Yılbaşı keki, yılbaşı hazırlıkları...
















Aralık ayının başından itibaren, 
telaşlı, tatlı bir heyecan sardı yine:))
Bir hazırlıktır aldı başını gidiyor,
Dolanıyorum nasıl neler yapsam acaba diye :))
Yeni başlayan her şey gibi yeni başlayacak yıl da kalbimi hızlandırıyor nedense :))
Yeni bir yıl başlarken: İnsan ister istemez düşünüyor :) Biten yılda neler yaptım, neler öğrendim, gezdim mi, tozdum mu:) çocuklarıma faydalı oldum mu, zamanı iyi kullandım mı diye diye :))
 Şöyle eksileri artıları düşününce eşit gibi sanki :)))
Fena değildi hani 2016 
Kendi ailem açısından:) 
Ama 2017'den 
Dilerim ki yeni yıl dünyamıza ve ülkemize barış, huzur ve mutluluk getirir.

Güliz GÜL



Malzemeler:
Kek için:
  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı portakal ve limon kabuğu karışımı
  • Yarım kilo ıspanağın püresi
  • 1 yemek kaşığı portakal suyu
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Kreması için:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya 
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Kırmızı  gıda boyası
Süslenmesi için:
  • Bitter yada beyaz çikolata 
  • Robottan çekilmiş kek 
Hazırlanışı:
  1. Kekin önce kremasını hazırlamak için yumurta ve şekeri bir karıştırma kabında, tel çırpıcı ile 1 dakika kadar çırpınız. 
  2. Yumurta ve şeker karışımına sütü ilave edip tekrar 3-5 defa çırpınız.
  3. Bu karışıma un ve nişastayı ilave edip pürüzsüz olana kadar çırpınız. 
  4. Tencereyi orta ısıda, tahta kaşıkla devamlı karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişiriniz. 
  5. Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelen malzemelere limon suyu, portakal suyu, portakal kabuğu, limon kabuğu, vanilya ekleyerek karıştırınız. Koyulaşmış hale gelen malzemeyi yaklaşık 2-3 dakika daha pişirdikten sonra tereyağını ilave edip karıştırmaya devam ediniz.  
  6. Yağ eriyip karışınca ısının altını kapatıp kırmızı gıda boyasından 2-3 damla ilave ediniz ve karıştırınız. Arzu ettiğiniz kırmızı rengini elde edene kadar boyanın ölçüsünü  arttırabilirsiniz. 
  7.  Kremanın pürüzsüz hale gelene kadar blender da çırpınız.
Kekin Hazırlanması:


  1. Kek kalıbına yağlı kağıt üzerine koyup kenarlardan çiziniz ve çizdiğiniz yerlerden kesiniz. 
  2. Kek kalıbının iç yan kenarlarını margarinle iyice yağlayınız. 
  3. Kalıbın içerisine yağlı kağıtları yerleştiriniz
  4. Ispanakları mutfak robotuna koyup püre haline gelinceye kadar çekiniz.
  5. Fırının sıcaklığını 150 dereceye ayarlayınız. 
  6. Derin bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri koyup 5 dakika kadar çırpınız. Sıvı yağ ilave edip tekrar karıştırınız.  
  7. Bu sıvı malzemelere ıspanak püresini katıp karıştırınız. Limon ve portakal kabuğu rendesini, sularını  vanilyayı ilave edip karıştırınız. Un, kabartma tozu, karbonat  ilave edip karıştırınız. 
  8. Kek hamuru koyulmuş  kek kalıbını, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişiriniz. Pişip pişmediğini kürdan testiyle bakınız.
  9. Kekler piştikten sonra fırından çıkarıp tel ızgara üzerinde oda sıcaklığına gelmesini sağlayınız. Soğumuş keki ters yüz yaparak kalıplardan çıkartınız. Altta keke yapışmış olan yağlı kağıdı çıkarıp atınız. 
  10. Piştikten sonra keki ortadan dikkatli bir şekilde kesiniz.En üstündeki bombeli yeri de dikkatlice kesip, üst kısmını da düzleştirin.Kestiğiniz kek parçalarını bir kenara ayırınız.
  11. Kekin hafif kızarık olan dış kenarlarını da çok ince bir şekilde küçük ve keskin bir bıçakla kesiniz. Kestiğiniz parçaları diğer parçalarla beraber mutfak robotunda çekiniz.  
  12. Keklerden birini, kestiğiniz kısım üst tarafta kalacak şekilde hazırladığınız pasta altlığının en ortasına yerleştiriniz.  
  13. İlk katını yerleştirdiğiniz kekin üst kısmına önceden hazırladığınız kremadan 2-3 kaşık ortasına koyunuz. Kaşığın sırtı ile ortadan yanlara doğru, dışarıya taşırmadan yayarak dağıtınız. Gerektikçe kremadan tekrar koyup yayınız. Bu kremalı katın üzerine ikinci keki yerleştiriniz. Aynı şekilde krema koyarak yayınız. 
  14. En üst kısımda kalan kremalı yüzeye robottan çektiğiniz kek parçalarını bolca serpiştiriniz. En üste çikolatayı arzunuza göre  koyunuz.
  15. Soğuduktan sonra dilimlere kesip servis yapınız.

