Börek
hamur işleri
kahvaltılık.
Patlıcanlı Börek
Yazıma,
Bim bam bom diye başlayasım var :)
Niye diye sorarsanız...
Tabii ki konu Eylül hanım...
Bizim küçük hanımın sebzeyle arası yok..
Gerçi hangi yemekle arası var ki :)
Neyse konuyu dağıtmayayım..:)
İşte patlıcandır, fasulyedir, börülce dir
hiç yemiyor.. Sadece ekmeği yemeğin suyuna banıyor o kadar...
Bende koydum patlıcanı böreğin içine..
Afiyetle yedi bizim küçük hanım..
Şimdi deyin bana nasıl sevinmeyeyim :))
Küçük beyi sormayın..
Ona yemek olsun :))
Hele birde börekse...
Biri onu tutsun :))
Sevgiler bizden...
Güzel bir gün olsun ...
Güliz GÜL.
Malzemeler: (Küçük dikdörtgen borcam için)
3 yufka
5 patlıcan (alacalı soyulup küp doğranmış)
1 soğan (küp doğranmış)
2-3 sivri biber (küp doğranmış)
2 kırmızı salçalık biber (küp doğranmış)
1 domates (küp doğranmış)
1 çay kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
3 kesme şeker (patlıcanın burukluğunu alsın diye)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Sosu için:
125 gram tereyağı (erimiş soğumuş)
Yarım su bardağı süt
3 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
Yapılışı:
Harç için, küp şeklinde doğradığınız patlıcanları sıvı yağda kızartın ve peçeteyle fazla yağını süz dürdükten sonra bir kenara alın.
Tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ koyun ve soğan,yeşil biber. kırmızı biberleri ilave edip kavurun.
Domatesi ve salçaları ilave edip karıştırın.
Kızarmış patlıcanları ilave edin.
Kesme şekerleri ve baharatları ilave edin ve karıştırın.
Sos için gerekli malzemeleri bir kasede karıştırın.
1 adet yufkayı 4 tane üçgen olacak şekilde bölelim. oluşturduğumuz üçgen parçayı alıp üzerine fırçayla hazırladığımız sosu sürelim. üçgen yufkanın geniş kısmına hazırladığımız harçtan koyup uzunlamasına yaydıralım. rulo şeklinde saralım. bir kenarından döndürüp sararak gül şekli verelim. yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım. sardığımız gül böreklerini yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim. Kalan sosu hazırladığımız böreklerin üzerine sürüp Üzerlerine çörek otu ve susam serpip önceden ısıttığımız 190-200 derece fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 35-40 dk pişirelim. böreklerimiz fırından çıkınca üzerine örtü örtüp dinlendirelim. servis edelim. Afiyet Olsun…
afiyet olsun,minnaklara da yarasın:)
YanıtlaSilçok sevgiler canım
Yarasın Havvam yarasın...Özelikle Eylül'ün ihtiyacı var :) Sevgiler canımcım
SilPatlıcanlı gözleme yemiştim, çok sevmedim sanki o zaman. Normalde patlıcan severim aslında. Hiç böreğini yapmadım ve yemedim denemeyi düşünüyorum.
YanıtlaSilÇok tatlılar, maşallah onlara :)
Şenaycım içine biraz kıymada koyabilirsin...Daha da güzel oluyor tadı:) Sevgiler ..
SilTest edildi onaylandı desene, daha ne olsun. Yemiş kadar oldum vallahi. :))
YanıtlaSilÇook afiyetle...
Onaylandı Ersincim...Eylül yemişse gerisi tamamdır...Çok sevgiler...
SilGene de pek isteyerek yiyor gibi görünmüyorlar. :)) Şaka bir yana çocuklara yemek yedirmek en büyük sorun. Benimkiler kazık kadar oldu hala bu sorun devam ediyor. Ama eviniz ve mutfak aksesuarlarınız süper gözüküyor. Tabii böreği söylemiyorum bile. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilİlhan bey yorumunuz için çok teşekkür ederim....Valla isteyerek mi yoksa açlıktan mı yedi bilmem ama yedi işte :)) Demek bu sorun büyüyünce de devam ediyor....Vay başıma vay :))Sevgiler
SilPatlıcanı ben de pek sevmiyorum ama bu börek iştah açıcı görünüyor. Küçükken annem de karnabaharı köfte diye kakalarmış bize, demokraside çareler tükenmez.
