Börek
hamur işleri
Kolay Açma Böreği , Anne Böreği :))
Üşengeç işiyim biliyorsunuz ben..
çok uzun uğraşmak istemiyorum,
zaten çok vaktim de yok..
ama o el açması böreklerden de yiyesim ,
çocuklarımı da yediresim var :))
Nasılda gururlu gururlu yazdım ,
konu başlığını
Anne böreği diye:))
Ben yaptım
hemde çok az zamanda ve mis gibi çıtır çıtır...
Nasılda gururlu gururlu yazdım ,
konu başlığını
Anne böreği diye:))
Ben yaptım
hemde çok az zamanda ve mis gibi çıtır çıtır...
dedim ya işin kolayını buldum ,
tarifi mutlaka deneyiniz,
mis gibi el açması, ıspanaklı börek..
yemede yanında yat
o kadar :)))
Ha unutmadan !!!
Ha unutmadan !!!
ev ahalisinden kocaman "AFERİN" aldım ..
laf aramızda :)
laf aramızda :)
Malzemeler
- 1 su bardağı süt ( ılık)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3,5-4 su bardağı un
- 1 çay kaşığı instant maya
Arasına sürmek için;
- Sıvı yağ
İç malzemesi için;
- Köy peyniri
- Ispanak yada maydanoz
Üzerine sürmek için;
- Sıvı yağ
- Yumurta sarısı
Yapılışı;
Hamur malzemelerini geniş bir kaba alıp güzelce yoğurun.
8 bezeye ayırıp 15 -20 dakika dinlendirin.
Bu arada peyniri rendeleyip maydanozla karıştırın.
Dinlenen bezeleri büyük pasta tabağı kadar açın.
İlkinin altına ve üstüne 2 yemek kaşığı zeytinyağı sürün.
Diğerlerini de büyük pasta tabağı kadar açıp üst üste koyun.
Hepsinin arası 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlanacak unutmayın.
İşin püf noktası yağlamada. Bu şekilde üst üste koyduğumuz yağlı hamurları 15 dakika dinlendiriyoruz.
Sıra geldi açmaya. İsterseniz tezgah üzerinde, isterseniz temiz bir çarşaf üzerinde parmaklarımızı hamurun altına sokarak nazikçe çekiştiriyoruz..
Her yönden çekerek hamuru incecik zar gibi yapıyoruz. Ufak tefek yırtılmalar olabilir hiç problem değil.
İç harcımız dan her tarafına serpiyoruz. Ardından nazikçe rulo yapıyoruz. Kendi etrafında dolayıp pişirme tepsisine alıyoruz. Tüm hamurları bu şekilde hazırlayıp tepsiye dolayarak yerleştiriyoruz. Üzerine sıvı yağ ve yumurta sarısı sürüp 200 derecede alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.
günaydın güliz
YanıtlaSilsahiden anne böreği benim için,
el açması börekleri unuttuk gtti,ne de güzel yapardı canım benim
ellerine sağlık,öpüldün
çok leziz gözüküyor,ama bu tembel işi olmaz olsa olsa tembele pabucunu ters giydirmedir.
elinize sağlık,harika görünüyor...
YanıtlaSilgünaydın
YanıtlaSilne güzel olmuş ellerine sağlık
hakikaten kolay iş değil gibi gözüküyor tembel dediğin bunu yapamaz:)
süper olmuş..ellerine sağlık. Tam anne böreği.
YanıtlaSilel açması böreği çok severim ama yapanımız yok :( elinize sağlık
YanıtlaSilCanım ellerıne saglık..incecık nefıs görünüyor..yıyenlere afıyet olsun..tarıfı not alıyorum..sevgılerımle
YanıtlaSilHavvacım çok tşk. ederim canımcım..Ama gerçekten tembel işi, çok kolay canım..İnsan kendide inanamıyor..ya bunu ben mi yaptım oluyorsun :)))
YanıtlaSilDerdin derdimdir çok tşk ederim, güzel yorumun için..
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilÇçokk canımı çektirdin Güliz. Olmaz böyle;)
YanıtlaSilNaciye çok tşk. ederim..İnanki çok kolay canımcımm..Zormuş göründüğüne bakma :))
YanıtlaSildilekçe bence de tam anne böreği canımcım.:))..çok tşk ederim yorumun için..
YanıtlaSilgünlük yaşamım dene bak, sen bile şaşıracaksın yaptıklarını aynı ben gibi :))
YanıtlaSilpınarcım çok tşkler.mutlu kal..
YanıtlaSilsaat tam 17. 30 hafiften acıkmışım bir de bu börek karşımda, nasıl ama nasıl lezzetli görünüyor, kokusu geldi ince ince,tadı damağımda mmmm çok canım çekti doğrusu bu...:)))ellerine sağlık aferinden fazlasını isteyebilirsin güliz :)))
YanıtlaSilgüneş ülkesinden gel canım ben sanada yaparım..
YanıtlaSilMoon canım benim yakın olsak , bi koşu sanada getirdim..Ama çokda uzakda değiliz, kimbilir belki birgün....
YanıtlaSil