Meyve Soslu Pratik Kup









Sizde kup daki  tatlıları,
benim gibi seviyor musunuz.?.
Bana çok daha güzel görünüyor.
Ayrı bi şık..
Sunum önemli dedikleri bu olsa gerek....
Tabi içine sevginin de  katılması önemli..
Eee nede olsa..
AŞK mutfak ta pişermiş..:)
Kuptan aşka da geldim ya.
Ne diyeyim ben kendime..
En iyisi AŞK dolu bir gün dileyeyim hepinize..❤❤❤



Malzemeler:
  • 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 500 ml süt
  • 2,5 çay bardağı toz şeker
  • yarım çay bardağı pirinç unu
  • 200 gr mascarpone ya da labne peyniri
Yapılışı:
  • Sütü, pirinç ununu ve şekeri tencereye alıp orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  • Kıvamını alan muhallebiye mascarpone ve haşhaşları ilave ederek karıştırın ve ocaktan alın.
  • Hazırladığınız muhallebileri servis kaplarna paylaştırın. Oda sıcaklığına gelen muhallebileri buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
Sosu İçin:
  • 500 gr çilek ya da vişne
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı:
  • Yıkayıp saplarını ayırdığınız çilekleri sos tenceresine alın. Üzerine şeker, su ve nişastasını ekleyip blenderdan geçirin.
  • Orta ateşte sos kıvamını alıncaya kadar pişirin. Ocaktan aldığınız sos oda sıcaklığına gelince muhallebileirn üzerine dökerek servis yapın.

2 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.