Fırında Sütlaç
Sütlaç ;
Bence sütlü tatlıların kralıdır.
Üstündeki o yanık doku ve altındaki yumuşak dokusuyla tam bir lezzet şölenidir.
Üzerinin yanık kısmının daha fazlasını elde etmek için, fırının kapağını son 5 dakika açık pişirilmesi gerekir.
Bak bu tiyoyu da kimseye vermem...:)
Birde kavrulmuş fındıkla efsanedir.
Çok fena ağız sulandırırım :))))
Bu tarifi yeni denedim. Tarif defterimde güncelledim..
Bir yapanın bir de yapmayanın pişman olacağı sütlaç tarifi.
Demedi demeyin :))
Deneyin derim :)))
Kış akşamlarını sever misiniz ?
Ya mumları ?
Ben çok severim...
Tadını çıkardığınız anı yakaladığınız bir gün olsun!
Güliz GÜL
Malzemeler
- 2 litre süt+ 2 yemek kaşığı
-1/2 su bardağından 1 parmak eksik pirinç
-2,5 yemek kaşığı buğday nişastası
-1,5 su bardağı şeker
-100 ml krema
-1 çimdik tuz
Yapılışı;
2 litre sütü ve pirinci derin bir çelik tencereye alın. Önce kısık-orta ateşte aralıklarla karıştırarak kaynama noktasına getirin. Aralıklarla karıştırarak 1-1,5 saat kısık ateşte süt azalıp pirinç tamamen pişene dek pişirmeye devam edin. Nişastanın üzerine 2 yemek kaşığı sütü ve 2 yemek kaşığı sıcak sütü ekleyip iyice karıştırın.. Bu karışımı tencereye dökerken bir yandan sürekli karıştırın. Topaklanma olmasın. 3-4 dakika karıştırarak pişirin. Şekeri , tuzu ve kremayı ekleyip karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Hafif kıvamlanmış oldukça da sıvı bir kıvamda olacaktır. Ocağı kapatıp . Kaselere kepçe yardımıyla pirinç ve sıvı karışımın eşit olacak şekilde paylaştırın..Fırının sadece üst ızgara ayarını açın. Sütlaçlarınızı derin bir fırın kabına koyun. ve kabın yarısına gelecek kadar kaynar su ekleyin.Fırının orta rafını koyun. Üzeri kızarana dek pişirin. Yukarıda yazdığım tiyoyu unutmayan :))) Afiyet olsun.
Bugünde Sezen AKSU olsun..
Firuze
Annem pek sever sütlacı. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Annelerin yaptığı da başka olur. Sevgiler
SilAy yanlış mı görüyorum dedim ama doğruymuş, ne iyi yaptın da bloga yazdın, sütlacı da seni de severim tatlım Güliz :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim canım benim :) Sevgiler..
SilBu nasıl güzel paylaşım :) En çok beklediğim tarif, ben sevmem öyle ama eve yapmam gerekiyordu artık, deneyeceğim mutlaka. Elinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Mavinindenizi.Eskiden bende hiç yemezdim. Ama yaş aldıkça damak tadı değişiyor.. Sende de zamanı var demek ki :) Sevgiler :)
SilSütlacı hep ama hep çok sevmişimdir! Hele fırın sütlaç... Elinize sağlık!
YanıtlaSil