Börek
hamur işleri
Patatesli Çıtır Borek
Hafta sonu için güzel bi tarif, akşamdan hazırlanır, sabah kalkınca hemen fırında pişirip kuzular kalkmadan kahvaltıya yetiştirilen börek tarifi,
Kuzular için benim annem süper, adamım için sen başkasın karıcığım dedirten bi tarif hadi kolay gelsin :))
Malzemeler
Hazırlanışı ;
Öncelikle süt,yumurta ,yağı ve tuzu karıştırma kabına alarak karıştırın.
İç malzemesini hazırlamak için önce soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun ve ocağın altını kapatın, daha sonra içine daha önceden haşlamış olduğunuz patatesleri rendeleyin veya çatalla ezin, tuzu, baharatları ve ince ince doğramış olduğunuz maydanozları da ilave ederek karıştırın.
Yufkanın her yerine sos dan güzelce sürünüz.
Yufkanın geniş olan kısmına hazırladığımız patatesli harçtan koyalım,
Kenarlarını içe doğru katlayıp rulo seklinde saralım.
Yufkalarımız bitene kadar aynı işlemi uygulayalım.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hazırladığımız börekleri yerleştirelim.
Üzerine kalan sostan sürelim,üzerine susam döküp 180C de üzeri kızarıp yufkalarınız cıtır cıtır olana kadar pişirin. Dilerseniz bu böreği ansızın gelecek olan misafirleriniz için fırından çıkıp soğuduktan sonra ağzı kilitli buzdolabı poşetlerine koyarak saklayabilir, misafiriniz gelmeden yarim saat önce buzluktan çıkartıp fırında tekrardan ısıtıp tazeliği bozulmadan yiyebilir ve ikram edebilirsiniz.
Yada yanında sıcacık çayla afiyetle yiyiniz :))
Kuzular için benim annem süper, adamım için sen başkasın karıcığım dedirten bi tarif hadi kolay gelsin :))
Malzemeler
- 1 paket üçgen yufka (dilerseniz yuvarlak yufkayı da üçgen seklinde) kesebilirsiniz.
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta
- tuz
İç Malzemesi İçin ;
- Ben 2-3 orta boy kup kup doğranmış kuru soğan kullandım damak tadınıza göre miktarı değişebilir (Ne kadar çok soğan kullanırsanız o kadar tatlı ve de lezzetli olur)
- 4-5 orta boy sarı patates
- zeytinyağ
- maydanoz
- karabiber
- tuz
- kırmızı biber
- nane
Hazırlanışı ;
Öncelikle süt,yumurta ,yağı ve tuzu karıştırma kabına alarak karıştırın.
İç malzemesini hazırlamak için önce soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun ve ocağın altını kapatın, daha sonra içine daha önceden haşlamış olduğunuz patatesleri rendeleyin veya çatalla ezin, tuzu, baharatları ve ince ince doğramış olduğunuz maydanozları da ilave ederek karıştırın.
Yufkanın her yerine sos dan güzelce sürünüz.
Yufkanın geniş olan kısmına hazırladığımız patatesli harçtan koyalım,
Yada yanında sıcacık çayla afiyetle yiyiniz :))
Hepinize güzel bir hafta sonu diliyor ve hayatınızdan huzur hiç eksik olmasın diyorum...
Sevgilerimle,
Yorum Yaz