Ben kendimi bildim bileli ev yoğurdu yerim :) köyde büyünce, böyle güzelikleri vardır köyün hep doğalını yersin , doğalını yiyerek büyürsün..büyüyünce yuvanı kurunca da illaki aynı tadı ararsın..eee ozaman ne yaparsın, annenin senin için yaptığı doğal yoğurdun aynısını sen kuzularına yaparsın..tabi fi farkla ben yoğurt kabı olarak tuppeware yoğurtcum kullanıyorum o kadar , tad aynı, yoğurt aynı,ayran aynı :)))
MALZEMELER
- 1 lt. doğal inek sütü diyeceksiniz şehirde nerde bulacağız.eminim, oralarda da vardır, çevre köylerde, birazcık araştırmayla bulursunuz..
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Geçelim yapımına ; :)
- Öncelikle sütünüzü 5 dakika boyunca kaynatın.kaynarken sütü kaşıkla serperseniz, i
- Kaynayan sütü ılımaya bırakın
- Ara sıra sütün sıcaklığını kontrol edip,fazla ılımasına müsade etmeyin.
- Sütün içine küçük parmağınızı batırıp kontrol edin.Eğer süt elinizi rahatsız edecek bir sıcaklığa gelmişse tamamdır.Çok ılık olursa süt mayalanmaz.
- Bir kaseye bir yemek kaşığı ev yoğurdunu koyun .İçine biraz sütten koyup iyice çırpın.
- Sütün içine döküp,maya her yerine dağılana kadar karıştırın.
- Üzerini muhafaza edecek bir bezle sarın.Yazın çok sarmayın ki,yoğurt fazla sulanmasın.
- 3-4 saat sonra üzerini açıp kontrol edin.mayalanan yoğurdu hemen buzdolabına kaldırın ki sulanmasın.
- Tercihen ertesi gün kullanabilirsiniz.