabı poşetıne koyuyorum....
      mısafır gelmeden 2 saat once fırında pışırıp ardından pudra şekeri serpiyorum..

      Sil
  20. Cok yararli bir yazi olmus. Cok tesekkurler emeginiz ve ilginiz icin. Hepsini teker teker okudum ve uygulayacahim insallah. Ozellikle meyve kabuklari fikri hic aklima gelmemisti cok guzel oldu bu :)

    YanıtlaSil
  21. bilgiler icin cok tesekkur ederim elmali kurabiye hazirlayip pismeden tahikide buzluktan vikinca donmus bi sekildemi firinlicaz yada bekletipmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Hatice Hanım....Tatilde olduğum için sorunuzu biraz geç cevapladım için kusuruma bakmayın...Ben elmalı kurabiyeyi hazırlayıp, önce bir tepsinin üzerinde dondurucuda dondurup sonra poşete koyup tekrar buzluğa atıyorum..Yani pişirmeden..Sevgiler

      Sil
  22. meraba cok tesekkur ederim bilgileriniz icin cok yararlibolmus 2 sorum olcakti 1.mozaik pasta difrizden nezaman once cikmasi lazim o sekilde servis yapilabilirmi 2 sorumda elmali kurabiyeyi sekilendirip dondyrdum ama nasil furinlanam gerekiyo yani difruzden cikinca bekletipmi pisurcem yada soklu galdemi furinlicam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice hanım
      1. sorunuz Mozaik pastayı buzlukta 1-2 ay bekletebilirsiniz. Önceden hazırlayıp buzluğa koyup, istediğiniz zaman çıkarıp, ikram edeceğiniz kadarını kesip, geri kalanını tekrar kapatarak buzluğa koyabilirsiniz . dolaptan çıkarttıktan sonra hemen dilim leye bilirsiniz. zaten dilimlerken hafif yumuşamaya başlıyor. Tabaklarında hepsine koyana kadar tam kıvamına geliyor..
      2. sorunuza gelince..Ben kurabiyeleri pişirmeden saklıyorum. çıkarınca çözülmesini beklemeden çok harlı olmayan bir fırın ısısında pişirebilirsiniz.

      Sil
  23. cok tesekkur ederim bilgilerinuz icin

    YanıtlaSil
  24. Hanımlar olmasa dünya yine dönmeye devam eder mi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayanlar olmasa dünya çekilmez bence :))))Sevgiler

      Sil
  25. Merhaba istiridye mantarı derin dondurucu da saklanirmi çiğ olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantar zaten dikkatli tüketilmesi gereken zehirlenmelere yol açabilecek bir gıda.
      Aldığımda bile taze ve diri olmasına dikkat ederim.
      O nedenle taze tüketilmesinin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.

      Sil
  26. Merhaba istiridye mantarı derin dondurucu da saklanirmi çiğ olarak

    YanıtlaSil
  27. Merhaba istiridye mantarı derin dondurucu da saklanirmi çiğ olarak

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.