İç Bakla Salatası






Ne zaman oldu arşive ekleyeli baklayı, 
zamanı geldi geçiyor..
bir sıra gelip de, yayınlayamadım..
Baktım ki kaldıkça kalıyor, 
eee  zamanı da geçiyor..
Hemen olaya el atıp yayınladım..
Bilmem baklayı sever misiniz ama,
çocukluğumda ve gençliğimde ağzını baklayı almayan ben..
Şimdi pazarda çıkar çıkmaz alan ben..
Demekki neymiş yaşlandıkça damak tadıda değişebiliyormuş..
Neyse çok uzatmadan :)
Ağzımızın tadının bozulmadığı güzel bir gün olsun.

Güliz GÜL


Malzemeler:
  • 300 gr taze iç bakla
  • 5-6 sap taze soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 diş sarımsak
  • 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
  • yarım limonun suyu
  • 4-5 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • tuz
Yapılışı:
  1. Baklaları ayıklayıp yıkayın. Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyerek orta ateşte yumuşayıncaya kadar (10-12 dakika) haşlayın. Haşlanan baklaları soğuk suya atıp 4-5 dakika kadar soğumasını bekleyin.
  2. Baklalar soğurken soğanı  ve domatesi küçük küçük doğrayın. 1 diş sarımsağı rendeleyin. Dereotunu kıyıp kaseye ilave edin.
  3. Kabuklarını soyduğunuz baklaları karıştırma kabına alıp zeytinyaüı, tuz ve limon suyunu ilave ederek karıştırın.
  4. Salatayı servis tabağına alarak servis yapın.


15 yorum:

  1. Güliz ne yazık ki pek sevmem ama senin elin değmişse mutlaka lezzetli olmuştur eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık pek severim salata çeşitlerini...

    YanıtlaSil
  3. meltemim çok tşk. ederim canım..yaşlandıkça seviliyor herhalde, demekki sen daha çok gençsin canım..

    YanıtlaSil
  4. resim defterim çok tşk. ederim canım..

    YanıtlaSil
  5. Ben de aynı şekilde gençken yemezdim ama şimdi her hafta alıyorum. Burada merak ettiğim baklaların kabuklarını soymadan yapıyorsunuz değil mi? Elinize sağlık süper tam bana göre olmuş.

    YanıtlaSil
  6. İlhan bey çok tşk. ederim. Baklaları önce soymadan haşlıyoruz.sonra haşlanınca kabukları kendiliğinden soyuluyor zaten..

    YanıtlaSil
  7. Merhaba:)Ben de eskiden hiç sevmezdim baklayı..Ama şimdi çok seviyorum..Zamanla damak zevki de gelişiyor sanırım..Baklayı çok severim ama bu şekilde hiç denememiştim..Mutlaka deneyeceğim..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  8. Zeynep gerçekten zamanla insanın damak tadı değişiyor, çok sevdiğini sevmemeye, hiç sevmediğini de severek yiyebiliyor insan zamanla, yada ben öyleyim :))Mutlu kal..

    YanıtlaSil
  9. Good Morning!

    This salad looks so delicious, and yet simple. I love to eat salads in the summer.

    Have a very nice day :)

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Regina çok teşekkür ederim..Mutlu günler.

    YanıtlaSil
  11. gulizcim...inan catalimi alip uzatasim geldi..ekrana
    ne kadar canli,,,
    ellerine saglik canim benim

    YanıtlaSil
  12. Ellerinize sağlık, çok lezzetli görünüyor...

    YanıtlaSil
  13. gulizzcim..bana yazdigin yorumun cevabiini ,gulumsiyerek okuyacagina eminim:)beklerim

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.