YanıtlaSilAnneler başka.... karnabahar köfte diye ha...Tuttum ben bu fikri :)) Ata'yı ve annesini kocaman öptük...:)
Silpatlıcanlı böreği çok seven bir arkadaşım var, benden sürekli istiyor ama ben hayatımda yapmadım :) bu tarifi not alayım görmüşken , elinize sağlık..
YanıtlaSilİçine biraz kıyma kavurur koyarsanız daha da leziz oluyor...Sevgiler
Silçok severim çok, aslında neyi sevmem ki :))) eylulun keyfi yerinde o da sevmiş belli.
YanıtlaSilMoon aynı ben neyi sevmem ki :)) Yanlız Eylül nerelere çekmiş bilmem :)) Sevgiler
SilPatlıcan genel olarak çocukların çok severek tükettiği birşey değildir. Sizin de eklediğiniz gibi kıyma ile belki daha güzel olabilir. Ellerinize sağlık, bu arada mutfağınız çok şık dekorasyonu çok hoş görünüyor.
YanıtlaSilÇocuklu hayat güzel yorumun için çok tşk ederim....Kıymayla kesinlikle daha leziz...Sevgiler
Silhep derim annelik insanın içinde yatan hayal gücünü doruklarda yaşatan yegane içgüdüdür diye!
YanıtlaSilbak işte kanıtı, harikasın güliz.
Sebuşum kader utansın ::))) Sevgiler canımcım...
SilGüliz cim patlıcan iç in görüntüsü bile çok hoş ben bazen böyle kavurma yapıp yoğurt layıp garnitür olarak özellikle zeytin yağlısını kahvaltıya bile koyarım herşey süper ellerine sağlık ama kuzucuk ların güzel yüzleri hep gülsün afiyet olsun bence en güzel resim onlarınki mutlulk sizlerle olsun
YanıtlaSilBen bayılırım patlıcanın her türlüsünü Nevcihan abla..Kahvaltıya süper olur valla...Bizimkiler yemez ama ben kendime yaparım...Bütün kuzular hep gülsün ablacım...Çocuklar hiç ağlamasın..
SilGüliz,im böreklerimi yesem yoksa senin kuzucuklarmı karar veremedim.
YanıtlaSilPatlıcanı çok severim börekte olursa dahada güzel olur . Mutvakdaki cicilerinde çok güzeller .
Sevgiler olsun hepinize.
Gezginim çok tşk ederim...Hepsini yiyebilirsin...Hiç sorun değil :)) Sevgiler bizden de...
Siluzun zamandır yorumlarda isminiz dikkatimi çekiyordu. bir merhaba demek istedim. çok güzel görünüyor benim bile canım çekti. anneliğin en güzel yanlarından birisi de bu işte çocuğun karnını istediğin gibi sağlıklı doyurabilmek. afiyet olsun.
YanıtlaSilÖce hoşgeldin sefa getirdin....Ben zaten ara ara uğrarım sana...Bakarım size analı kızlı neler yapmışsınız diye......Sevgiler
SilCanım ne güzel şeyler yapmışsın yine nefis görünüyor ellerine kollarına sağlık kuzucuklarıda senide öpüyorum çok sevgiler.
YanıtlaSilMeltemcim ben bu yorumu neden kaçırmışım..Tşkler canımcım..
Silpatlıcanı cok yakıstırırım boreklere ellerıne sağlık
YanıtlaSilÇok tşk.ederim Selma
SilMerhabalar,
YanıtlaSilEllerinize sağlık... Patlıcanı severim özellikle de közlenmiş haline, böreğini de denemek istiyorum en kısa zamanda...
Ben de sayfama ziyarete beklerim, katılırsanız çok sevinirim:)
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...
Mutlaka deneyiniz..ama mevsiminde denerseniz daha lezizi olur..Sevgiler
Sil