Tiramisu :) ve Gülizin Dünyası :))

Evet arkadaşlar denenmiş ve onaylanmış :))...Pratik ve lezzetli bir tiramisu tarifi. ben bazen, hazır pastatabanıyla , bazende kedidili bisküviyle yaparım sizinde kendi keyfinize kalmış..her ikiside gayet güzel oluyor.

İçindekiler
Malzemeler 
1 Paket Kedili 
Şurubu için ;
2 Çorba Kaşığı Nescafe
1 Fincanı Sıcak Su

KREMA MALZEMESİ

2 Su bardağı  Süt
1 Yumurta
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı Un
Vanilya
1 Paket Labne Peyniri
kakao

Hazırlanışı
  Öncelikle şurubunu tüm malzemeleri karıştırıp,tepsiye kedi dillerinin yarısını dizelim ve ilk katının üzerine eşit bir şekilde dökelim ,ayrı bir tepside de kalan yarısını şuruplayıp bekletelim.Diğer taraftan labne ve vanilin hariç, kremanın tüm malzemelerini karıştırıp muhallebi kıvamında pişirelim.piştikten sonra vanilin katalım,ılıyınca da labne peynirini ekleyip mikserle iyice çırpalım.Sonra hazırladığımız kremanın yarısını ıslatılmış kedi dillerinin üzerine dökelim ve ayrı bir tepside ıslattığımız kedi dillerini de kremanın üzerine dizip onun üzerine de kalan kremayı dökelim ve dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.Ben evde kedidilim az kaldığı için tek kat yaptım ama siz tarife göre iki kat yapın. görüntü daha güzel oluyor :))
    Benim size tavsiyem en az bir gece dolapta bekletmeniz hem daha lezzetli oluyor hemde kreması sertleştiği için servis daha kolay oluyor
.Afiyet olsunnnn...
  Gülizin dünyasında ne var ne çok bakalım  :))
Babalarıyla saklanbaç oynayan tosbalar, ortadaki ufak tosbaya dikkat :)) Ebede nereye saklandıklarını çaktırmadan bakıyomu ne :)))

Şunların keyfine bakarmısınız :))


Başka ne var ;
Tabiki ailecek içilecek olan salep, hımmm missss :))
Koca bi tabak tiramisumuz:))

Son olarakta;  yeni evlenecek olan, çeyiz düzen genç kızlarımıza çeyiz önerisi, mutlaka çeyinize alınız derim :)Mutfak alışverişi çok teferruatlı bir aşama. Küçük büyük bir dolu detay mevcut çünkü. Özellikle de biz kadınların mutfaktaki aktifliğini düşünecek olursak, bu da zaman yönünden ve rendelemeyi elinde yapmak istemeyenler için çok güzel .. beceride büyük :))peynir rendele ,salatalık, havuç, elma ne istersen hemen rendele, aynı zamanda dilimle ,,dile ondan ne dilersen :))

Gülizin dünyasından bugünlük bu kadar.Mutlu kalın umutla kalın :)

        Mutluluk arıyorsan baktığın her yerde
Mutluluk kendi güler yüzünde

Mutluluk seni sevenin gözlerinde
Mutluluk nefes almanın ötesinde



2 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.