meyveli tatlılar
milföy
Pasta
sütlü tatlılar
Muzlu Milföy
İnternet'te gezinirken gördüm milföy den tatlıyı,
Aman dedim tuzlu dan nasıl olacak ki tatlı,
Baya da oluyormuş, hemde çok güzel oluyormuş,
Hemen yarım saatin içinde şipşak süper bir tatlı..
İyi ki ön yargılı davranıp olmaz o deyip atmamış, bu tat dan mahrum kalmamışım.
İyi ki ön yargılı davranıp olmaz o deyip atmamış, bu tat dan mahrum kalmamışım.
Demek ki neymiş ön yargılı olmamak gerekmiş..!!!
Ön yargınızı kırdığınız, mutluluğu yakaladığınız bir gün olsun...
Ön yargınızı kırdığınız, mutluluğu yakaladığınız bir gün olsun...
- 3 adet Milföy hamuru
- 1 yumurta sarısı
- Kreması için,
- 2 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çorba kaşığı buğday nişastası
- 3 çorba kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- Vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 2-3 adet muz
- Oda ısısında yumuşayan milföy hamurlarını enlemesine 2 eşit parçaya bölün. 3 büyük parçadan 6 parça çıkacak (bir daha ki sefere 2 eşit parçaya böldüğüm milföy hamurunu 4 eşit parçayı yani 3 büyük parçadan 12 adet olacak. yemesi daha kolay olsun diye :)
- Üzerine yumurta sarısı sürerek fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.150 derecede
- Fırından çıkardığınız milföyleri soğumaları için bekletin ve sonra ortalarından 2 eşit parçaya ayırın. Taban ve kapak şeklinde olacak
- Krema için, tereyağ hariç, tüm malzemeyi tencereye alın ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar, sürekli karıştırarak pişirin.
- Ocaktan alın ve biraz ılınmasını bekledikten sonra,en az 15 dk blenderla çırpın. ortadan ikiye kestiğiniz milföylerin bir alt katına, bir diğer katına kremadan bir kaşık yardımı ile sürün.
- Muzları yerleştirip kapatın.
- Afiyet Olsun...
- Üzerine bol pudra şekeri serpin.
Yorum Yaz