Sütlü un helvası ve ben çocukken mimi :)










Aslında dün  paylaşılması gereken bir tarif di...
Ama bugüne kısmetmiş..
Özelikle kandillerde insanın aklına gelen ilk tatlı..
Annem çok yapardı çocukluğumda...
Mis gibi un kokusu yayılırdı evin içine...
Hatta mahalleye :))
Tadı da hala damağımda..
Hazır çocukluğuma gitmişken :)
Sevgili deep yani sade ve derin
beni mimlemiş
hemen mimi icap edelim değil mi ya :)
Ben küçükken ;
Uçuk kaçık ele avuca sığmayan yaramaz bir kızdım (erkek çocukları aratmayanlardan :))
Ağaç tepesinde gezer,
çatılardan inmezdim ..
Köyde büyüdüm..
oyun gırraydı..
gece 10 dan önce eve uğramazdım...
Babamın bakkal dükkanı vardı...
Yolumun üzerindeki köpek den çok korkar ama yinede her gece 2 yada 3 defa gider gelirdim :))
Kardeşimle pikniğe gider..
anneler günü ,
doğum günü gibi bütün özel günleri asla unutmaz...
en çok da bayramları severdim....
Ben çocukken ;
MUTLU BİR ÇOCUKTUM :)

deep sevgiler canımcım...

Mis kokulu geçsin gününüz...
Güliz GÜL

  • Malzemeler:
  • 2 Su bardağı un
  • 2 Su bardağı süt
  • 1 Buçuk su bardağı şeker
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 1 Su bardağından  2 parmak eksik sıvıyağ (kullanılan bardak ölçüsü 200ml)
  • 1 Çay kaşığı tarçın
  • 1 Çay bardağı ceviz
  • 1 Paket vanilya
Yapılışı;
  • Tencereye sütü ve şekeri döküp şeker eriyene kadar karıştırıp ocağa koyup kaynatalım
  • Tereyağını ve sıvıyağı tencereye alıp kızdıralım ve içine unu ilave edip kısık ateşte sürekli karıştıralım.
  • Un yavaş yavaş renk değiştirmeye başlayacak, karıştırmaya hiç ara vermeyelim
  • Çelik tencerede ve çırpıcıyla karıştırın.
  • Un miss  gibi koku yaymaya ve kahverengi  olmaya başladığında ocağın altını iyice kısıp yavaşça ve önce azar azar ve dikkatlice şekerli sütünü dökelim ve hızlıca karıştıralım.(çıkan buhardan eliniz yanabilir, dikkatli olmakta fayda var)bu sırada tarçını ve vanilyayı ilave ediyoruz.
  • Hiç durmadan çırpıcı telle karıştıralım, ve hemen suyu çekip koyulaşacak zaten..
  • Suyunu tamamen çektikten sonrada birkaç dakika karıştırmaya devam edelim ve sonra ocaktan alalım ve cevizlerini ilave edip karıştıralım daha sonra üzerine temiz bir bez veya kağıt havlu örtüp demlenmeye bırakalım.

12 yorum:

  1. Gülizcim bu helva bizim evdede çok sevilir kokusu buraya kadar geldi ellerinne sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Güliz güzel çocukmuşsun sen de :D
    Eline sağlık, ben pek sevmiyorum helva :))

    YanıtlaSil
  3. Kokusu da fenadır ha, tatlı krizine birebir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sokak kapısından duyulur kokusu...Tatlı krizine bire bir ama çok tehlikeli burcucum...:))

      Sil
  4. Bizde ailece çok severiz un helvasını. Rahmetli kayınpederim çok iyi yapardı un helvasını ve derdiki marifet helvanın ununun iyi kavrulmasındadır bide şeker yerine bal kullanırdı.
    Yani anlıyacağın sen de çok marifetlisin helva mükkemel görünüyor.
    Ekmek arası yemeği çok severim ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gezginim ağzım kulaklarımda okudum yorumunu..sevgiler canımcım....

      Sil
  5. Cocuklugun ne guzel gecmis♥ un helvasi da sevilmez mi . Yaramazmiydin sen de :) bak sen yaa kizlar evet cadi oluyolarbi muddet ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başkanım yaramazda lafmı çok fenaydım çokkk :) kızımda aynı:)) Eeeee ne ekersen onu biçermişsin...Mutlu kal canımcım...

      Sil
  6. o helva sevilmez mi yaaaa :)))

    ağaçlarda çatılarda ha, ikisine de hiç çıkmadım yaaa büyük şehirde hiç olmuyor böyle şeyler ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep küçük yerlerin büyük güzellikleri :) sevgiler

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.