hamur işleri
kaşarlı simit
Kaşarlı Simit
Öncelikle bu güzel tarif için asyadanesintiler.blogspot.com/2013/09/ kasarl-simit.html Şulecime çok tşk ediyorum..
Kahvaltı için süper tarif, bende haftasonu kahvaltı için yaptım, çok güzel oldu..tam da pastanedekiler gibi :))
Kahvaltı için süper tarif, bende haftasonu kahvaltı için yaptım, çok güzel oldu..tam da pastanedekiler gibi :))
MALZEMELER:
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı toz şeker
aldığı kadar un
İçine koymak için kaşar peyniri
Üzeri için: 3 yemek kaşığı pekmez,1 su bardağı su ve kavrulmuş susam
YAPILIŞI:
- Un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alalım
- Elimizle şöyle bir karıştırıp yavaş yavaş unu ekleyelim
- Ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur elde edelim
- Yarım saat mayalanmaya bırakalım
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlıyoruz.
- Merdaneyle biraz açıp ortasına doğranmış kaşar peyniri koyuyoruz.
- İsteğe bağlı hamurun içine kaşarla beraber salam,sucuk,sosis de koyabilirsiniz.
- Oval olacak şekilde kapatıyoruz
- Önce pekmezli suya ardından kavrulmuş susama bulayıp fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
Aşkla boyanacağınız bir hafta diliyorum :)))
Yorum Yaz