irmik
sütlü tatlılar
Sütlü çam fıstıklı irmik helvası
Yine çok basit kolay bi tatlı..yapması basit ama biraz zaman alıyor, çünkü kısık ateşte sabırla kavurmanız gerekiyor, ama sonunda da değiyor :)))
Ben ilk evlendiğimde çok yapardım bu tarifi, son zamanlarda pek yapmaz oldum, bugünlerde etimekli tatlıyı takmış durumdayım..bıkana kadar devam:) tarifi pek yakında :)))
Ben ilk evlendiğimde çok yapardım bu tarifi, son zamanlarda pek yapmaz oldum, bugünlerde etimekli tatlıyı takmış durumdayım..bıkana kadar devam:) tarifi pek yakında :)))
MALZEMELER:
100 GR. MARGARİN veya TEREYAĞ
1 SU BARDAĞI İRMİK
1 ÇAY BARDAĞI ÇAM FISTIĞI (KÜNAR)
2 SU BARDAĞI SÜT (YADA 1 BARDAK SU + 1 BARDAK SÜT)
1 SU BARDAĞI ŞEKER
YAPILIŞI:
Önce süt ve şekeri koyun. Ocağa alın.
Ocakların altını yakın ve kaynatın arada karıştırın.
Diğer tarafta irmiği ocağa koyun
Hafif ateşte irmiği ve çam fıstığını irmiğin rengi ve kokusu dönene kadar karıştırın.
Bu arada şerbet kaynayınca altını kısık ateşe alın.
İrmiğin rengi dönünce tereyağını ekleyip, biraz daha karıştırın.daha sonra Yavaş ve dikkatli bir şekilde şerbeti helvaya dökün ( sıçrayabilir çok dikkatli dökün ) .
Karıştırarak hafif ateşte şerbeti çektirin ve ocağı kapatın.
Şerbetini çeken helvayı biraz şeker ekeleyip, ağzı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin.
Helvayı alt - üst edip karıştırın ve irmik helvamız servise hazır.
Küçük kase yada kalıplara boşaltın ve ters çevirin.
Dilediğiniz gibi süsleyip, servis edin.
isterseniz üzerine toz tarçın , yanına da kaymaklı dondurma....
Gelelim irmik helvanın püf noktası;
- Tatlının en önemlisi püf noktası; kısık ateş ile kavurmak. İrmiğin güzel kabarabilmesi için, birden kavrulmaması çok önemli. Bu nedenle irmiği kavururken ki ateş, çay demler gibi çok ama çok kısık olmalı. Şerbeti ekledikten sonraki ateş ise, normal pilav pişirdiğimiz kısık ateş olabilir.aşağı yukarı 40 dk kadar kavrulmalı
- İrmikli tatlıların diğer tatlılardan farkı şerbetinin de sıcak eklenmesi. Hamurlu tatlılardaki gibi, biri sıcak biri soğuk olmayacak. İrmiğin kabarabilmesi için bu önemli.
AFİYETLER OLSUN.
canım ellerine sağlık.nefis görünüyor.bloğun yeni galiba.hayırlı olsun.Ben de misafirliğe geldim ve güzel bloğunu İzlemeye aldım.sevgi ve muhabbetlerimi gönderiyorum.
YanıtlaSilhoşgeldin canım..evet yeni blogum, çok teşekkür ederim..bendende kocaman sevgilerle..bende hemen iadeye ziyarete geliyorum :))
YanıtlaSileşlin nası kilo almıyooooo :)))
YanıtlaSilYediğini inkar edenlerden , çok sinir bozucu :))
Sil