Şeftali Reçeli

     Bilmem sizde benim kadar severmisiniz şeftaliyi, normalde meyveyle hiç arası olmayan ben, şeftaliyi bayılırım..kışın yemek içinde reçel yapıyorum fazlasını .haaaaa açıklamadan geçmeyeyim yanlız meyveleri çok sevmeyen ben bütün reçelleri severek yerim o başka:))

    Aslında reçeli yapalı çok oldu , ancak zaman bulamadım yayınlamaya, bu yıl değilde belkim seneye yardımcı olurum yeni ve ilk defa yapanlara..belkide yeni evli cici gelinlere :)

Malzemeler

  • 1 kg. Şeftali ( ne çok sert ne de çok yumuşak olmalı)
  • 3 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu veya yarım limon suyu
  • 2 tane çubuk tarçın
  • Bir fiske tuz
  • Önce şurubu ocağa koyalım.Tencereye su ve şekeri koyup karıştırın. Kaynamaya bırakın.

Şeftali reçeli nasıl yapılır?


  • Şeftalileri soyup küçük küpler halinde doğrayın.

  • Şurubumuz tatlı şerbeti kıvamına gelene kadar kaynatın.
  • Kaynayan şerbete şeftalileri atın. Seyrek olarak karıştırın. (Şeftali reçelinde şekere yatırıp pişirmek, şeftalilerin dağılmasına yol açıyor. Şerbete  bütün kalıp atıldığında dağılmıyor.)

  • Üzerine biriken köpükleri bir kevgir yardımıyla alın.
  • Şeftali kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirmeye devam edin.Çubuk tarçınları ekleyin isterseniz karanfilde olur , damak tadınıza kalmış
  • İri gözenekler çıkıp şeftaliler şeffaf bir hale gelince reçelimiz olmuş demektir.
  • İndirmeden bir kaç dakika önce limon tuzunu veya limon suyunu ekleyin.
  • Reçelinizi sıcakken kavanozlara koyup soğuyunca ağzını kapatın.

  • Şeftali Reçelinin 2 püf noktası var

    1-Şeftali reçelinde şekere yatırıp pişirmek, şeftalilerin dağılmasına yol açıyor. Şerbete bütün kalıp atıldığında dağılmıyor.

    2-Eğer Şeftali reçelini henüz ocakta iken reçel kıvamına getirirseniz, ertesi gün donuk marmelat kıvamına döner, reçelden başka her şeye benzer. Şeftali reçeli, soğumaya geçtikten sonra koyu kıvamına geliyor.
     biraz sulu olduğunu görürseniz, panik yapmayın.
    Sabaha kadar buzdolabında normal reçel kıvamına dönüşüyor.


    Ben Ocaktan aldığımda henüz sulu (duru gibi) idi ama sabah dolaptan çıkardığımızda tam reçel kıvamını almıştı.

Afiyet Olsun... Reçel tadında güzel günleeeereeee:)))

2 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.