Karışık Turşu


Biraz geç kaldım yayınlamakta ama geç olsun, güç olmasın deyip geçelim tarife:))

KARIŞIK  TURŞUSU
Malzemeler:
2 kilo salatalık
1 kilo havuç
yarım kilo biber

3 litrelik bir kap için:
Bir su bardağından biraz az üzüm sirkesi
Bir avuç nohut
3 yemek kaşığı kaya tuzu
1 yemek kaşığı şeker
2 baş sarımısak

YAPILIŞI
*Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. En uygun çesit “kornişon”dur. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın.
*Havuçların dışını kazıyın.,Sivri biberleri yıkayıp uçlarından biraz kesin.,,Salatalıkların baslarını alın.
*Turşu kabının dibine nohutları ve bir kaç diş sarmısak atın.
*Üzerine,yine doğradığınız sebzelerden sırasıyla dizin.
*Dizerken  ara ara sarmısak koymayı ihmal etmeyin.
*En son bütün sebzeler bittikten sonra,turşu kabının içine sirkeyi katın ve üzerine doluncaya kadar su koyun.Bu şekilde suyu tam ayarlanmış oluyor.
*Bu kez bidondaki suyu bir kaba boşaltın içine tuzunu şekerini atıp karıştırın.tekrar bu karışımı bidona doldurun.
*Ağzını uzun bir havuçla sıkıştırın ki alttaki sebzeler yüzeye çıkmasın.
*Ve temiz bir poşeti turşuların ağzına örtün buda hava almasını engelleyecektir.
*Son olarak ağzını sıkıca kapatın.Ilık bir yerde 2 hafta kadar bekletin. turşunuz hazır :))



3 yorum:

  1. oo nefis,mis ellerine sağlık canım.afiyetle tüketin.

    YanıtlaSil
  2. tatlım,kayınvalidem çok güzel turşu yaptığı için bana sıra gelmiyor,ama yapmak da istiyorum.şu tuz hikayesini yani tuşu yapma suyu hikayesini daha açık anlatırmısın?hiç bilmiyorum,hiç:(
    ne kadar su ne kadar tuz ne kadar sirke,
    göz kararı olmuyo bu konuda bana:)))))))))))

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.