Börek
hamur işleri
sütlü tatlılar
Misafir menüsü.. 4 tarif birden..:))
Hafta sonu evdesin 10 kadar uyumuşsun, tam kahvaltıya oturmuşsun..Bi telefon kızlar müsaitsen sana geliyoruz..Eeee gelmede denilmez, zamanda yok.eee evde de hazır bişi yokk..İşte size 2 saate hazır menü..Benim hep kurtarıcım olmuştur..size de faydası dokunursa sevinirim :))
- Makarna Salatası
- Mantar Kurabiye
- Peynirli Milföy Böreği
- Supangle
- 250 gr makarna
- 1 çay bardağı mayonez
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı konserve garnitür
- 4-5 dal dereotu
- Tuz
- Tercihe göre konserve mısır, kornişon turşu vs de ekleyebilirsiniz.
Makarna tuzlu ve 1-2 damla yağ damlatılmış suda haşlanıp süzülür. Birbirine yapıştıysa makarnalar sudan geçirebilirsiniz. Sonra mayonez, yoğurt, garnitür ve ince doğranmış dereotu karıştırılır. Dolapta 1 saat kadar dinlendirilir. Sonra servis edilir. Afiyet olsun.
Mantar Kurabiye ;
- 150 gr. tereyağı
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 Çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı nişasta
- 2,5 su bardağı un
- Tereyağı ve pudra şekerini elinizle beyazlayana kadar çırpın(10 dakika kadar)
- Yumurta ve yoğurdu katıp tekrar çırpın
- Nişastayı katıp,ununu azar azar ilave edin ki sert olmasın
- Kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyin
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın,yağlanmamış tepsiye dizin.
- Gazoz kapağı büyüklüğünde bir kapağı veya bir soda şişesinin ağzını kakaoya batırıp,kurabiyelerin tam ortasına bastırın.
- Aşırı bastırmayın ki kurabiyeler parçalanmasın.
- 200 derecede ısıtılmış fırına verip 150 derecede pişirmeye devam edin.Kızarmadan,beyazken fırından alın.Dikkat edin içleri hamur kalmasın.Bu yüzden kurabiyeleri ağır pişirmek gerekiyor.
Malzemeler:
- 8 kare milfoy hamuru
- 200 g beyaz peynir
- Maydanoz
- Karabiber
- 1 yumurta
- Sivi yag
- Milföy hamurları buzluktan çıkarılır ve çözülüp yumuşaması beklenir.
- Peyniri iyice ezin. Maydanozlari dograyin ve yumurtanin beyazini ilave edip hepsini iyice karistirin. Karabiber ekleyin.
- Tepsiyi yaglı kağıt koyunuz.. Hamurun altta kalacak kismina catalla delikler acin. Uzerine 1 yemek kasigi peynir karisimi koyun. Ucgen seklinde kapatin. Kenarlarini iyice bastirin. Uzerine yumurta sarisi surun.
- 220 C de 20 dk pisirin.
- 4 su bardağı Süt
- 2 yemek kaşığı Un
- 2 yemek kaşığı Kakao
- 1 paket Vanilya
- 50-60 gram bitter Çikolata
- 1 su bardağı Şeker
- Bir kaç parça kakaolu kek -ev de kalanlardan-
- Üzeri için krem şanti ve çilek
- Süt, un, vanilya ve şekeri bir tencereye koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
- Kaynayan muhallebiye, bitter çikolatayı atıp, eriyinceye kadar karıştırın.
- Servis yapacağınız kapların dibine, birer küçük parça kakaolu kek yerleştirin.
- Üzerine karışımı dökün.
- Kremşanti ve çilek ile süsleyin.
mm hepsi de birbirinden güzel.ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilçokkk tşklerr şulemmm..
Sil