Kaşarlı Omlet






Köy yumurtası ve köy tereyağı eşliğinde 
kaşarlı omlet..
Küçük yerlerin,
büyük güzellikleri..
en doğalından, en hasından..
görüntü güzel..
tadı ayrı güzel...

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tane yeşil biber
  • 2 domates
  • kaşar dilimleri
  • pul biber
İsterseniz:
  • sosis
  • sucuk
Yapılışı:
  1. 1 tane yeşil biberi tavada tereyağ ile kavuruyoruz.
  2. Üzerine küçük bir domatesin kabuklarını soyup doğrayıp koyuyoruz ve tuzunu ilave edip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  3. 3 tane yumurtayı kaseye kırıp biraz tuzla iyice çırpıyoruz .
  4. Omlet yapacağımız tavaya biraz tereyağ koyup eritiyoruz ve yumurtaları döküyoruz, yumurtalar biraz pişince yarısına pişirdiğimiz domatesleri yayıyoruz.
  5. Üzerine kaşar dilimlerini ve pul biberi de koyup omletin boş olan kısmını üzerine çeviriyoruz.
  6. Kaşarlar eriyene kadar ateşte tutup sıcak sıcak servis yapıyoruz.
  7. İsterseniz içerisine sosis, sucuk gibi malzemeleride pişirip koyabilirsiniz.


Afiyet olsun…


Şeker tadında bir gün diliyorum..
Güliz GÜL

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.