Turşu tarifleri
Karışık Turşu
Biraz geç kaldım yayınlamakta ama geç olsun, güç olmasın deyip geçelim tarife:))
KARIŞIK TURŞUSU
Malzemeler:
2 kilo salatalık
1 kilo havuç
yarım kilo biber
3 litrelik bir kap için:
Bir su bardağından biraz az üzüm sirkesi
Bir avuç nohut
3 yemek kaşığı kaya tuzu
1 yemek kaşığı şeker
2 baş sarımısak
YAPILIŞI
*Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. En uygun çesit “kornişon”dur. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın.
*Havuçların dışını kazıyın.,Sivri biberleri yıkayıp uçlarından biraz kesin.,,Salatalıkların baslarını alın.
*Turşu kabının dibine nohutları ve bir kaç diş sarmısak atın.
*Turşu kabının dibine nohutları ve bir kaç diş sarmısak atın.
*Üzerine,yine doğradığınız sebzelerden sırasıyla dizin.
*Dizerken ara ara sarmısak koymayı ihmal etmeyin.
*En son bütün sebzeler bittikten sonra,turşu kabının içine sirkeyi katın ve üzerine doluncaya kadar su koyun.Bu şekilde suyu tam ayarlanmış oluyor.
*Bu kez bidondaki suyu bir kaba boşaltın içine tuzunu şekerini atıp karıştırın.tekrar bu karışımı bidona doldurun.
*Ağzını uzun bir havuçla sıkıştırın ki alttaki sebzeler yüzeye çıkmasın.
*Ve temiz bir poşeti turşuların ağzına örtün buda hava almasını engelleyecektir.
oo nefis,mis ellerine sağlık canım.afiyetle tüketin.
YanıtlaSilÇOK TŞKLR ŞULECİM..
YanıtlaSiltatlım,kayınvalidem çok güzel turşu yaptığı için bana sıra gelmiyor,ama yapmak da istiyorum.şu tuz hikayesini yani tuşu yapma suyu hikayesini daha açık anlatırmısın?hiç bilmiyorum,hiç:(
YanıtlaSilne kadar su ne kadar tuz ne kadar sirke,
göz kararı olmuyo bu konuda bana:)))))))))))