Patlıcan Musakka








En sevdiğin yemek menüsü nedir deseniz,
ilk söyleyeceğim menü
patlıcan musakka, bulgur pilavı, cacık derim..
haftada 1-2 yesem ,
aman her gün aynı  yemek mi var demem :))
sanki evde yemekleri başkası yapıyor da,:)))
kime diyeceksem :))
İşte siz yapıyorsanız yemeklere,
akşama güzel bir menü,
Bulgur pilavını
Serdar yaptı
çok güzel yapar,
tanem tanem olur,
özelikle göresiniz diye koydum yanına,..
Yok bulgur pilavını yapamam, iyide yapanım da yok derseniz,
Pirinç pilavı da çok yakışır,
benden söylemesi,

Mutlu bir hafta sonu olsun..
Umutla Kalın..
Güliz GÜL...

Malzemeler;
  • 1 kilo kemer patlıcan
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 300 gr orta yağlı kıyma
  • 2 adet domates
  • 3-4 adet kırmızı biber,
  • 2 adet patates (İsteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası + Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
Kızartmak İçin
  • Sıvı yağ
Patlıcanlarımızı alacalı olarak soyalım ve 1 cm kalınlığında doğrayalım.Doğradığımız patlıcanları yaklaşık yarım saat tuzlu suda bekletelim acısının çıkması için.
Daha sonra suyunu süzdürelim patlıcanların.Ve kızgın yağda çok karartmadan  kızartalım. Patatesleri de aynen kızartalım.
Uygun görülen bir borcamın tabanına kızartmış olduğumuz patlıcanları ve patatesleri dizelim
.Ayrı bir tencerede kıymayı ekleyelim ve suyu çekene kadar pişirelim suyunu çekince yağını ve doğranmış soğanları ekleyip 5 dakika kadar kavuralım ve 1 yemek kaşığı domates salçası ve yarım yemek kaşığı biber salçasını, baharatlarını ekleyip kavurmaya devam edelim,6/7 dakika daha kavurduktan sonra altını kapatalım.
Bu kıymalı harcımızı patlıcanların üzerine yayalım ve üzerine domates dilimleri ve kırmızı biber ile süsleyelim.
Yemeğimize 2 su bardağı kadar sıcak su ekleyelim(patlıcanların üzerini geçecek şekilde).
200 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.

17 yorum:

  1. eşli beşli:))
    şahane bir ortak menü:)Allah ağız tadınızı bozmasın,maşallah size
    çok sevgiler güliz
    mutluhaftasonu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havva eşli beşli :)) hakkaten öyle :))
      Ben bayılırım menüdekilere :)) Amin canımcım, hep birlikte ağız tadıyla inşallah..
      sevgiler..

      Sil
  2. Benim de bulgur pilavım tanem tanem olur :)
    Afiyet olsun..Bal olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek ben pirinç pilavını güzel yapıyorum ama bulguru bir denk getiremiyorum..Ne güzel sen olayı çözmüşsün..Sevgiler..

      Sil
  3. Ah şu patlıcan kızarmadan da aynı lezzete ulaşsa ne olurdu sanki :( Nefis görünüyor afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülay kızartmadan aynı tadı tutmuyo ya, :( İllaki bol zeytin yağında kızaracak :) Sevgilerimle..

      Sil
  4. Et çok sevmiyorum ama, bu görüntüden sonra iştahım artmadı değil hani... :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ersin çok severim eti, tam Adana geliniyim ben :)) Seninde et iştahını açtıysam ne mutlu bana...Kucak dolusu sevgiler..

      Sil
  5. Tam öğlen yemek vakti bir fena oldum bunları görünce Güliz nasıl nefis görünüyor bayılırım her ikisine de ellerinize sağlık .

    YanıtlaSil
  6. Patlıcanın son günleri hemen yapmalıyım çok severim yanında pirinç pilavı olursa dahada çok severim. Görüntü mükkemmel eelinize emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evett güzelim patlıcanın son günleri..Son kez yapmalı bie daha bitmeden :) Kucak dolusu sevgiler..

      Sil
  7. Ellerine sağlık canım.Çok sevdiğim bir yemektir.Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  8. evli,, mutlu,,,cocuklu
    bayiliyorum bu giristeki kendini anlatmana,,,okuytorum biliyomusun?zaman zaman seni acinca hakkindakileri:))))
    ne guzel...hep boyle mutlu kal..insallah
    sakin cihan ablani unutma emi....opuyorum seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin cihanım ablacım, hepimiz mutlu olalım bütün çocuklar mutlu olsun...Hiç unutur muyum cihanımı, belki bir gün bir yerlerde de karşılaşırız..kim bilir...:) Kucak dolusu sevgilerimle,,,

      Sil
  9. Ne güzel fotograflamışsınız ben kaçırmışım bu postunuzu. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.