İçi boş - Beze











Hani geçen gün ,
kurabiye yapmıştık ya..
3 yumurta sarısıyla,
 eee beyazlar kaldı elimizde..
Atalım mı yani ;
İşte o beyazları atmayalım, 
hemen derin bir kaba yumurta aklarını koyup bir tutam tuz ekleyip mikserle köpük köpük olana kadar çırpalım. Mikseri hiç durdurmadan 1 bardak şekeri azar azar ilave edelim ve 10 dk kadar çırpmaya devam edin. Koyu kıvamda ve bembeyaz olacak parmağınızın arasına aldığınızda pütürlük yok ise olmuş demektir..  ister sıkma torbasına hazırladığınız karışımı koyup yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıkın.ister benim usul kaşık kaşık koyun.. Önceden ısıtılmış 100 C de fırında 60 dk pişirin. Pisene kadar kesinlikle firinin kapagini acmiyoruz...Piştikten sonra fırının kapagini yarım açıp soguyana kadar bekliyoruz. Afiyet olsun.

Musmutlu geçsin hafta sonunuz...
Güliz GÜL...









22 yorum:

  1. Beze cocukken cok yerdim :) Anilarimi canlandirdiniz, simdi de arada bir bende yapip hasretimi gideriyorum :) Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Renkli mutfak ben çok geç tattım kendisini. .ama vazgeçilmezim.😄😄 Sevgiler

      Sil
  2. çok sevecek çocuklarım
    ben bunu yaparım :-)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadriyem yaptinmi kuzulara. ..Sevgiler

      Sil
  3. Hımm beze tarifi denemek lazım :) Ben beze sevmem pek biliyor musun :)
    Ellerine sağlık Gülizcim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hiç sevmem şenayim 😂😂😂 Sevgiler canimcim

      Sil
  4. günaydın güliz,
    yine pıt diye yapmışsın:))
    eline sağlık.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havvam hakkaten pit diye yapılıyor. .öpüldün

      Sil
  5. Güliz cim blogunun yeni hali ve pembe güller harika olmuş hayırlı olsun canım ,istediğim kıvamda tutturamadığım bezeyi birde senin tarifin ile deneyecem görünüş çok güzel afiyetle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nevcihan ablacım çok tşk ederim. ..Çok basit gibi gorulsede püf noktaları dikkat edilmeli. ..Sevgiler

      Sil
  6. Kıtır kıtır mı oldu pek kavrayamadım ama ismini pek bilmediğim bir şeye benziyor. Pastahanelerde satılır ya hani bilirsin belki. Bu arada tema değişmiş, ferah ferah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burcuyum kesinlikle kıtır kıtır. .😊😊😊 Bende çok beğendim. Gökhan TEKİN in mariffeti. .🙏

      Sil
  7. uzun bir aradan sonra geldim gördüm ki, en tatlı sayfa hala burası afiyet bal olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Moon çok tşk ederim.. O senin tatlılığın canimcim

      Sil
  8. Güliz Gül blogunun değişimi çok şık olmuş ellerine, gönlüne sağlık. Beze evde hiç yapmadım ara ara pastaneden alır yerdim önceleri denemek gerekir diye düşünüyorum tarif için teşekkürler.
    Çok sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gezginim çok tşk ederim. .Mutlaka denemelisin...Eminim bir daha pastaneden almazsin😄 Sevgiler

      Sil
  9. İsraf olmasın tabi beze yenmez mi? her türlü gider!
    Güliz header değişmiş, tema değişmiş... Güle güle kullan... hayırlı olsun.. responsive trendine sen de uydun desene ;) Bol katılımlı bol yayınlı... sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenomenim senin sözünü dinledim.. ..Gökhan TEKİN imzası atıldı. .Çok beğendim bende. .Gökhan bu işin ustası. ..

      Sil
  10. Ne iyi ettin guliz 😂😂😂 yine diyorum ki, hayırlı uğurlu bol katılımlı olsun inş 😉

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.