22 yorum:

  1. Nefis gözüküyor :)

    Biz de oğluşlarla bu akşam yılbaşı kartlarımızı hazırlayacağız. Yılın bu zamanlarını sıradan bir gün olarak da görebiliriz elbette ama bunun eğlencesi nerede, heyecanlı hazırlıklar çok daha mutluluk verici :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan ben yeni yıla nasıl girersen öyle geçermiş diye düşünenlerdenim:) Sevgiler

      Sil
  2. Görsel ziyafet...ellerinie sağlık...Yeni yılda mutluluklar dilerim.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık🙂 Bence de mutfak bir evin kalbidir💛

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle Kirazlı Kahve mutfak evin kalbi:) Sevgiler

      Sil
  4. yine fotolar ve tarif = kalpli gözlerle bakan emoji hali =)
    Ellerine sağlık güliz, afiyet şifa olsun ;)

    YanıtlaSil
  5. Gülizz :) Annemde tam kahve yapıp getirdi sonra blogunu ziyaret edince karşıma bu güzel kek çıktı 💕 Aralık ayı bitityor dimi neredeyse vallahi ben yazda kaldım hangi ara geçti böyle zaman 😶 Çocuklarıda seni de öpüyorum kocaman 💋

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözdecim günler kısa olunca daha bir çabuk geçiyor sanki..Ama her mevsim ayrı güzel..Sevgiler

      Sil
    2. Kış mevsimi ayrı seviyorum Güliz ama çabuk geçiyor doyamıyorum 🙈

      Sil
    3. Kış başka..Ayrı bir tadı var...:)

      Sil
  6. bu nasıl da güzel bi kek . ay inanamıyorum. çok iyi ilham verdin şimdi canım. denemek istiyorum . inşallah bizim çocuklar da sever . mutfak rafın harika durmuş . çok beğendim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilekçe nerelerdesin canım..Özlemişim seni...Dene tam bir yılbaşı keki..Raf içinde çok tşk. ederim..Sevgiler

      Sil
  7. Yılbaşı temasını çok seviyorum. Kek enfes görünüyor Güliz, seninkiler yaşadı yine.

    YanıtlaSil
  8. Eline sağlık Gülizcim :) 2016 çok yorucu geçti hepimiz için, milletçe çok yorulduk, 2017 hepimize huzur, barış, mutluluk getirsin inşallah, sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mervecim tüm umutlarım 2017'den huzur olsun , barış olsun...Daha ne ister ki insan..Sevgiler

      Sil
  9. Güliz'cim 2017 yılında her isteğiniz gönlünüzce olsun resimler yine harika maşallah oğluş pek tatlı olmuş.

    YanıtlaSil
  10. Bahçe gibi, ne güzel bir pasta o :) Yeni yıl sana ve sevdiklerine huzur ve mutluluk getirsin inşallah. Sevgilerimle canım ❤

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.