Lavantalı Sütlaç














Sütlaç ve lavanta,
ilk duyduğumda acaba nasıl olur dedim,,
severim bütün kokan otları yemeği, ama salata ve yemeklerde :))
hiç tatlıda denemedim gerçi ot demeyeyim lavantayı,
çok büyük haksızlık etmiş olurum..
o güzelim çiçeğe  ....
Bu yıl saksıda yetiştirdim, o kadar güzel kokuyor ki,
yetiştirmeside çok kolay bol güneş, bol su , bolda sevgi verdinmi :))
karşılıksız bırakmayıp sürekli çiçekleniyor..
bende çiçeklerini toplayıp toplayıp, kurutuyorum,
kışında bol lavanta kokusu alayım diye :))
dedim ya duydum diye lavantalı sütlaç,
Bide usta cafefernandonun sitesinde görünce 
hemen denedim,
bayıldım , çok güzel bir aroma vermiş tatlıya,
değişik aromaları sevenler,
mutlaka deneyiniz derim..

Musmutlu bir hafta sonu olsun..
Güliz GÜL..


Malzemeler:
  • 1 kilo süt
  • 2 tatlı kaşığı lavanta
  • 2 yemek kaşığı pirinç nişastası
  • 150 gr şeker (dörtte üç su bardağı)
  • 150 gr pirinç (dörtte üç su bardağı)
  • üzeri için dilerseniz tarçın...

Hazırlanışı:


* Pirinçleri yıkayıp temizledikten sonra bir miktar suda yaklaşık 15 dakika kadar haşlayalım ve ardından süzerek bir kenara alalım.

* Sütü bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alalım ve içine lavantaları ekleyelim daha sonra 20 dakika kadar bekletip bir tel süzgeç yardımıyla sütü süzelim

* Sütü şeker ve nişastayla beraber bir tencereye alarak çırpıcı yardımıyla kaynayana kadar karıştıralım. İçine pirinçleride ekleyip nişasta kokusu gidene kadar kısık ateşte bir süre daha pişirmeye devam edelim.

* Sütlacımızı servis edeceğimiz kaplara aktarıp ilk sıcağı çıktıktan sonra buzdolabına alalım ve soğuk olarak servis edelim. Arzu ederseniz servis ederken üzerine tarçın ilavesi yapabilirsiniz.

* Afiyetler olsun....

11 yorum:

  1. günaydın
    bi meltem bi sen sonunda bana da yaptıracaksınız sütlacı
    eline sağlık:)

    YanıtlayınSil
  2. Lavantanın yetiştirmesini bilmiyorum henüz ama ben yaklaşık 20 tohumun sadece 3' ünü filizlendirebildim :(
    Bir keresinde yaptığım sütlacın içine lavanta suyu eklemiştim, kaybolmuştu koku sonradan. Belki böyle daha kalıcı bir tat oluşur. En yakın zamanda denemek dileğiyle.
    Sevgiler

    YanıtlayınSil
  3. Çok güzel görünüyor ben de hep çekindim şimdiye kadar ama merak da ediyorum :) Denemek lazım, görüntüsü kadar tadı da güzeldir eminim, ellerine sağlık. Mutlu haftasonları♥♥

    YanıtlayınSil
  4. lavantalı bir tatlı denemek istiyorum, emel (emel sevren pınar) ve meltem (meltemin evi) yapmışlardı şimdi sen de de gördüm.şu şerbet merakım bitsin :)))) çok güzel görünüyor ellerine sağlık...

    YanıtlayınSil
  5. Havvacım aramosu çok güzel oldu , ben çok beğendim..mutlaka dene , eminim pişman olmazsın..mutlu haftasonu canım..

    YanıtlayınSil
  6. Nurser ben fide şeklinde aldım canım,bol su bol güneş çok güzel oldu..ama saksı değil de direk toprağa eksen daha güzel olacak eğer bahçen varsa direk toprağa ek, eminim çok güzel olacaktır..Lavanta kokusuna gelince damak tadına göre lavantayı azaltıp çoğalta bilirsin canım, ilk başta tarifi uygula istersen , lavanta tadı baya yoğun ve hiç kaybolmuyor ama çok yoğun sevmem dersen 1 tatlı kağığı kullan, sonra sütün içinde yarım saat yerine 15 dk beklet..Sevgilerimle..

    YanıtlayınSil
  7. Mervecim nur ser e dediğim gibi istersen sende lavantayı azalt ilk denemen de sonraki yapışların da damak tadına göre ayarlarsın canım..Yorumun için çok tşklrerr..sana da güzel bir hafta sonu olsun..

    YanıtlayınSil
  8. moon çok tşk ederim. Evet bende meltemden duymuştum lavantalı sütlacı :))Senin şerbetlerde muhteşem..mutlu kal ..

    YanıtlayınSil
  9. Oh, it looks so yummy and pretty, I wish a could translate the recipe...

    YanıtlayınSil
  10. Sevgili Regina çok teşekkür ederim..

    YanıtlayınSil
  11. Güliz harika görünüyor mutlaka denemek istediğim tatlardan ellerine sağlık.

    YanıtlayınSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.