kahvaltılık.
omlet
Kaşarlı Omlet
Köy yumurtası ve köy tereyağı eşliğinde
kaşarlı omlet..
Küçük yerlerin,
büyük güzellikleri..
en doğalından, en hasından..
en doğalından, en hasından..
görüntü güzel..
tadı ayrı güzel...
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tane yeşil biber
- 2 domates
- kaşar dilimleri
- pul biber
- sosis
- sucuk
- 1 tane yeşil biberi tavada tereyağ ile kavuruyoruz.
- Üzerine küçük bir domatesin kabuklarını soyup doğrayıp koyuyoruz ve tuzunu ilave edip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- 3 tane yumurtayı kaseye kırıp biraz tuzla iyice çırpıyoruz .
- Omlet yapacağımız tavaya biraz tereyağ koyup eritiyoruz ve yumurtaları döküyoruz, yumurtalar biraz pişince yarısına pişirdiğimiz domatesleri yayıyoruz.
- Üzerine kaşar dilimlerini ve pul biberi de koyup omletin boş olan kısmını üzerine çeviriyoruz.
- Kaşarlar eriyene kadar ateşte tutup sıcak sıcak servis yapıyoruz.
- İsterseniz içerisine sosis, sucuk gibi malzemeleride pişirip koyabilirsiniz.
Afiyet olsun…
Şeker tadında bir gün diliyorum..
Güliz GÜL
Yorum Yaz