Misafir menüsü.. 4 tarif birden..:))

 







  Hafta sonu evdesin 10 kadar uyumuşsun, tam kahvaltıya oturmuşsun..Bi telefon kızlar müsaitsen sana geliyoruz..Eeee gelmede denilmez, zamanda yok.eee evde de hazır bişi yokk..İşte size 2 saate hazır menü..Benim hep kurtarıcım olmuştur..size de faydası dokunursa sevinirim :))



  1. Makarna Salatası
  2. Mantar Kurabiye
  3. Peynirli Milföy Böreği
  4. Supangle
Makarna Salatası ;


  • 250 gr makarna
  • 1 çay bardağı mayonez
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı konserve garnitür
  • 4-5 dal dereotu
  • Tuz
  • Tercihe göre konserve mısır, kornişon turşu vs de ekleyebilirsiniz.
Yapılışı ;

Makarna tuzlu ve 1-2 damla yağ damlatılmış suda haşlanıp süzülür. Birbirine yapıştıysa makarnalar sudan geçirebilirsiniz. Sonra mayonez, yoğurt, garnitür ve ince doğranmış dereotu karıştırılır. Dolapta 1 saat kadar dinlendirilir. Sonra servis edilir. Afiyet olsun.


Mantar Kurabiye ;

  • 150 gr. tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 Çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı nişasta
  • 2,5 su bardağı un
Yapılışı ;

  • Tereyağı ve pudra  şekerini elinizle beyazlayana kadar çırpın(10 dakika kadar)
  • Yumurta ve yoğurdu katıp tekrar çırpın
  • Nişastayı katıp,ununu azar azar ilave edin ki sert olmasın
  • Kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyin
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın,yağlanmamış tepsiye dizin.
  • Gazoz kapağı büyüklüğünde bir kapağı veya bir soda şişesinin ağzını kakaoya batırıp,kurabiyelerin tam ortasına bastırın.
  • Aşırı bastırmayın ki kurabiyeler parçalanmasın.
  • 200 derecede ısıtılmış fırına verip 150 derecede pişirmeye devam edin.Kızarmadan,beyazken fırından alın.Dikkat edin içleri hamur kalmasın.Bu yüzden kurabiyeleri ağır pişirmek gerekiyor.
Peynirli Milföy Böreği.

Malzemeler:

  • 8 kare milfoy hamuru
  • 200 g beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • 1 yumurta
  • Sivi yag
Yapilisi:
  • Milföy hamurları buzluktan çıkarılır ve çözülüp yumuşaması beklenir. 
  • Peyniri iyice ezin. Maydanozlari dograyin ve yumurtanin beyazini ilave edip hepsini iyice karistirin. Karabiber ekleyin.
  •  Tepsiyi yaglı kağıt koyunuz.. Hamurun altta kalacak kismina catalla delikler acin. Uzerine 1 yemek kasigi peynir karisimi koyun. Ucgen seklinde kapatin. Kenarlarini iyice bastirin. Uzerine yumurta sarisi surun.
  • 220 C de 20 dk pisirin.
Supangle
  • 4 su bardağı Süt
  • 2 yemek kaşığı Un
  • 2 yemek kaşığı Kakao

  • 1 paket Vanilya
  • 50-60 gram bitter Çikolata
  • 1 su bardağı Şeker
  • Bir kaç parça kakaolu kek -ev de kalanlardan-
  • Üzeri için krem şanti ve çilek
Yapılışı
  • Süt, un, vanilya ve şekeri bir tencereye koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
  • Kaynayan muhallebiye, bitter çikolatayı atıp, eriyinceye kadar karıştırın.
  • Servis yapacağınız kapların dibine, birer küçük parça kakaolu kek yerleştirin.
  • Üzerine karışımı dökün.
  • Kremşanti ve çilek ile süsleyin.
Çarşambanız keyifle geçsin!!!❤❤❤














2 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.