Uydurma Doğumgünü Pastası:))

   Eylül kız doğum günü pastası istedi :)) kuzusu isterde annesi durarmı, Anneside hemen uydurdu bi pasta ,Bide mumla süsledik ,,oldu doğumgünü pastası.
Buyrun tarif;

Not : Yumuşacık Pandispanya yapmak istiyorsanız tarifi birebir mutlaka uygulayınız .


PANDİSPANYA İÇİN MALZEMELER:(26 cm den düşük kelepçeli kalıplar için)
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker (yarım yarım kullanılacak)
1 su bardağı un
yarım su bardağı mısır nişastası
2-3 damla limon suyu
yarım çay bardağı sıcak su
bir çimdik tuz
1 paket kabartma tozu

PANDİSPANYANIN YAPILIŞI:önce kelepçeli kalıbı margarinle tabanını ve kenarlarını  yağlayın.1 yemek kaşığı un serpip sallayın.un her yere yapışsın.yapışmayan fazla unu dökün.(hamuru bekletmemek için önce hazırlıyoruz)
        İki tane cam veya plastik kap kullanacaksınız. birine yumurtaların akların koyun.diğer kaba  yumurtaların sarılarını koyun.bu kısım yumuşacık pandispanya için çok önemli!
       Yumurta aklarının üzerine bir çimdik tuz atın.yaklaşık 7 dk. mikserin yüksek devrinde çırpın.bembeyaz köpük olacak.köpük olunca limon suyu ve yarım su bardağı şekeri ekleyip çırpın.5 dk.daha.yumurta sarılarının üzerine yarım su bardağı şeker ekleyip 7 dk.iyice çırpın.sarı rengi çırptıkça açık renk olacak.yarım çay bardağı kaynar suyu azar azar dökerken çırpmaya da devam edin.
        Yumurta sarılarını çırptığınız kaba ,köpük olmuş yumurta aklarını yavaşça söndürmeden ekleyin.un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.hafifçe karıştırın ama topak kalmasın.hamuru kalıba dökün.kalıbı 3 kez tezgaha vurun.önceden 170-180 derecede iyice ısıttığınız fırına kalıbı koyun.çatalla pişip pişmediğini kontrol edin.pişmişse fırını kapatın.5 dk.beklesin.fırından çıkarınca ılıyana kadar kelepçeyi açmayın.ılıyınca kelepçeyi kalıptan çıkarın. (Yaklaşık 15-20  dk pişiyor)

KREMASI İÇİN:
4 su bardağı süt
yarım su bardağı un
yarım su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı şeker
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağı

ÜST KREMA:2 PAKET KREM ŞANTİ
1 SU BARDAĞI SÜT

ARASINA:1-2 adet muz(küçük küpler halinde doğranacak)
istediğiniz herhangi bir meyve ama bence arasına en çok muz yakışıyor diğer meyveler ekşimsi  bi tat veriyor..

ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN:
muz dilimleri, yada istediğiniz bir meyve :))

      Pandispanyanın  ılımasını beklerken bu arada kremayı hazırlayın.tencerede süt,un,nişasta,şeker,vanilini mikserle çırpıp topakları açın.orta ateşte ocağa koyup sürekli karıştırın.kaynamaya yakın 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin.karıştırmaya devam edin.göz göz olup kaynayınca ocaktan alın.mikserle en az 10 dk.çırpın
   Pandispanyayı kalıptan çıkarın.önce kenarlarından spatula ile ayırın.kelepçeyi açın. tabanını da çıkarıp pasta tabağına koyun.ortasından ikiye kesin.hazırlanan kremanın tamamını alt kek tabanının üzerine döküp yayın.üstüne muzları dizin ..üst tabanı üzerine koyup kremaya yapışması için hafif bastırın.
     2 paket krem şantiyi 1 su bardağı sütle koyulaşana kadar iyice çırpıp 5-10 dk.buzdolabında bekletin.bütün krem şanti ile pandispanyanın üzerine ve kenarlarına sürün(.isterseniz üzerine kremşantiyle süslemeler yapabilirsiniz.)buzdolabına koyun.1 gece mutlaka bekletin.servis yapmadan önce muzlarıda üzerine dizin..
  İşte size doğumgünü pastası benim zamanım olmadığı için daha doğrusu Eylül kızın sabrı olmadığı için çok özenemedim ama siz istediğiniz süslemeleri yapabilirsiniz, sizin hayal gücünüze kalmış :)))







Aşkınız, huzurunuz, bereketiniz eksik olmasın ...:))

2 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.