Ana Yemek
et yemekleri
tantuni
Tantuni
Benim tantuninin etleri öyle mersinde yediğim tantuni gibi küçük küçük olmadı ama ,
tadı da tuzu da yerindeydi.:))
Tabi ustalarının eline su dökemem ama ,
hem ev usulü , hem benim gibi çıraktan da bu kadar olur dedim..:)
Beğenildi mi diye sorarsanız,
ne fotoğraf çekmeme izin verildi, nede soğutmama,
ocaktan düştüğü gibi hüpletildi..:)
3 tane tantuni, ilk ve son olarak bir yere geldiler,
sonrasında birbirlerini hiç görmediler...:))
Mutlu bir hafta sonu olsun..tadı damağınızda kalsın..
Güliz GÜL
Malzemeler :
- 500 gr. antrekot dana eti
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Lavaş
Yapılışı
İlk iş olarak hazırlanmış jülyen dana etlerimizi döküm tavada kısık ateş de, kapağını kapatıp, suyunu çekene kadar güzelce pişirdim. suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
Tereyağ ekleyip kavurmaya devam ediyoruz,tuz,karabiber,pul biber ile tatlandırıyoruz.
Pişen etleri ocaktan alıp minicik doğrayıp bekletiyoruz.
Tavaya yarım ay şeklinde doğranmış soğanı ve minik doğranmış yeşil biberleri alıp soteliyoruz.
Küp küp doğranmış domatesi ekleyip tuz atarak karıştırıp yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Pişen etleri tavaya ekleyip sürekli karıştırarak hazırlıyoruz.
Lavaşları tavanın üzerine kapatıp alıyoruz.
Ortalarına harcımızı yayıp dürüm yapıp misler gibi ayranla tüketiyoruz.
Afiyet Olsun….
günaydın,
YanıtlaSileline sağlık,ben biliyorum en çokk ege yemiştir:)))
musmutluhaftasonu
sevgiler
bu yemeği ramazanda yapmak lazım elin,ze sağlık :))
YanıtlaSilEn çok yiyenin Baş harfi G Havvacım :) Gitti bizim diyet :) Sevgiyle..
YanıtlaSilÇok tşk ederim hermis, sevgilerimle..
YanıtlaSil