kurabiye
Browni Kurabiye (Şerbetli Kurabiye)
Bu kurabiye için çok yazmak istemiyorum..
Bu kurabiye anlatılmaz, tadılır diyorum.
Yanına güzel demlenmiş mis gibi çayı da sakın unutmayın..
Hemen tarife geçiyorum.:))
Musmutlu bir gün olsun...
Güliz GÜL
Malzemeler:
Kurabiyesi için:
- 25 gr.(3 yemek kaşığı kakao)
- 125 gr. margarin veya tereyağı(margarin eğer içinize sinmezse teremyağı kullanın)
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker ve pudra şekeri karışımı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı un+ 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 kase fındık
- 2 çay bardağını az geçik şeker
- 3 çay bardağına yaklaşık su
- Birkaç damla limon suyu
- Öncelikle şerbeti hazırlayın.
- Su ve şekeri kaynatın,kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 6-7 dakika daha kaynatın,birkaç damla limon suyu sıkın,ateşten alın soğumaya bırakın.
- Şerbeti buzdolabında bir saat bekletin.
- Bu arada kurabiye için verilen malzemeleri un hariç karıştırın (kakao,oda ısısında yumuşamış margarin,1 yumurta,şeker,sıvı yağ,kabartma tozu,vanilya)
- Azar azar un ekleyerek hamuru yoğurun.Ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur olucak.
- Ortasına birer tane fındık koyup Ceviz gibi yuvarlayın ve fırın tepsisine dizin.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika civarı üzerleri çatlayana dek pişirin.
- Fırında çıkan sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete batırın.
- Şerbette uzun uzun bekletmeyin,her yerini daldırın çıkarın,işleminizi hızlı yapmaya özen gösterin.
- Kasenize dizin ,üzerlerini isteğinize göre süsleyin.
- Şerbetin hepsini dökmenize gerek yok şerbet bir miktar artabilir.
- Üzerlerini kapatın bir gece dinlendirin.
Yorum Yaz