Fırında Levrek:) Yeni Yılı Beklerken..!

     Gülizin Dünyasında yılbaşına ufak çaplı ısınma turları var, Önce mutfak dan başladım, yavaş yavaş salona doğru akmaktayım:)) Nedense bu yıl ,,her şeyi, her yeri süsleyesim, püsleyesim var, kocaman yılbaşı ağacı alıp, evin ortasına otuturasım var . tepesine yıldız, kalp asasım var :))))Eylül kızımında büyümüş olmasından heveslenmesinden mi acaba , yada benim içimdeki o küçük çocuğun bunları yapmaya dünden gönüllü olması mı :))
   Dün kızım noel babayı sordu, bende anlattım:)) Noel babayı bu yıl bize bekliyoruz. gelmezse darılırız valla :))

Neyse geçelim yemeğimizi :)

Çocukluğumda sevmediğim, istemeye istemeye yediğim, bi yemeği ,şimdi bayılarak yememin anlamı nedir bilmiyorum ama:) yanlız şu kılçığı olmasa daha iyi olurdu :))) ondan kesin eminim :))


malzemeler: 
  • 3 adet levrek
  • 4-5 soğan
  • 2 büyük patates
  • 2 havuç
  • tereyağ
  • tane karabiber
  • defne yaprağı
  • 2 limon
  • zeytinyağı
  • tuz
hazırlanması:
  1. levrekleri iyice temizleyip yıkayın.  patatesleri  havucu  ve soğanları halka halka doğrayın.
  2. fırın tepsini yağlı kağıt serin, patateslerin üçte ikisini tepsiye dizin. üzerlerine aynı miktar soğanları yayın. bunların üzerine balıkları dizin.

3. kalan patatesleri, soğanları,havuncu, dilimlenmiş limonları, tane karabiberleri, defne yapraklarını balıkların üzerine yayın.balıkların içerisine defne yaprağı ve minik minik doğradığınız tereyağını koyunuz. üzerlerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. en üste biraz tuz serpin. tepsinin üzerini alimünyum folyo ile kapatın.  önceden ısınmış 200C fırında 45-60 dakika pişirin. (son 10 dakika balıkların üzeri kızarsın diye folyoyu açarak pişirin)


Afiyet Olsun..

     

              Mutlu Akşamlarrrrr :)


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.