Havuçlu Bisküvi Pastası























Normalde kat kat havuç pastası olmalıydı :)
Benim pastanın tadı da tuzu da yerinde:)
yalnız, kat katında bir problem oldu..
Muhallebi görümünde,
katı olmayan bir pasta oluverdi..
tarifi aynen uyguladım, 
ama her şeyini oldurdum da 
katını tutturamadım,
çimentodan mı çaldım bilmem :))
ama hakikaten tadı da tuzu da yerinde :) 
belkide buzdolap da daha uzun zaman bekletmeliydim :))
(Bu da şimdi aklıma geldi  :))
Ama katı tutturamasam da
mihrap yerinde ama değil mi?))
denemek isterseniz tarif altta,
artık siz kendinize göre uyarlayınız..
benden söylemesi..

Güzelliklerle dolu bir gün olsun !!!
Güliz GÜL...


Malzemeler:
  • 1 kg havuç
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 paket şekerli vanilin 
  • 3,5 çay bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 adet mandalina
  • 6 su bardağı su
  • 1,5 – 2 paket petibör bisküvi

Üzeri için:
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • meyve

Yapılışı:
  1. Havuçları soyun, mandalinanın kabuğunu rendenin ince kısmıyla rendeleyin ve kenara ayırın.)
  2. Havuçları irice doğrayın ve tencereye alın, 5 su bardağı su ilave ederek yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  3. Haşlanan havuçları suyunu süzmeden  El Blendırı ile püre haline getirin.
  4. Nişastayı bir kaseye alın, üzerine 1 su bardağı su ilave ederek topak kalmayıncaya kadar çırpın ve püreye ilave edin.
  5. Tencereye şekeri, mandalina kabuklarını ve suyunu da ekleyin.
  6. Son olarak vanillin ve tarçını ekleyerek püre muhallebi kıvamı alıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra bir kez daha blendırdan geçirin.
  7. Orta boy dikdörtgen ya da kare bir borcamı hafifçe ıslatın. Bir kat bisküviyi kabınızın tabanına komple dizin.
  8. Üzerine bisküvi yüksekliğinde havuç muhallebisi dökün, ardından tekrar bisküvi ve tekrar havuç. (Kabın büyüklüğüne göre 4-5 kat çıkabilirsiniz.)
  9. Son katın üzerini muhallebi ile kaplayın. Pastanız oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın. (en az 4-5 saat dinlendirin.)
  10. Soğuyan pastanın üzerine soğuk süt ile çırpılmış krem şantiyi yayın. Üzerine mevsim meyveleriyle süsleyin.

19 yorum:

  1. Olsun niyet önemli bence :) Hem görüntüsü de gayet hoş. :) Şahsına münhasır, ben çok beğendim.
    Ellerine sağlık! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ersincim çok tşk. ederim , sen beğendiysen gerisi önemli değil..sevgiler..

      Sil
  2. Benim de böyle yerle bir olan ama çok beğenilen "önemli olan iç güzellik" dedirten tatlılarım olmuştu :) Eminim tadı süperdir. Ayrıca olmadı demesen şekli böyle sanabilirdik, estetik duruyor :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merve hakikaten tadı süper ama kat tutmadı işte..:)) Duruşu güzelde aslı değil işte :) Uydurduk bişiler :) Kucak dolusu sevgiler..

      Sil
  3. bence de olsun.Güzel görünüyor şekerim :) lezzetinin yerinde olduğu belli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şulem lezzet yerinde de , şekil bozuk işte normalde kat kat görsen,orjinalini görsen aaa bu pasta omu dersin, o kadar yani :) Sevgiler..

      Sil
  4. tadı yerinde olsun da gerisi bahane:)
    ayrıca hoş görünüyor,
    afiyetle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebuş orijinaliyle hiç alakası yok canım :) uydurdum işte bende muhallebi tarzında :) Sevgiler..

      Sil
  5. o mutfakta hertürlü yenir o pasta Ellerine sağlık hem önemli olan tadı değilmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Naciye çok tşk ederim güzel yorumun için..tadı kesinlikle yerinde, tadından şüphemiz yok kesinlikle.. :))

      Sil
  6. Pasta çok güzel duruyor ancak ben mutfak malzemelerine bayıldım, mutfakta yumuşak renkleri çok seviyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senay pastayı da , mutfağımı da beğenmene sevindim..Bende çok severek kullanıyorum renkleri..sevgiler..

      Sil
  7. Gülizim muhtemelen buzdolabı süresi nedeniyle katları belirgin olamamıştır. Ama lezzet görüntüden bile belli "çok belirgin":)) Ellerine sağlık. Tam kuzulara göre, Ege yesin ve iyileşsin:) Hepinizi öptüm ve kucakladım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgünüm buzdolabıda değil sanırsan bugünde dünkü halinden bir farkı yok :)) kaçak yapı bizimki anlaşılan :) Ege biraz daha iyi, ama ağzının tadı yok, tatlı ya falan baktığı yok, varsa yoksa emme :))) Ceren kuzu nasıl oldu, oda atlatmıştır inşallah..Muğladan kucak dolusu öpücükler nilgün ailesine ....

      Sil
  8. görünen gayet iyi, ya havuç bu lezzet var, renk var, güliz ben şimdi bir havuç reçeli mi yapsam ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Moon yakışır sana havuç reçeli ama ben senden asıl , ceviz reçeli bekliyorum bahara haberin olsun :)) Sevgiler..

      Sil
  9. Güliz bence çok lezzetli bir pastaya benziyor görüntü hiç mühim değil bu haliylede gayet güzel ellerine sağlık bir de o emaye kupaya bayıldım ha söylemeden edemicem mutfağınada bayılıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meltemcim çok tşk ederim, haklısın görüntüsü güzel olup da , tadının kötü olmasından daha iyidir herhalde :)) Emaye kupayı izmirden almıştım.Bende çok severek kullanıyorum...Sevgiler..

      Sil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.