Semiz Salatası






      Biz ailecek severiz.. Oldukça basit ve pratik. Şimdide tam mevsimi..Tek püf noktası semizotunun çok iyi yıkanmış ve suyunun da çok iyi süzülmüş olması.Ben semiz otunu süzgeçte bol su altında yıkadıktan sonra, bol sirkeli suda yarım saat kadar bekletip, suyunu süzüyorum..Sonrada hiç bıçak kullanmadan, elimle yapraklarını ayırıyorum ki, vitamini gitmesin..
Ayrıca Semizotunun içerdiği omega 3 doymamış yağlar, balıkların ki ile kıyaslanabilecek düzeydedir..Bol bol tüketmek için güzel bi neden :))
MALZEMELER :
  • Semizotu yaprakları
  • Sarımsak
  • Yoğurt (Kese yoğurduyla daha güzel olur)
  • Zeytinyağ
  • Pul Biber
YAPILIŞI :
Semizotunun yapraklarını ayırıyoruz sarımsaklı yoğurt ile karıştırıyoruz, biraz da zeytinyağı ve pul biber ekleyip servis ediyoruz.

Keyifli bir gün olsun hepinize.
Güliz GÜL



Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.