tavuk yemekleri
Yemek
GÜVEÇTE KAŞARLI MANTARLI TAVUK SOTE ...:p
Daha önceden başka bir blogum vardı.oradan tarifler bunlar.şimdi buraya taşıyorum..tamamiyle denenmiş, resimli mamalar..:))
Biz ailecek severek yeriz. eminim sizde beğeneceksinizdir. ,özellikle benim gibi mantarı sevenler, ayrıca kaşar peynirini de sevenler mutlaka denemeli derim, hem çok pratik , hemde şık,özellikle yeni evli yemek yapmasını yeni öğrenen çiçeği burnunda gelinler , misafir için çok uygun..:
Güveçte Kaşarlı Mantarlı Tavuk Sote
Malzemeler:
- 2 kemiksiz tavuk göğsü
- 300 gr mantar
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 3-4 diş sarımsak
- 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz,Salça, kimyon, toz kırmızı biber, karabiber
- Bir tutam kekik
üzeri için:
- Kaşar
Tarifin Hazırlanışı
1. Tavukları küp küp doğruyarak tencerede kendi suyunu çekene kadar haşlanır sonra yağ eklenir doğradığımz soğanlarda ve biber içine atılır ve yarım kaşık salça (biber) koyulur
2. ve tuz karabiber pulbiber, kekik isteğe göre serpilir
3. en son da mantarlar konulur ve az bi su daha eklenir 10 dk kadr pişer
4. sonra güvece alınır
5. üzerine rende kaşar serpilir
6. 200 derece ısıttğımz fırında
7. kaşarlar kızarıncaya kadar pişirilir
8. AFİYET OLSUN
Yorum Yaz