ÇİKOLATA SOSLU İRMİKLİ PUDİNG

           Haftaya hafif bir tarifle başlayalım mı?.Sütlü tatlılar hemen hemen hepimizin severiz değilmi..Hem hafif hem besleyici,.Ayrıca evde olan malzemelerden ve kolayca yapılabilecek bir tatlı. Tatlımızın üzerine  çikolata sosu yerine meyve sosları veya dondurma ile servis edebilirsiniz.
MALZEMELERİ;
  • 1 Litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 100 gr.marğarin veya tereyağ
  • Dr.Oetker Çikolata sosu
YAPILIŞI:
·         Bir tencereye , süt, irmik ve şekeri alalım.·         Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim.·         Son aşamada Hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip, göz göz olunca ocaktan alalım.·         Ben cupacek kalıbı kullandım ama herhangi bir borcam kullanabilirsiniz·         YALNIZ PÜF NOKTASI KALIBI YETERİ KADAR SU İLE ISLATMAKTIR. Veya kullanacağınız Kalıba streç film serip yine çok  az ıslatabilirsiniz.·         Islattığımız kalıba sıcak muhallebiyi dökelim.·         Ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim.·         Buzdolabının normal rafında iyice soğuması için bekletelim.·         Çikolata sosu için; bir tencereye çikolata sosu ve  süt veya suyu alalım.·         Göz göz olana kadar pişirelim.·         Ilınmaya bırakalım.·         Soğuyan tatlımızı dolaptan çıkaralım ve servis tabağına ters çevirelim.·         Üzerine ılınan çikolata sosunu dekorlu bir biçimde dökelim.·         İyice soğuması için tekrar buzdolabına kaldıralım.·         Soğuduktan sonra dilim dilim kesip servis yapalım










Yol arkadaşımla içilen yorgunluk kahvesinin tadı hiç biyerde yok :))

Bi kalp gördüm sanki :))) aşk mı var ne :))) içine aşkımı da kattığım dan olabilir mi acaba...





Pijamalar giyilmiş, uyut bizi diyen kuzular :)))



Haftanız aşkla dolsun :)




4 yorum:

  1. irmikli olan herşey pek bir güzel oluyor.evet kahvede kalp var afiyet olsun.kuzucuklarda pek sevimli maşallah
    http://icmdkiyolculuk.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık nefis olmuş Bende türk kahvesini çok severim eşimle içilenin de tadı da her zaman başkadır Mutluluğunuz daim olsun sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. amin semacımm..kesinlikle insanın eşiyle içtiği yorgunluk kahvesinin tadı başka:)) sizinde sevginiz aşkınız daim olsun..

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.