Pesto Sos


















Hani sebze adası yapmıştım ya..
Domatesler, biberler ekmiştim ya...
hani domatesin en sevdiği arkadaşı fesleğendi ya..
Bende yeni öğrendim (laf aramızda) :))
İşte o fesleğenler oldu devasa...
Eeee ne yapsam diye düşünürken..
Oldum olası severim yemeklerde değişik sosları..
Hep hazır alıyordum pesto sosu..
İşte o anda bir ışık yandı söndü beynimde..
Dışarıda kat kat fesleğenler..
sarımsak, zeytin yağ, çamfıstığı, cevizde hazır...
Oooooo!
Ben bunu pesto sos yaparım dedim..
uygulamaya koyuldum...
Sonuç;
yapıldı ve hemen makarnada denendi :) ..
Gayet başarılı..
Ne de olsa..
Elde yapılan içine sevgi katılan...

Musmutlu kalın!!
Güliz GÜL.


Malzemeler ;
2 demet fesleğen
1 çay bardağı çam fıstığı (künar)
2 tüm ceviz 
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytin yağ
karabiber
İsteğe göre parmesan peyniri..

1-Fesleğenleri yıkayın kurutun ve mümkünse biraz deepfreez de bekletin. 
2-Cam fıstıklarını bir tavada hafifçe kavurun ayrıca yağa gerek yok.
3- Dondurulmuş fesleğenler, kavrulmuş fıstık soğuduktan sona, cevizleri(kavrulmamış olacak) , sarımsak (ezilmiş), tuz, biraz karabiberi ekleyip blendırdan geçirin, zeytin yağını ekleyip biraz daha karıştırın. İsteğe bağlı ince rendelenmiş parmesanı ekleyin. Pestonuz kullanıma hazır. Üstüne zeytin yağı ile kaplayıp buzdolabında 1 hafta saklayabilirsiniz. yada dondurucuya koyup  uzun zaman saklayabilirsiniz.

Nerede kullanırsınız ;
  • İster sadece haşlanmış makarnaya katın, isterseniz biraz kremayla pişirip, tavukla sunun. 
  • Pestolu soğuk makarna salatası da yapabilirsiniz.
  • Pizzanın üstüne dökebilirsiniz.
  • Bruschetta yapabilirsiniz.
  • Mozarella, domatesle çok uyumlu. 
  • Hamburgerlerin içine, sandviçlere konulduğunda lezzet veriyor.
  • Güzel bol yeşillikli peynirli bir salata için mükemmel bir sos. 
  • Kahvaltı için de uygun, ekmeğin üzerine bolca sürüp afiyetle de yiyebilirsiniz :)

12 yorum:

  1. Senin dönüşün muhteşem olmuş ben kaçırmışım bunları Güliz Ablacım. Ellerine sağlık. En sevdiğim sos sanırım pesto sos. Ben en çok sandvçlere yakıştırıyorum yalın halini, makarnada ise domates ile karıştırınca seviyorum, sanki biraz daha hafifliyor o zaman. Çok lezzetli olmuştur eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk. ederim mervecim...kendin yapınca daha leziz oluyor.....Uğraştığıma değdi doğrusu..Sevgiler canımcım..

      Sil
  2. Ben bu sosu çok duydum ama denememiştim. Hangi markadan alıyordun deneyeyim ben de, seversem yapmayı denerim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şenay en çok barillanın pestosunu sevdim ben..Mutlaka dene..eminim beğeneceksindir..değişik sosları seviyorsan...Mutlu kal...

      Sil
  3. Fesleğen işin içine girince, herşeyin tadı tuzu bir başka oluyor. Bayılırım fesleğenli lezzetlere. Gülizim bolca fesleğeni yıka, süzme yoğurdun içine bir iki diş te sarımsak ez , karıştır fesleğenleri:) üzerine de sızma zeytinyağ gezdir. Sonra da bana dua et;)) bu haydarinin fesleğenlisi bayılacaksınız. Sevgiler ellerine sağlık güzel arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgünüm biz eskiden hiç yemezdik fesleğeni ...sadece kokusu için dikerdik bahçeye. :) yani çiçek di benim için kendisi :)) Şimdi ise nasıl lezizi geliyor bana..Bu yıl birde kuruttum kışa :)) Mutlaka deneyeceğim..Eminim beğeneceğim den :) Sevgiler...

      Sil
  4. Sevgili Güliz ne güzel olmuş soslar bir de o kadar güzel ve içten bir anlatımla yapılmışlar ki ne kadar övgü yağsam az olur. elinize sağlık bizde pasto sosu çok sevenlerdeniz bu sene henüz yapmadım ama sıradalar tabiki .. Güzellikleri paylaşmak umuduyla Kocaman sevgiler .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili şükran;
      Çok ama çok tşk ederim güzel yorumunuza..yanaklarım al al şimdi :))
      Sevgiler..

      Sil
  5. Fesleğenlere bayılırım kokuları harikaaa, özellikle de yazın balkonda otururken masada durmasına ve ara sıra saldığı kokusuna...
    Ben de sayfama beklerim sizi:)
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fesleğenler mis mis fulyacım..Hemde yetiştirmeside kolay..Hiç naza çekmezler kendilerini..Sevgiler

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.