Pasta
Yağsız Pembiş Pasta ,
Pastanın pandispanyası nıda kendimiz yapıyoruz. gerçekten mükemmel bi tarif, pandispanya yı evde yapmak isteyip de başarılı olmamışlar için tam bi tarif, mutlaka tarif defterinize kaydediniz derim. :)Özelikle kısçelerle yapılacak pembiş bi pasta ,
tarifimize geçelim,
fotolarda Eylül'üm den :)
Malzemeler
Pandispanya için:
4 yumurta
2.5 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un -elenmiş-
1 kahve fincanı nişasta -Mısır nişastası-
3 yemek kaşığı kaynar su
2 çay kaşığı kabartma tozu
Vanilya
Pasta kreması için:
3 su bardağı süt - kremayı çok kıvamlı bulursanız, süt miktarını arttırın-
2 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yumurta sarısı
Süslemek için:
1 paket dr. oetker orman meyveli kremşanti
Alt tabana sürmek için biraz böğürtlen reçeli
2-3 adet muz
üstünü süslemek için, meyveler ile kendi yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz.-
30-35 gram beyaz çikolata rendesi
Hindistan cevizi
Yapılışı
tarifimize geçelim,
fotolarda Eylül'üm den :)
Malzemeler
Pandispanya için:
4 yumurta
2.5 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un -elenmiş-
1 kahve fincanı nişasta -Mısır nişastası-
3 yemek kaşığı kaynar su
2 çay kaşığı kabartma tozu
Vanilya
Pasta kreması için:
3 su bardağı süt - kremayı çok kıvamlı bulursanız, süt miktarını arttırın-
2 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yumurta sarısı
Süslemek için:
1 paket dr. oetker orman meyveli kremşanti
Alt tabana sürmek için biraz böğürtlen reçeli
2-3 adet muz
üstünü süslemek için, meyveler ile kendi yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz.-
30-35 gram beyaz çikolata rendesi
Hindistan cevizi
Yapılışı
- Önce pandispanyayı hazırlayın. Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyerek, kelepçeli kek kalıbına koyun ve fırında, önce 150 derecede 15 dakika, daha sonra 180 derecede, toplam 40 dakika kadar pişirin. -üzeri hafif pembeleşiyor ve göz göz oluyor.-
- Fırından çıkardığınız pandispanyayı soğuması için bir kenarda bekletin.
- Kremasını hazırlamaya başlayın. Tüm malzemelerini, bir tencerede, çırpma teli ile hızlıca karıştırın. Ocağı yakın, muhallebi kıvamını alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. -Kıvamı kalın gelirse, süt ilave ederek, istediğiniz kıvamda inceltin.-
- Soğuyan pandispanyayı, uzun bir bıçak yardımı ile ortadan ikiye kesin.
- Alt tabana, böğürtlen reçelinin -sadece suyunu- hafif bir tabaka şeklinde sürün.
- Kremayı, yanlardan 1 cm boşluk kalacak şekilde tabana yayın.
- Üzerine muzun yarısını yerleştirin.
- Pandispanyanın diğer tabanını üzerine oturtun. Hafifçe bastırın. Yanlardan taşan kremayı, spatula ile kenarlara sürün.
- Üzerine hazırladığınız kremşantiyi bolca ve düzgünce sürün. Heryeri iyice kaplandıktan sonra, çikolatayı rendeleyin ve hindistan cevizini koyun.
- Kalan muzlarla üzerini süsleyin.(biz unuttuk siz unutmayın :))
Gününüzün pempiş geçmesi dileğiyle ...!
öncelikle güzel sözleriniz için çok tşk ederim. kesinlikle ziyaretinize geleceğim.
YanıtlaSil